به گزارش مشرق، بانک آمریکا با اشاره به آمارهای دفتر بودجه کنگره اعلام کرد: میزان بدهی ملی آمریکا احتمالاً طی یک دهه آینده ۲۰ تریلیون دلار دیگر اضافه شده و از ۵۰ تریلیون دلار عبور کند.
بر اساس این پیشبینی در حال حاضر میزان بدهی عمومی آمریکا به رقم قابل ملاحظه ۳۳.۶ تریلیون دلار رسیده اما با توجه به سرعتی که به دلیل افزایش مالی در دهه ۲۰ داشته احتمال دارد که این رقم با افزایش روزانه ۵.۲ دلار طی یک دهه آینده در محدوده ۵۴ تریلیون دلار تا سال ۲۰۳۳ برسد.
بر اساس اعلام بانک آمریکا یکی از عواملی که منجر به افزایش بیشتر بدهی در این کشور میشود بالا رفتن میزان کسری بودجه است که با افزایش ۳۲۰ میلیارد دلار به ۱.۷ تریلیون دلار در سال جاری رسید و وزارت خزانهداری این کشور را مجبور کرد که تریلیونها دلار اوراق قرضه بفروشد.
همچنین افزایش میزان نرخ بهره هم باعث بالا رفتن اوراق قرضه شد که معمولا عامل فشار بر بودجه فدرال رزرو و نیز افزایش کسری بودجه میشود.
مایکل هارتنت سرمایهگذار در بانک آمریکا اعلام کرد: بدهی عمومی آمریکا بیش از مجموعه تولید ناخالص داخلی کشورهای چین، ژاپن،آلمان و هند است.
وی هشدار داد: بعید است که واشنگتن بتواند گرفتن قرض را متوقف کند حتی اگر کسری فدرال رزرو جبران شود. چرا که ابزار قرض گرفتن در حال حاضر وسیلهای برای رشد اقتصادی و کمک به چرخش پول در این کشور شده است.
هارتنت خاطرنشان کرد: احتمالا بانک مرکزی آمریکا به دولت این کشور طی سالهای آینده وام بدهد.
بر اساس این گزارش، دولت آمریکا سقف بدهی خود را افزایش داده یعنی سقفی که قبلا ۳۱.۴ تریلیون دلار بود را بالا برده است و این مسأله به دولت این کشور اجازه میدهد تا میزان بدهی خود را در سال آینده افزایش دهد.