‌

معاون وزیر خارجه سوریه تاکید کرد که تصمیم‌گیری درمورد همکاری با ترکیه منوط به خروج‌ کامل نیروهای این کشور از خاک سوریه است.

به گزارش مشرق، بشار الجعفری، معاون وزیر خارجه سوریه در گفت وگو با شبکه العربیه تاکید کرد که با وجود عدم پایبندی ترکیه به تمام بندهای روند آستانه اما این روند دستاوردهای زیادی را محقق کرد.

وی گفت که به تصمیم قزاقستان برای پایان دادن به روند آستانه احترام می‌گذاریم و ممکن است که آن ها این رویکرد را داشته باشند که روند آستانه اهداف خود را محقق کرده است.

بشار الجعفری با اشاره به همکاری مشترک میان کشورش با ترکیه برای مقابله با گروهک های کرد تاکید کرد که هر کار سخت ‌و دشواری را می توان انجام داد.

معاون وزیر خارجه سوریه در ادامه خاطرنشان کرد که برخی طرف های کرد به ابزاری برای پیاده کردن طرح های آمریکا در سوریه تبدیل شده اند.

وی در بخش دیگری تاکید کرد که‌روابط خوب میان ایران و عربستان به ایجاد گشایش هایی در منطقه منجر خواهد شد.

بشار الجعفری همچنین گفت: نیروهای ترکیه باید بر اساس جدول زمانی مشخص به طور کامل از خاک سوریه خارج شوند و ما تصمیم همکاری با ترکیه را بعد از خروج کامل نیروهای آن ها از خاک کشورمان اتخاذ خواهیم کرد.

بیستمین دور نشست چهارجانبه مذاکرات فرمت آستانه برای رفع اختلافات داخلی سوریه در سطح معاونان وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران، روسیه، ترکیه و سوریه سه شنبه و چارشنبه در شهر آستانه قزاقستان برگزار شد.

به نقل رسانه های آسیای مرکزی این بیستمین دور مذاکرات چهارجانبه در فرمت آستانه است که در جریان آن نمایندگان کشورهای حاضر با هدف عادی سازی روابط در سوریه به مذاکره پرداختند. علی اصغر خاجی، دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات حضور داشت.

نوزدهمین نشست آستانه نیز روز اول آذر ماه سال ۱۴۰۱ به میزبانی شهر آستانه قزاقستان برگزار شد.

مذاکرات آستانه از بهمن سال ۱۳۹۵ و با ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران و روسیه و همراهی ترکیه، به منظور حل و فصل منازعات سوریه و پایان بخشیدن به شش سال کشتار و آوارگی و ویرانی در این کشور آغاز شد.

در واقع آتش بس فراگیری که از ۱۰ دی سال ۱۳۹۵ (۳۰ دسامبر ۲۰۱۶) با توافق میان دولت سوریه و گروهی از مخالفان مسلح برقرار شد، مقدمه ای برای آغاز مذاکرات آستانه بود که طی آن، برای نخستین بار نمایندگان دولت سوریه با نمایندگانی از گروه‌های مخالف مسلح به‌طور مستقیم رایزنی کردند.

هرچند پیش از آن یک بار در اسفند ۱۳۹۴ و بار دیگر در شهریور ۱۳۹۵ تلاش‌هایی برای ترک مخاصمه صورت گرفته و آتش بس برقرار شده بود، اما هر بار با نقض گسترده آتش بس و متهم کردن دیگری از سوی طرف‌های درگیر در بحران، خشونت‌ها با شدت و عمق بیشتری از سر گرفته شد.

در ۱۰ می (۲۰ اردیبهشت) نشستی چهارجانبه در سطح وزیران خارجه روسیه، ترکیه، ایران و سوریه در مسکو برگزار شد که در پی آن وزیران دستور دادند پیش‌نویس نقشه راه عادی‌سازی روابط دمشق و آنکارا را آغاز کنند.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۱
    5 6
    هر وقت نیروهای آمریکایی و روسیه و اروپایی و ایران که هیچکدام مرز مشترکی با سوریه ندارن این جغرافیا رو ترک کردن میتونن از ترکیه هم انتظار داشته باشن با 911 کیلومتر مرز مشترک از این مناطق بره
    • محمدقزل IR ۰۳:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۲
      1 1
      ایران و روسیه با درخواست دولت سوریه در آن کشور حضور دارن در واقع متحد سوریه هستن تزکیه و آمریکا به خاک سوریه تجاوز کردن
    • IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۲
      0 0
      ترکیه خیلی خوب از نبرد شهر سراقب که به دستور اسرائیل با نیروهای مقاومت درگیر شد واز هوا وزمین وبادادن تلفات سنگین مجبور به فرار شد آگاهی داره پس دهنت رو ببند یا از سوریه خارج میشه یا باخفت وخواری بیرونش میکنن
    • IR ۱۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۲
      0 0
      فرض کن یکی بزور بیاد تو خونه ت. بهش بگی از خونه م برو بیرون. میگه هروقت عباس آقا بیرون رفت منم میرم. بهش میگی عباس آقا مهمون من هست و خودم دعوتش کردم ولی کسی شمارو دعوت نکرده. کسی که مطلب به این سادگی رو نتونه بفمهمه پس حتما" دیپلم هم نتونسته بگیره!
  • IR ۲۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۱
    6 3
    ترکیه با بستن اب روی عراق و سوریه و ایران شمشیر را از رو کشیده است و در صورت عقب نشینی باز هم زهرش را دیر یا زود میریزد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس