اردوگاه شتیلا؛ از خاطرات حزن انگیز تا مقاومتی استوار+ فیلم

در ادامه حضور در پایتخت لبنان در راستای پوشش تحولات جنگ غزه و عملیات طوفان الاقصی، به اردوگاه شتیلا رفتیم، اردوگاه آوارگان فلسطینی که نام آن یادآور یکی از خاطرات تلخ ملت فلسطین است.

به گزارش مشرق، این روزها با گذشت بیش از یک ماه از آغاز عملیات طوفان الاقصی از سوی مقاومت فلسطین، که صهیونیست‌ها را دچار شکست مفتضحانه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی بی سابقه‌ای کرد، شرایط منطقه با گذشته متفاوت شده است.

در این روزها بار دیگر شاهد هستیم قتل عام مردم بی گناه فلسطین به ویژه اهالی غزه از سوی جنایتکاران جنگی صهیونیست شدت گرفته است.

اردوگاه شتیلا؛ از خاطرات حزن انگیز تا مقاومتی استوار+ فیلم

کشتار دسته جمعی غیرنظامیانی متشکل از آوارگان فلسطینی که هر اندازه هم ادامه داشته باشد، شکست امنیتی، اطلاعاتی و نظامی صهیونیست‌ها در عملیات طوفان الاقصی را جبران نخواهد کرد.

اردوگاهی در جنوب بیروت

اردوگاه شتیلا در سال ۱۹۴۹ از سوی آنروا (آژانس وابسته به سازمان ملل متحد برای خدمت رسانی به آوارگان فلسطینی) در جنوب بیروت و یکی از مناطق محروم آن ساخته شد.

بیشتر ساکنان این اردوگاه در آن زمان از فلسطینیانی بودند که در سال ۱۹۴۸ (اشغال فلسطین) از سوی رژیم صهیونیستی از مناطق شمالی فلسطین هم مرز با لبنان، نظیر عمقا، مجد الکروم و الیاجور آوار شده بودند.

اردوگاه شتیلا؛ از خاطرات حزن انگیز تا مقاومتی استوار+ فیلم

مساحت این اردوگاه از یک کیلومتر مربع فراتر نمی رود و در مجموع پذیرای بیش از ۱۲ هزار آواره فلسطینی که آن را به یکی پرتراکم ترین اردوگاه های آوارگان فلسطینی در لبنان تبدیل کرده است. در این اردوگاه در مجموع دو مدرسه و یک مرکز بیمارستانی وجود دارد.

خاطره حزن انگیز قتل عام

نام این اردوگاه با خاطره ای بسیار تلخ و حزن انگیز در روز شانزدهم سپتامبر سال ۱۹۸۲ گره خورده است. در آن زمان در جریان یورش ارتش رژیم صهیونیستی به اردوگاه شتیلا و اردوگاه صبرا در نزدیکی آن دستکم ۷۵۰ فلسطینی به شهادت رسیدند، این در حالی است که برخی منابع شمار شهدای این قتل عام را تا ۳۵۰۰ نفر نیز اعلام کرده اند.

در آن زمان نظامیان صهیونیست تحت فرماندهی آریل شارون قرار داشتند که از سوی نیروهای خود فروخته کتائب در لبنان به فرماندهی ایلی حبیقه نیز مورد حمایت قرار داشتند.

از آن زمان تاکنون قتل عام صبرا و شتیلا به عنوان یکی از خاطرات تلخ ملت فلسطین در تاریخ باقی مانده است، که یادآوری آن دلهای آنان را به درد می آورد.

روحیه عالی اهالی اردوگاه

در ورودم به این اردوگاه با چهره های پرامید مردان، زنان و کودکان فلسطینی روبرو می شوم. گویی همه آنها از عملیات طوفان الاقصی امیدی تازه برای بازگشت به فلسطین و آنچه خودشان حق العوده (حق بازگشت) می خوانند، گرفته اند.

اردوگاه شتیلا؛ از خاطرات حزن انگیز تا مقاومتی استوار+ فیلم

جدای از جهت گیری های سیاسی که موضوع فلسطین از مسیر اصلی حرکتی خود دور می سازد و از سوی رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی و بعضاً عربی در راستای تشدید اختلافات میان فلسطینیان دنبال می شود، ساکنان اردوگاه شتیلا بر این عقیده بودند که جنگ کنونی علیه غزه، نه علیه جنبش حماس بلکه علیه همه ملت فلسطین و کل مساله فلسطین است.

جوانان پویا و مقاومتی

در گزارش هایی که در سال های اخیر درباره مساله فلسطین و تحولات غزه و کرانه باختری کار کرده ام، همواره از عبارت جوانان مقاومت فلسطین استفاده می کردم. در ورود به اردوگاه شتیلا یکی از همین جوانان پرشور و اشتیاق به نام «محمد» جهت راهنمایی، همراهی ام می کند. اما روحیه بالای وی از ابتدا تا انتهای حضورم در اردوگاه شتیلا مرا شگفت زده می سازد.

اردوگاه شتیلا؛ از خاطرات حزن انگیز تا مقاومتی استوار+ فیلم

از طولانی شدن مسیر که همه آن را باید پیاده طی کنیم، لحظه ای خسته نشده و خم به ابرو نمی آورد. از او می خواهم کمی استراحت کنیم که به من می گوید: «استراحت لازم نیست بیا شاید بتوانیم برای مردم غزه و رساندن صدای آنها به ایرانیان و جهانیان گامی موثر برداریم!»

شرایط عادی نیست!

بر روی دیوارهای اردوگاه اعلامیه هایی از سوی گروه های فلسطینی نصب شده که طی آن از مردم خواسته شده که در روز پنج شنبه نهم نوامبر در تجمعی مقر اتحادیه اروپا در بیروت حضور پیدا کرده تا صدای اعتراض خود را در قبال ادامه نسل کشی آشکار مردم غزه به گوش جهانیان به ویژه آمریکا و اروپا برسانند.

اردوگاه شتیلا؛ از خاطرات حزن انگیز تا مقاومتی استوار+ فیلم

در خط پایانی بیانیه نیز از سکوت و همراهی برخی حکام عرب با رژیم صهیونیستی به شدت انتقاد شده است و تجاوزات کنونی علیه غزه با عنوان «حمله جدید استعمارگران به منطقه خاورمیانه» توصیف شده است.

یاد و نام حاج قاسم اینجا هم موج می‌زند

درون اردوگاه شتیلا به گفت و گو با فلسطینیان به ویژه رهبران گروه های فلسطینی مشغول می شوم. «ابومجدی» از اعضای جبهه مردمی برای آزادی فلسطین به من می گوید که محور مقاومت از تهران تا قدس شریف زنده است و هرگز شکست نخواهد خورد.

وی با یادآوری مجاهدت های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تاکید می کند: حاج قاسم هرگز کار بیهوده ای انجام نداد و مقاومت امروز ملت فلسطین در غزه مرهون خدمات اوست.

حالا نوبت فلسطین است

«کاظم حسن» دبیرکل گروه های عضو سازمان آزادیبخش فلسطین که خاطراتی بسیار دیرین و قدیمی از دهه های گذشته در ذهن خود دارد، به من می گوید: آن زمان که مبارزان فلسطینی به مبارزان ایرانی برای رویارویی با رژیم شاه آموزش نظامی می دادند را قطعاً شاید پدرت هم به یاد نداشته باشد!

وی در ادامه تاکید می کند که امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در آن زمان شعار امروز ایران و فردا فلسطین را مطرح ساخت و ما هنوز در انتظار تحقق این آرزو با کمک همه آزادگان جهان و انقلاب اسلامی ایران هستیم.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۹:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
    0 0
    همون ووقتیه که روزی سه تا عملیات تواسراییل میشد
    • ۲۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۹
      0 0
      درود بر رزمندگان اسلام سلام و لبیک بر امام قائم ع و ص  سلام بر شهيدان  مرگ بر آمريكا   مرگ بر انگليس   مرگ بر منافقين و كفار   مرگ بر اسرائيل"

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس