به گزارش مشرق، عملیات طوفان الاقصی و جنگ کنونی رژیم صهیونیستی علیه غزه علاوه بر تلفات انسانی، بزرگ اقتصادی نیز برای رژیم صهیونیستی به همراه داشته است.
پایگاه «مدیا لاین» در گزارشی در این رابطه نوشت که در پی عملیات طوفان الاقصی، بیش از ۱۲۶ هزار شهرکنشین از مناطق نزدیک مرز غزه در جنوب اراضی و در مرز لبنان در شمال این اراضی تخلیه شدهاند و در هتلها، مراکز اجتماعی و دیگر امکانات اسکان داده شدهاند؛ همچنین مشاغل و کسبوکارها در سراسر اراضی اشغالی به شدت تحت تاثیر جنگ قرار گرفتهاند و ۶۱ هزار کارگر در حال حاضر در مرخصی بدون حقوق به سر میبرند.
«ایدان آزولای»، کارشناس سرمایهگذاری در موسسه «سیگما» رژیم صهیونیستی گفت: حتی بیشتر از هزینههای اسکان آوارگان و صهیونیست تخلیه شده یا حمایت از مشاغل آسیب دیده، هزینههای نظامی مستقیم رژیم صهیونیستی است.
با وجود این، او گفت: عوامل مستقیم و غیرمستقیم آنقدر بر اقتصاد تاثیرگذار است که نمیتوان هزینه روزانه جنگ را در حالی که ادامه دارد، محاسبه کرد.
از سوی دیگر، «انبیسی» در مقالهای نوشت که نگرانیهایی درباره اینکه چگونه یک جنگ طولانی میتواند بر اقتصاد رژیم صهیونیستی تاثیر بگذارد، وجود دارد.
«ایال وینترم»، کارشناس اقتصاد در دانشگاه رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی که تاثیر اقتصادی جنگهای این رژیم را مطالعه کرده است، گفت: تاثیر این جنگ بر اقتصاد قابل توجه است.
با وجود این، میزان خسارت اقتصادی به این بستگی دارد که نیروهای ذخیره ارتش در اراضی اشغالی که بیش از ۹ میلیون نفر جمعیت دارد چه مدت از شغل خود دور باشند.
روزنامه «فایننشال تایمز» نیز در گزارشی در این رابطه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ علیه غزه که بیش از یک ماه ادامه داشته، با بحرانی اقتصادی همانند دوران همهگیری کرونا مواجه شده است.
این روزنامه به نقل از شرکتهای فعال در اراضی اشغالی بیان کرد که صدها شرکت در آستانه ورشکستگی هستند و کابینه نتانیاهو به وعدههای خود در زمینه حمایت از آنها عمل نکرده است.
در این گزارش همچنین به نقل از انجمن تولیدکنندگان رژیم صهیونیستی عنوان شده که کابینه بنیامین نتانیاهو وعدههای خود را فراموش کرده و بسیاری از شرکتها هیچ غرامتی دریافت نکردهاند؛ موضوعی که باعث شده بحران مالی بیسابقهای بر آنها حاکم شود.
روزنامه عبریزبان «یدیعوت آحارنوت» در این زمینه نوشت: جنگ غزه تاکنون حدود ۵۰ میلیارد شیکل (۱۳ میلیارد دلار) برای اسرائیل هزینه داشته است؛ هزینههای تشکیلات امنیتی و نظامی اسرائیل در این جنگ بالغ بر ۳۰ میلیارد شیکل تاکنون برآورد شده است.
این رسانه عبریزبان اضافه کرد: خسارات وارد شده به ۲۴ شهرک اطراف نوار غزه نیز حدود ۱۰ میلیارد شیکل برآورد میشود؛ ۵ میلیارد شیکل نیز هزینه خسارات ناشی از حملات موشکی به دیگر مناطق اسرائیل است.
براساس این گزارش، ۱۵ میلیارد شیکل نیز تاکنون به رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی خسارت وارد شده که یکی از عوامل اصلی آن کاهش چشمگیر درآمدهای مالیاتی در سایه جنگ بوده است.
«یدیعوت آحارنوت» تصریح کرد: ۲۹ شهرک در اطراف غزه و ۲۲ شهرک در منطقه شمالی تخلیه شده است که در نتیجه آن بیش از ۹۴ هزار اسرائیلی در هتلها ساکن شدهاند؛ خود این موضوع بار بزرگی روی دوش اقتصاد اسرائیل میگذارد.
این روزنامه نوشت که هزاران کسبوکار کوچک در آستانه ورشکستگی هستند و صدها هزار کارگر ممکن است به مرخصی بدون حقوق بروند.
همزمان با آن رسانههای صهیونیستی اعلام کردند که بانک مرکزی این رژیم از کاهش شدید موجودی ارز خارجی خبر داده است.
«بلومبرگ» نیز از کاهش بیش از ۷ میلیارد دلاری ذخایر خارجی رژیم صهیونیستی طی ماه گذشته خبر داد.
خسارتهای اقتصادی عملیات طوفان الاقصی برای رژیم صهیونیستی از بارزترین پیامدهای این جنگ است که اشغالگران با آن دستوپنجه نرم میکنند.
روزنامه عبریزبان «هاآرتص» نیز گزارش داد که اقتصاد رژیم صهیونیستی در نتیجه جنگ غزه بهشدت آسیب خواهد دید؛ زیرا گردشگری دچار رکود میشود و فعالیتهای اقتصادی در جنوب اراضی اشغالی نیز فلج میشود.
لازم به ذکر است که اقتصاد رژیم صهیونیستی پیش از عملیات طوفان الاقصی نیز بهدلیل درگیریهای سیاسی داخلی بعد از روی کار آمدن کابینه بنیامین نتانیاهو، در وضعیت نابسامانی قرار داشت و بعد از اعلام طرح اصلاح سیستم قضایی که کابینه نتانیاهو تصویب کرده بود، بسیاری از شرکتها و سرمایهگذاران، اراضی اشغالی را ترک کردند.