به گزارش مشرق، فارس به نقل از خبرگزاري "النخيل " نوشت: بررسي روند انتشار بيانيههاي گروهکهاي وابسته به القاعده در کشورهاي مغرب اسلامي بيانگر اين حقيقت است که بيانيههاي بدست آمده از "العولقي " يکي از رهبران القاعده، همچنين بيانيههاي گروهک موسوم به "دولت اسلامي عراق " از طريق يک پايگاه الکترونيکي به نامه مرکز رهگيري پايگاههاي اينترنتي اسلام "SITE "، منتشر ميشود.
آخرين بيانيه منتشر شده در اين پايگاه اينترنتي مربوط به بيانيه گروهک موسوم به "دولت اسلامي عراق " درباره جريان گروگانگيري در کنيسه "سيدة النجات " در بغداد است.
مرکز "سايت " که با سرويسهاي اطلاعاتي آمريکايي در ارتباط است، توسط يک زن يهودي متولد بصره به نام "ريتا کاتز " اداره ميشود.
کاتز که به زبان عربي مسلط است، در سال 1963 در يک خانواده يهودي عراقي در بصره متولد شد. پس از سيطره بعثيها بر عراق در سال 1968، پدرش به اتهام جاسوسي براي اسرائيل دستگير شد اما مادرش به همراه سه کودک خود که ريتا نيز در ميان آنها بود، به ايران در زمان رژيم شاه گريخت. در آن زمان که رژيم پهلوي بر ايران حکومت ميکرد و روابط حسنهاي با رژيم صهيونيستي داشت، مادر ريتا کاتز موفق شد، به سرزمينهاي اشغالي فلسطين پناهنده شود و در شهرک ساحلي "بات يام " سکني گزيند.
کاتز سپس مدتي در ارتش اسرائيل و بخشهاي سياسي آن فعاليت کرد و تحصيلات خود درباره تاريخ و پژوهشهاي خاورميانهاي را در دانشگاه تلآويو دنبال کرد. سپس در سال 1997 به آمريکا رفت و در همين سال نيز فعاليت خود در مرکز پژوهشهاي خاورميانهاي را آغاز کرد.
بر اساس اين گزارش، کاتز مدتي را نيز با پوششي اسلامي اقدام به جاسوسي در مراکز اسلامي در آمريکا کرد و با همين پوشش در کنفرانسهاي اسلامي متعددي حاضر شد و به جمعآوري کمکهاي مالي، رفتن به مساجد مختلف، شرکت در راهپيماييهاي حامي فلسطينيها در آمريکا پرداخت و تمام اين اقدامات را بعنوان يک پژوهشگر براي کشف روابط احتمالي ميان برخي از گروههاي به اصطلاح اسلامي با گروهکهاي تروريستي انجام ميداد.
کاتز پس از اين با "جاش دون " در جولاي 2002، مرکز سايت را با حمايت آژانسهاي فدرالي مختلف راهاندازي کرد.
منابع خبري از نقش يک زن يهودي عراقي ساکن آمريکا به نام "ريتا کاتز " در انتشار بيانيههاي القاعده خبر دادند.