به گزارش مشرق، سالار نامدار وندایی، پژوهشگر در کانال تلگرامی خود نوشت:
با گذشت بیش از یک ماه از حملات گسترده هوایی و زمینی اسرائیل علیه غزه که با حتی با معیارهای حداقلی حقوق بین الملل بشردوستانه مصادیق متعددی از جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت رخ داده است، این سوال مطرح است که جامعه بین المللی چه اقدام موثری برای توقف جنایات اسرائیل انجام داده است؟
این در شرایطی است که شورای امنیت به دلایل حمایت قاطع ایالات متحده آمریکا از اسرائیل ناتوان از صدور یک قطعنامه با معیارهای حداقلی است. قطعنامه مجمع عمومی نیز صرفا جنبه نمادین داشته و به لحاظ حقوقی الزامی را در پی ندارد.
پس از بیانیه اخیر سازمان همکاری اسلامی و حذف بندهای مربوط به تحریم اسرائیل که توسط جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد شده بود، مشخص شد نه تنها جامعه بین المللی، بلکه حتی کشورها اسلامی نیز اراده راسخی برای انجام اقدامی موثر جهت توقف جتایات اسرائیل ندارند. در حقیقت بیانیه اخیر سازمان یک پیام خطرناک برای اسرائیل بود؛ «اراده ای برای دفاع از غزه در مقابل جنایت وجود ندارد».
با وجود همه اینها صداهایی برای تحریم اسرائیل به گوش می رسد و با ادامه جنایات صهیونیست ها این صداها قوی تر هم خواهند شد. این هفته، معاون نخست وزیر بلژیک، پترا دو سوتر، آشکارا خواستار تحریم اسرائیل شد. ایون بلارا، وزیر امور اجتماعی اسپانیا، آشکارا اقدامات اسرائیل را «نسل کشی» خواند. کشورهای آمریکای لاتین نیز پیشتر با اقداماتی نشیر قطع روابط و فراخوانی سفرای خود اقداماتی را جهت تحریم اسرائیل انجام داده اند.
متاسفانه کشورهای اسلامی در حمایت از فلسطین به ویژه انجام اقداماتی علیه اسرائیل در مقایسه با مناطق دیگر مانند اروپا و آمریکای لاتین نتوانسته اند به وظیفه ای که بر عهده دارند عمل کنند. اما هم اکنون زمان اقدام علیه اسرائیل و تحریم این رژیم است.
تحریم اسرائیل به شکل های گوناگونی می تواند صورت پذیرد؛ پایگاه «ژئوپلیتیک» (https://thegeopolitics.com/its-time-to-impose-sanctions-on-israel/)در گزارشی به بیان مواردی در این رابطه پرداخته است. اول از همه، کشورها می توانند روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل قطع کنند و دیپلمات های خود را برکنار کنند، همانطور که چندین کشور آمریکای لاتین قبلاً انجام داده اند. علاوه بر این، تحریمهای اقتصادی میتوانند واردات و صادرات حساس اسرائیل را هدف قرار دهند و همچنین سرمایهگذاری مستقیم خارجی را کاهش دهند. مسدود کردن دارایی ها و ممنوعیت سفر نیز گزینه های دیگر روی میز هستند.
کشورها همچنین می توانند حمایت خود را از محاکمه رهبران سیاسی و نظامی اسرائیل در دادگاه کیفری بین المللی (ICC) در لاهه هلند اعلام کنند. فلسطین یکی از طرف های دیوان کیفری بین المللی است و صلاحیت قضایی آن به راحتی قابل احراز است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.