نادران در ارزیابی خود از علت این اقدامات تصریح می‌کند: بخشی از این اقدامات، تلاش‌هایی هستند برای اثبات اینکه کشور در شرایط شعب ابی‌طالب قرار دارد و بخش دیگری نیز در تلاش برای قرار دادن کشور در مسیر خط سازش است.

گروه سیاسی مشرق ــ دولتمردان دولت دهم و وابستگان به تفکر دولت، ایما و اشاره‌های عجیب و غریبی به سمت تحریم‌ها دارند.

کار به آنجا رسیده است که پای "تاریخ"، "دفاع مقدس"، و حتی "شعب ابی‌طالب" هم به صحنه آمده است و اگر نبود نهیب مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه به جای شرایط شعب ابی‌طالب، هم‌اکنون "در شرایط بدر و خیبر" هستیم؛ معلوم نبود که سیاهه ابراز نظر برخی چهره‌های دولتی راجع به مقوله‌ای به نام "تحریم" به کجا می‌کشید؟!

این در حالی است که مشکلات عمده‌ای مثل "گرانی" و "نوسان در بازار سکه و ارز" در دولت دهم بروز فراوانی یافته است. بروزی که البته دولتی‌ها و حتی شخص رئیس جمهور نیز تقریباً تمامی تقصیر آن را بر گردن تحریم‌ها می‌اندازند و پای خود را به صورت کامل کنار کشیده‌اند.

نقطه اوج این رفتارها نیز گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس جمهور احمدی نژاد بود که طی آن درباره مشکلات اقتصادی کشور اینطور گفت: "مقداری فشار بیرونی و مقداری هم همراهی درونی"!. بی هیچ اشاره‌ای به سوء مدیریت‌ها، عدم عرضه تعمدی ارز توسط دولت به بازار داخلی، ناتوانی از کنترل کالایی مثل مرغ که در هیچ قسمتی از آن تحریم نیستیم و ...

دولتی‌ها به صورتی موهوم، اشاره‌های فراوانی و غلوّ آمیزی را به سمت "تحریم‌"‌ها دارند.

نفر اول محمود بهمنی، رئیس بانک مرکزی بود. او طی سخنانی در جمع اعضای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان تهران در 20 آذر سال 90 با اشاره به مقوله تحریم بانک مرکزی گفته بود: باید جامعه را به نحوی اداره کنیم که بتوانیم دو سال خود را حفظ کنیم. گویا در شعب ابیطالب گرفتار شده‌ایم.

*دستور کاری به نام تاکید بر واژه "تحریم"

و پس از آن بود که با وجود تاکید رهبر انقلاب مبنی بر "دور خوردن تحریم‌ها" و "بودن نظام در شرایط بدر و خیبر به جای شرایط شعب ابی‌طالب"، اما مسئله تحریم‌ها و عاملیت آنها در تمام! مشکلات کشور به صورتی صد در صدی مورد اشاره دولتی‌ها قرار گرفت و به دستور کار نخست آنها در اظهار نظر پیرامون چرایی بروز برخی مشکلات اقتصادی در جامعه قرار گرفت.

نظر جنجالی بعدی پیرامون تحریم‌ها را معاون اول دولت یعنی محمدرضا رحیمی ارائه کرد.

او در تیرماه سال جاری و در اجلاس روسای آموزش و پرورش استان‌های کشور، شرایط تحریم دشمنان را شدیدترین برخورد دشمن عنوان کرده و گفته بود: شرایط فعلی از شرایط 8 سال دفاع مقدس نیز سخت‌تر است.

مقایسه رحیمی البته مورد انتقاد بسیاری از چهره‌های کشور قرار گرفت. انتقادها یکصدا می‌گفتند که این مقایسه در شرایطی که همه می‌دانیم هیچ دورانی به سختی سال‌های دفاع مقدس نبوده کار درستی نیست، ضمن اینکه گویا برخی از دولتی‌ها نیز قصد دارند سوء مدیریت اجزایی از بدنه دولت را بر گردن تحریم‌ها بیاندازند.

محسن رفیقدوست نیز در همین زمینه و در واکنش به سخنان معاون اول رئیس جمهور درباره تحریم‌ها گفته بود: این خیلی بی‌انصافی است که ما این دوره را که طی آن، ظرف 7 سال، دولت نهم و دهم 700 میلیارد دلار درآمد ارزی داشته، با 8 سال دفاع مقدس که درآمد یک سال آن 6.5 میلیارد دلار بوده، مقایسه کنیم."

حرف‌های عجیب و غریب دولتی‌ها درباره تحریم‌ها اما ادامه یافت.

رئیس جمهور احمدی نژاد در گفت‌وگوی اخیر خود با تلویزیون ایران که پس از چند ماه گفت‌وگوهای متوالی وی با رسانه‌های خارجی صورت پذیرفت، به مسئله تحریم‌ها به گونه‌ای عجیب اشاره کرد.
او با اشاره به برخی مشکلات اقتصادی کشور، به دو عامل داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت:
"بخشی از مشکل مربوط به تحریم‌هاست و بخشی هم باندهای داخلی هستند... مقداری فشار بیرونی و مقداری هم همراهی درونی"!



آگاهان سیاسی و اقتصادی معتقد بودند احمدی نژاد در قبال بروز برخی مشکلات اقتصادی پاسخ‌های قانع‌کننده‌ای برای افکار عمومی خواهد داشت اما رئیس جمهور ترجیح داد در این زمینه، استدلال خود مبنی بر پررنگ بودن تحریم‌ها! و توطئه‌های داخلی را مطرح کند.

ارگان رسانه‌ای دولتی‌ها نیز در زمینه "درشت‌نمایی واژه تحریم‌ها" بیکار ننشسته است.

*بیسابقه‌ترین تحریم‌ها در دنیا!

سایت شبکه ایران وابسته به روزنامه ایران و علی‌اکبر جوانفکر چندی قبل به سراغ یک کارشناس اقتصادی به نام شاه‌ویسی رفت.

او درباره تحریم‌ها اینطور گفته بود: "این حجم عظیم تحریم‌ها در دنیا سابقه نداشته است، به‌طوری که تنها بخشی از این تحریم‌ها هر ملتی را به تسلیم وامی‌دارد."

صحبتی که البته جزو تیترهای برتر سایت وابسته به دولت نیز قرار می‌گیرد.

*تنها چهره همیشه امیدوار

در میان دولتی‌ها و نظراتشان در قبال تحریم‌ها اما امیدوارانه‌ترین اظهار نظرها را کسی دارد که پس از رئیس جمهور و شخص رئیس بانک مرکزی که تحریم‌ها را بسیار بزرگ می‌شمارند؛ سومین مسئول در امر قضایای اقتصادی است و از قضا نظراتی امیدوارانه در این رابطه دارد.

سیدشمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد. او که در زمینه مشکلات اقتصادی و ماجرای فساد 3 هزار میلیاردی، حتی تا مرز استیضاح و فرو افتادن از کرسی وزارت نیز پیش رفته است پیرامون تحریم‌ها، اظهار نظرهایی می‌کند که از جنس روسای ارشد او در دولت نیست.

"تحریم کنید تا نفت 160 دلار بشود"، "تحریم ایران جنبه روانی دارد"، "اروپا با تحریم ایران مشت بر دیوار می‌کوبد" و ... تماماً صحبت‌هایی است که از لابه‌لای حرف‌های آقای وزیر پیرامون مسئله تحریم‌ها شکار می‌شود.

*وقتی بزرگ‌نمایی سبب می‌شود ریگ‌های مزاحم از سر راه برداشته نشوند

به گزارش مشرق، تجربه دوران‌های گذشته بر تاریخ شکوهمند نظام جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد که دشمنان ما هیچگاه از اعمال هیچگونه سوء نیت و تحریمی علیه ما غفلت نکرده‌اند و اگر در مقاطعی از برخی اقدامات باز مانده‌اند تنها یک دلیل دارد و آن ناتوانی آنها بوده است.



آمریکا اگر موفق به زبان‌گشایی درباره طرح مضحک تحریم نفت ایران می‌شود به این دلیل است که به اذعان رسانه‌های خارجی، بر منابع نفت لیبی دست یازیده است. کشورهای غربی و سازمان‌های بین‌المللی مالی اگر جرات کرده‌اند با طرح‌های آمریکا همسازی کنند به این دلیل است که در شرایط اقتصادی وخیمی قرار دارند و کمک‌های ابرسرمایه‌دارانی مثل آمریکا نیز منوط به امضای طرح‌هایی علیه ایران است.

الیاس نادران، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار سیاسی مشرق می‌گوید: به نظر می‌رسد که دو دسته هستند که اصرار بر بیان این مسئله دارند که اعمال تحریم‌ها بر ضد جمهوری اسلامی ایران موثر بوده است. دسته اول کشورهای استکباری و نظام سلطه هستند که برای بیشتر نشان دادن فشارها علیه ایران و نیز توجیه این فشارها به اقتصاد و مردم خودشان، دائماً از تحریم‌ها صحبت می‌کنند. زیرا تحریم مانند یک حربه دو لبه است که بخشی از فشار آن نیز متوجه تحریم‌کنندگان خواهد بود.

او می‌افزاید: دسته دوم نیز دولتی‌ها هستند که دائماً از تحریم‌ها صحبت می‌کنند. در واقع، ما از مرحله‌ای مثل هدفمندی یارانه‌ها گذشته‌ایم و اقتصاد کشور نیز در بخش زیرساخت‌ها دارای مشکلات جدی است اما متاسفانه مقامات دولت هیچکدام از این مقولات را جدی نمی‌گیرند و اصرار دارند نارسایی‌های موجود را به گردن تحریم‌ها بیاندازند.

وی در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگار مشرق به برخی از چالش‌های اقتصادی کشور از جمله افزایش نرخ ارز اشاره می‌کند و می‌گوید: اخیراً بنده متوجه شدم که دولت بخش قابل توجهی از منابع ارز را حتی به روال سابق نیز در بازار توزیع نکرده و تخصیص نداده است.

نادران در ارزیابی خود از علت این اقدامات تصریح می‌کند: بخشی از این اقدامات، تلاش‌هایی هستند برای اثبات اینکه در شرایط شعب ابی‌طالب قرار داریم! و بخش دیگری نیز در تلاش برای قرار دادن کشور در مسیر خط سازش است.

به گزارش مشرق، خود را به بیخبری زدن از ماهیت تحریم‌های غرب توسط دولتمردان و بی‌تفاوتی نسبت به حضور نظام اسلامی در شرایط بدر و خیبر با بزرگ دیدن تحریم‌ها و انکار نقش برخی تقصیر‌ها و قصورها، رخداد نامبارکی است که سبب می‌شود مسئولان امر از برداشتن ریگ‌های مزاحم از سر راه پیشرفت کشور غافل بمانند. (اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری در دیدار با جانبازان)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۰۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۵
    0 0
    چه عجب شما یک مقاله تند علیه دولت زدید؟ تبریک
  • سیدمحمد ۰۳:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۵
    0 0
    حق را گفتید و البته به مذاق بعضی ها خوش نخواهد آمد ولی همه ما از این مسائل به اندازه کافی آگاهی داریم ولی مسئله این است که چرا خیلی ها از گفتن حق ابا دارند
  • سیدامیر ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۵
    0 0
    آقای نادران عزیز به نکته ظریفی اشاره کرده اند... باشد که بیاندیشیم.
  • ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۵
    0 0
    اینجا مشرقه نه تابناک مقاله تند کم نداره عزیز دل اون ... که مدتهاست معامله کرده
  • متين ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۵
    0 0
    سلام، لطفا عنايت كنيد: معناي اقتصاد مقاومتي چيست؟ اينكه شخص مقام معظم رهبري پس از آغاز تحريم ها به و ضوح خواستار مديريت در مصرف توسط همه ي مردم بودند چه نكته اي را ميرساند؟ آيا فشار تحريم هاي اخير به حدي نبود كه همه آن را اگرچه غير مؤثر اما مشكل ساز ميدانستند؟ به نظر شما وقتي رسانه هاي داخلي و دلسوزان نظام مردم را به صرف جوي يبيشتر دعوت ميكنند ، و دولت هم همين نظر را داشته ،واز باب همراهي توصيف شعب ابي طالب توسط بعضي مطرح شد ، جاي تعجب دارد؟ به ياد داريد همه رجال مملكت تحريم هاي اخير را متفاوت وسنگين تر از هميشه ميدانستند؟ والبته همين طور هم هست . مسلما دور زدن تحريم ها و مقابه با چنين شرايطي براي كشور ما كه بسيار روز هاي سخت تر از اين را گذرانده ، كار غير ممكني نيست ، به نظر من شرايط بدر و خيبر توصيف مناسب تري هستند كه توسط مقام رهبري اعلام شد. در مورد مشكلات اقتصادي آقاي رييس جمهور اشاراتي داشتند كه بايد مورد توجه قرار گيرد . ايشان براي مشكل پيش آمده در قيمت لبنيات و مرغ موضوع تحريم را مطرح نكردند، بلكه اخلالي كه در زمينه واردات خوراك دام و طيور ايجاد شد (كه وقفه 6 ماهه ايجاد كرد) آن هم به دليل جو ايجاد شده پس از ماجراي اختلاس بزرگ ،كه باعث شد عده اي بدون هماهنگي ومطالعه ي قبلي مشكلاتي براي وارد كنندگان بزرگ ايجاد كنند، توسط رييس جمهور مطرح شد كه تاكنون كسي نگفته اين حرف ايشان نادرست بوده. من قصد دفاع متعصبانه از دولت را ندارم اما از كساني كه ميگويند در زمينه سياست هاي ارزي ، دولت اشتباهاتي داشته خواهش ميكنم كلي گويي نكنند ، اين كه بانك مركزي ارز به بازار كم تزريق كرده ، علتش را در چه ميدانيد؟ آيا خود بانك مركزي توضيح يا دفاعي براي اين كار ندارد؟ چرا در يك مقاله سر گشاده و تخصصي اين سوع مديرت ها را نقد نميكنيد؟ بالا بردن سود بانكي چه آثار خوب يا بدي دارد ؟ مردم خيلي دوست دارند جواب سوالاتي از اين دست كه من در بالا مطرح كردم را بدانند. من به نوبه خودم از نويسنده ي اين مقاله تقاضا ميكنم بيش از اين ملاحظه ي دولت و كساني كه به قول شما قصد تسليم و توجيه كار هاي غلط را دارند ، نكنيد ، وبا بيان حقايق برخي سوء مديريت ها(البته با جزييات كامل و بدون كلي گويي) مردم را در شناخت اوضاع ياري كنيد. با تشكر از مشرق
  • ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۵
    0 0
    خیلی متین بود آقا متین
  • MOJICIVIL ۰۲:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶
    0 0
    اگه از تشنگی آبم روی ما تحریم کنن صد سال بهاین یزید امروز که امریکا انگلیس باشد باج نمی دم اونا هنوز نفهمیدن 1300 سال پیش امام حسین مشکل تحریمو حل کرد مردمی که 30 روز توی چله تابستان روزه گرفتن اینها چیزی نیست حوب میدونم بعضی ها بی مدیریتی خودشون دارن می اندازن گردن تحریم هرچند که تحریم بی تاثیر نیست خوب میدانم که 100 تا منفی می گیره اگه تایید بشه اما اگه تایید بشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس