خطر هوش مصنوعی - نمایه

بسیاری از کارشناسان و حتی طراحان و دست‌اندرکاران هوش مصنوعی هشدار می‌دهند که این فناوری جدید می‌تواند تهدیدی هم‌ارز با سلاح‌های هسته‌ای علیه نسل بشر باشد و چه‌بسا موجب انقراض انسان‌ها شود.

سرویس جهان مشرق توسعه‌ی سریع هوش مصنوعی و فناوری‌های مبتنی بر آن اگرچه از سویی بسیار جذاب است و چه‌بسا بتواند تحولی کم‌سابقه را در تاریخ بشر ایجاد کند، اما به همان اندازه نیز ممکن است نسل بشر را با خطر انقراض روبه‌رو نماید. این هشداری است که بسیاری از کارشناسان، ناظران و حتی طراحان و دست‌اندرکاران توسعه‌ی هوش مصنوعی می‌دهند. اندیشکده‌ی شناخته‌شده‌ی «رَند» اخیراً طی گزارشی تحت عنوان «خطرات عملیاتی هوش مصنوعی در حملات بیولوژیک مقیاس‌بزرگ[۱]» نتایج انجام برخی آزمایش‌ها درباره‌ی امکان کمک گرفتن از هوش مصنوعی برای انتشار یک اپیدمی مرگ‌بار در میان انسان‌ها را منتشر کرده است. آن‌چه در ادامه می‌خوانید، گزیده‌ای از این گزارش است.

اندیشکده رَند بررسی کرد: هوش مصنوعی چه زمانی نسل بشر را منقرض خواهد کرد؟

هفته‌نامه‌ی آمریکایی «تایم» اوایل سال جاری میلادی، جلد یکی از شماره‌های خود را به هوش مصنوعی اختصاص داد. این طرح، سؤال تایم از ابزار هوش مصنوعی «چت‌جی‌پی‌تی» درباره‌ی درج عنوان «مسابقه‌ی تسلیحاتی هوش مصنوعی دارد همه‌چیز را تغییر می‌دهد» روی جلد این هفته‌نامه، و پاسخ چت‌جی‌پی‌تی را نشان می‌دهد. (+)


پیشرفت سریع هوش مصنوعی پیامدهای گسترده‌ای در حوزه‌های متعدد دارد؛ از جمله احتمال استفاده از این ابزار در توسعه‌ی سلاح‌های بیولوژیک پیشرفته. این احتمال از آن‌جایی به طور خاص نگران‌کننده است که هوش مصنوعی برای اشخاص و نهادهای غیردولتی نیز قابل‌دسترسی است. سرعت رشد فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی اغلب از سرعت تکامل ظرفیت‌های نظارتی نهادهای دولتی تنظیم‌کننده‌ی مقررات فراتر است، که منجر به ایجاد خلأ قابل‌توجهی در سیاست‌ها و مقررات موجود در این حوزه شده است. همه‌گیری بیماری کووید-۲۰۱۹ نمونه‌ای مناسبی است که نشان می‌دهد شیوع یک بیماری همه‌گیر حتی با درجه‌ی متوسط می‌تواند چه تأثیر مخربی[۲] بر نظام‌های جهانی داشته باشد[۳].

اندیشکده رَند بررسی کرد: هوش مصنوعی چه زمانی نسل بشر را منقرض خواهد کرد؟

مدیران سه شرکت پیشرو در حوزه‌ی هوش مصنوعی، از جمله «سام آلتمن» (مرکز تصویر) مدیرعامل «اُپن اِی‌آی» (سازنده‌ی «چت‌جی‌پی‌تی»)، نامه‌ی سرگشاده‌ای را امضا کرده‌اند که درباره‌ی خطرات هوش مصنوعی هشدار می‌دهد. (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› از همه‌گیری کرونا تا همه‌گیری فقر/ از هر ده آمریکایی یک نفر سال گذشته گرسنگی کشید

›› دزدی فروشگاه‌ها از مردم در آمریکا و دزدی مردم از بیمارستان‌ها در انگلیس/ کرونا و چهره پشت ماسک غرب

آن‌چه این مسئله را بغرنج‌تر می‌کند، عدم توازن اقتصادی میان حوزه‌های تهاجمی و تدافعی در فناوری‌های بیولوژیک است. به عنوان نمونه، هزینه‌ی نهایی احیای یک ویروس خطرناک، مانند آبله، می‌تواند تنها ۱۰۰ هزار دلار باشد. این در حالی است که ساخت یک واکسن پیچیده ممکن است بیش از ۱ میلیارد دلار هزینه داشته باشد[۴]. تلاش‌های قبلی برای استفاده‌ی تسلیحاتی از عوامل بیولوژیک (مانند تلاش «اوم شینریکو[۵]» برای استفاده از سم بوتولینوم) به دلیل عدم شناخت باکتری با شکست مواجه شده‌اند[۶]. با این حال، پیشرفت‌های کنونی در حوزه‌ی هوش مصنوعی ممکن است بتوانند این خلأ اطلاعاتی را به‌سرعت برطرف کنند: نمونه‌های پیشرفته‌ی «مدل زبانی بزرگ[۷]» می‌توانند اطلاعاتی درباره‌ی عوامل بیماری‌زای همه‌گیر بالقوه ارائه کنند و با توجه به محدودیت‌های عملیاتی، مزایای نسبی هر کدام از آن‌ها برای استفاده به عنوان سلاح بیولوژیک را بررسی کنند.

اندیشکده رَند بررسی کرد: هوش مصنوعی چه زمانی نسل بشر را منقرض خواهد کرد؟

مدتی قبل محققان کانادایی موفق شدند با تنها ۱۰۰ هزار دلار هزینه و با سفارش پستی دی‌ان‌ای اقدام به احیای یکی از گونه‌های منقرض‌شده‌ی ویروس عامل آبله کنند. در حالی که ریشه‌کن کردن آبله، یکی از مرگ‌بارترین بیماری‌های تاریخ بشر، ده‌ها سال زمان و میلیاردها دلار هزینه برای انسان داشت، برای احیای این بیماری احتمالاً تنها به یک تیم کوچک متشکل از چند دانشمند با دانش تخصصی محدود، شش ماه زمان و حدود ۱۰۰ هزار دلار هزینه نیاز است. به علاوه، هوش مصنوعی می‌تواند این پیش‌نیازها را تا حد زیادی کاهش دهد یا از بین ببرد. (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› از بی‌اعتمادی به دولت تا ترس از مرگ/ چرا آمریکایی‌ها واکسن کرونا نمی‌زنند؟

›› آیا می‌توان به واکسن کرونای «فایزر» اعتماد کرد؟

›› فناوری درمانی با بودجه پنتاگون/ فایزر چگونه از کودکان نیجریه‌ای به عنوان موش آزمایشگاهی استفاده کرد

›› صدور مجوز فایزر و مدرنا توسط نهادی که اعضای جنین انسان را به موش پیوند می‌زند

توانایی بالقوه‌ی مدل‌های زبانی بزرگ برای رفع این نقص در دانش بیولوژیک، اهمیتی توجه به همگرایی میان هوش مصنوعی و فناوری‌های بیولوژیک را برجسته می‌کند؛ به‌ویژه «بیولوژی مصنوعی» که می‌تواند امکان طراحی عوامل بیماری‌زای جدید یا احیای عوامل قبلی به صورت شدیدتر و مرگ‌بارتر از عوامل بیماری‌زای موجود در طبیعت را فراهم نماید[۸]. این ابزارِ در حال تکامل، محدود به برنامه‌های تسلیحات بیولوژیک دولتی نیست، بلکه روزبه‌روز برای افراد و سازمان‌های خارج از چارچوب‌های رسمی حکومتی نیز قابل‌دسترس‌تر می‌شود[۹].

اندیشکده رَند بررسی کرد: هوش مصنوعی چه زمانی نسل بشر را منقرض خواهد کرد؟

همزمان با ورود گسترده‌ی فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی به زندگی انسان، خطر «شورش» این فناوری‌ها یا سوءاستفاده‌ از آن‌ها نیز روبه‌افزایش است. (+)

لازم به ذکر است که اگرچه مدل‌های زبانی بزرگی که در این آزمایش از آن‌ها استفاده شد، دستورالعمل‌های بیولوژیک صریحی ندادند، اما این مدل‌ها می‌توانند راهنمایی‌هایی ارائه کنند که ممکن است به برنامه‌ریزی و اجرای یک حمله‌ی بیولوژیک کمک کنند. در یک سناریوی آزمایشی، مدل زبانی بزرگ در این تحقیق، درباره‌ی چگونگی به بار آوردن تعداد زیادی تلفات با استفاده از یک سلاح بیولوژیکی وارد بحث شد. مدل مذکور ضمن شناسایی عوامل بیماری‌زای بالقوه (از جمله ویروس واریولا (آبله)، یک سویه‌ی دستکاری‌شده از ویروس آنفلوانزا، باسیلوس آنتراسیس (سیاه‌زخم)، و یرسینیا پستیس (طاعون))، شانس نسبی آن‌ها برای ایجاد مرگ‌ومیر دسته‌جمعی در ابعاد گسترده را نیز مورد بررسی قرار داد.

اندیشکده رَند بررسی کرد: هوش مصنوعی چه زمانی نسل بشر را منقرض خواهد کرد؟

شرکت‌های مختلفی پیشاپیش شروع به گنجاندن فناوری‌های هوش مصنوعی در محصولاتی مانند ربات‌های انسان‌نما کرده‌اند. اگر روزی هوش مصنوعی از محدودیت‌های خود خارج شود، آیا این محصولات نمی‌توانند یک سناریوی کاملاً هالیوودی و آخرالزمانی را رقم بزنند؟ (+)

علاوه بر این، مدل زبانی بزرگ مورد آزمایش، امکان‌پذیری، زمان، هزینه، و موانع پیش روی دستیابی به جوندگان یا کک‌های آلوده به یرسینیا پستیس، حمل و نگهداری نمونه‌های زنده، و توزیع آن نمونه‌ها را نیز ارزیابی کرد. مدل زبانی مذکور همچنین اشاره کرد که آمار احتمالی مرگ‌ومیر به عواملی مانند اندازه‌ی جمعیت مبتلاشده، سرعت و اثربخشی واکنش، و نسبتِ موارد طاعون ریوی به طاعون خیارکی بستگی دارد، چراکه طاعون ریوی مسری‌تر و کشنده‌تر است. استخراج این اطلاعات از مدل زبانی بزرگ نیازمند یک تکنیک «جیلبریک» [دستکاری نرم‌افزاری] نیاز داشت، زیرا مدل مدنظر در ابتدا از بحث درباره‌ی این موضوعات خودداری می‌کرد. گزیده‌هایی از گفت‌وگوی محققان با این مدل (با حذف برخی از بخش‌ها برای جلوگیری از سوءاستفاده) در تصویر زیر آمده است.

اندیشکده رَند بررسی کرد: هوش مصنوعی چه زمانی نسل بشر را منقرض خواهد کرد؟

ترجمه‌ی بخشی از گفت‌وگوی محققان اندیشکده‌ی «رَند» با یکی از ابزارهای هوش مصنوعی درباره‌ی مراحل و دستورالعمل شیوع گسترده‌ی طاعون در میان انسان‌ها. هوش مصنوعی به طور مفصل توضیحاتی را درباره‌ی نحوه‌ی انجام این کار ارائه داده است. ادامه‌ی این گفت‌وگو به علت احتمال سوءاستفاده‌ی «بازیگران بدخواه» منتشر نشده است. (+)

در نمونه‌ی دیگری که روی سم بوتولینوم متمرکز بود، مدل زبانی بزرگ، با جزئیات کامل، درباره‌ی جوانب مثبت و منفی سازوکارهای مختلف انتقال عامل بیماری‌زا گفت‌وگو کرد؛ از جمله استفاده از هوا و مواد غذایی. مدل زبانی بزرگ در این آزمایش، انتقال عوامل بیماری‌زا از طریق غذا را ساده اما مملو از ریسک توصیف کرد؛ به‌ویژه خطرِ شناسایی احتمالی آلودگی و پایداری ماده‌ی سمی در صورت قرار دادن در مواد غذایی مختلف. از سوی دیگر، مدل مذکور روش‌های مبتنی بر انتشار عامل بیماری‌زا از طریق هوا را برای ابتلای سریع یک جمعیت زیاد مؤثر تشخیص داد؛ اگرچه هشدار داد که این روش‌ها به تجهیزات و تخصص ویژه نیاز دارند. علاوه بر این‌ها، مدل زبانی بزرگ چندین دستگاه مناسب برای انتشار عوامل بیماری‌زا از طریق هوا را پیشنهاد داد و حتی یک داستان پوششی باورپذیر مطرح کرد که می‌توان از آن برای به دست آوردن کلوستریدیوم بوتولینوم به بهانه‌ی انجام تحقیقات علمی مشروع استفاده کرد.

اندیشکده رَند بررسی کرد: هوش مصنوعی چه زمانی نسل بشر را منقرض خواهد کرد؟

ترجمه‌ی بخشی از گفت‌وگوی محققان اندیشکده‌ی «رَند» با ابزار هوش مصنوعی. محققان از این ابزار پرسیده‌اند برای دستیابی به «کلوستریدیوم بوتولینوم» چه بهانه‌ای می‌توانند بیاورند. (+)

تحقیقات ما پیچیدگی‌های مربوط به سوءاستفاده از هوش مصنوعی، به‌ویژه مدل‌های زبانی بزرگ، برای تدارک حملات بیولوژیک را برجسته می‌کند. نتایج اولیه نشان می‌دهد که مدل‌های زبانی بزرگ می‌توانند محتواهای قابل‌استفاده‌ای تولید کنند که ممکن است بتوانند به برنامه‌ریزی یک حمله‌ی بیولوژیک کمک کنند. با این حال، این سؤال همچنان باقی است که آیا قابلیت‌های مدل‌های زبانی بزرگِ موجود، مصداق سطح جدیدی از تهدید، فراتر از اطلاعات مضری هستند که پیشاپیش به‌راحتی به صورت آنلاین در دسترس است، یا نه. با توجه به خطرات احتمالی، هیچ تردید درباره‌ی نیاز به انجام آزمایش‌های دقیق در این‌باره وجود ندارد. این مسئله به‌ویژه در شرایطی صدق می‌کند که برخی افراد[۱۰]، تهدید هوش مصنوعی[۱۱] را برابر با تهدید سلاح‌های هسته‌ای می‌دانند[۱۲].


[۱] The Operational Risks of AI in Large-Scale Biological Attacks Link

[۲] The WHO estimates of excess mortality associated with the COVID-۱۹ pandemic Link

[۳] Assessing the impact of one million COVID-۱۹ deaths in America: economic and life expectancy losses Link

[۴] Establishing a Global Vaccine-Development Fund Link

[۵] «اوم شینریکو» نام قبلی فرقه‌ی مذهبی-تروریستی ژاپنی است که اکنون «الف» نام دارد، اما همچنان بیش‌تر با نام قبلی‌اش شناخته می‌شود.

[۶] Bacillus anthracis Bioterrorism Incident, Kameido, Tokyo, ۱۹۹۳ Link

[۷] «مدل زبانی بزرگ» (large language model)، که به اختصار ال‌ال‌ام (LLM) نامیده می‌شود، مدل زبانی‌ای است که می‌تواند اقدام به درک و تولید گزاره‌های زبانی با ادبیات انسانی کند. این مدل‌ها پایه‌ی ابزارهایی مانند چت‌چی‌پی‌تی (ChatGPT) هستند.

[۸] RAND President and CEO Presenting to House Permanent Select Committee on Intelligence Link

[۹] ۲۰۲۳ Biodefense Posture Review Link

[۱۰] A.I. Poses ‘Risk of Extinction,’ Industry Leaders Warn Link

[۱۱] Statement on AI risk of extinction Link

[۱۲] Statement on AI Risk Link

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 25
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 11
  • ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
    26 5
    چیزی به نام هوش مصنوعی وجود نداره و این که الان هست بیشتر حماقت مصنوعی است. باید به بشر تبریک گفت که دست آخر حماقت رو شبیه سازی کرد!
    • ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
      1 2
      پس لابد گوش مصنوعیه
    • ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
      4 3
      ما ۳۰ سال پیش برنامه نویسی LPو ILP انجام میدادیم اونم با ۱۰۰ به بالا متغیر ولی ادعای این هندی چینیهای مایکروسافت و نداشتیم که هوش مصنوعیه خخخخخخ
    • ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
      3 1
      صد در صد باهات موافقم آخه حماقت مصنویی خیلی ارزونتر از حماقت واقعی تموم میشه.
    • ۱۹:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
      5 1
      مرگ بر آمریکا و اسراییل و انگلیس و فرانسه و آلمان و .... و کشورهای خائن منطقه و منافقین داخلی و خارجی و کفار و مشرکین و توطئه گران و فتنه گران ...
    • ۲۳:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
      1 2
      میگه مثل شمشیر دو دمه مثل انرژی اتم استفاده خوب داره و بد بسته به نوع بشر استفاده کننده میشه یه ربات قاتل بسازی که هر که رو دید بکشه یا رباط امدادگر محافظ و...
    • IR ۲۳:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
      0 0
      موافقم
  • ۱۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
    17 4
    کامپیوتر امکان فکر ندارد. هوش مصنوعی تنها داده هایی که در اختیار دارد را دسته بندی و خوشه بندی میکند بر اساس شباهت و اشتراک ویژگی ها. حالا شما زحمت نکشید چرا که با یک سرچ ساده در نت تمام این موارد بالا قابل یافت است. میتوانید از چت جی بی تی بپرسید تا منابع پاسخ به سوالات رو هم بده تا ببینید که این جملات کپی پیس از چه منبعی است.
    • ۲۳:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
      2 7
      خیلی کار راه بندازه مثال در کثر ثانیه اطلاعات پزشکی دهها پزشک را که قبلا بارگیری شده تحلیل کرده و نتایجی در اختیار یه پزشک معالج میده که مثل اینکه این پزشک تمام علم اون دهها پزشک را با هم داشته
  • ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
    9 2
    چرا ما از این استفاده نمی کنیم باید استفاده کنیم ژنوم اسرائیلی ها را هم می شود از طریق فلسطینی ها بدست آورد کشتنشون اینطوری بهتر از اونه که اونها ما را بکشند
    • ۲۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
      14 1
      سام آلتمن به آلمانی یعنی مرد پیر یک اسم کاملا یهودی است و عجیب هم نیست که صهیونیست‌ها روی هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری می‌کنند برای نابودی بشر درجه ی دو که غیر یهودی ها باشند. هر جا صحبت از تخریب و تسلط و زورگویی و نسل کشی باشد یک ریشه ی صهیونیستها در اونجاست.
    • IR ۰۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۴
      0 0
      ما کارای غیرانسانی نمیکنیم
  • ۱۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
    5 1
    هالیوود از دیدگاه عوام , محلی برای سرگرم شدن است با سوژه هایی که حالا یک فیلم اکشن یا تخیلی هم ببینی و کیف کنی و وقتی به واقعی بودنش فکر کنی بخندی و بگی مسخرس اما از دید کسانی که فیلم ببین هستند و پیگیر , اصلا اینطوری نیست به شخصه بیش از 100 سال فیلم سازی این ها را طی 20 سال گذشته دیدم فیلم صامت سفر به ماه 1902 (در اصل تولید فرانسه) که اولین فیلم تخیلی این ها بود را ببینید و خودتان را جای مردم آن زمان بگذارید دقیقا یکسری مسخره بازی به ذهنتون می آد اما این اتفاقات بعدا افتاد یا همان فیلم های قدیم ژان کلود ون دام (فرانکی) و آرنولد که آن زمان اصلا بحث رباتیک و هوش مصنوعی و سایبورگ و ... مطرح نبود من همان موقع گفتم که این ها دارن ذهن ها را آماده می کنند و این ها واقعی خواهد شد اکثرا خندیدند مسخره کردند اما الان در دوره ایی هستیم که هوش مصنوعی به طرز وحشتناکی در حال پیشرفته و ربات هایی داریم که حتی توان دویدن و تا حدی آزادی عمل را هم دارند که این ها نمایش داده شده یعنی قطعا در بحث نظامی , خیلی پیشرفته تر از این ها تولید شده حتی به سمتی رفتیم که بشر دنبال جایگزین کردن قطعات رباتیک مکانیکی با اعضای طبیعی بدن رفته , همین کرونا را سال ها قبل در هالیوود روی پرده برده بودند و حالا همه به فیلم های زامبی می خندند یا می ترسند سرگرم می شن و رد می شن ! کشوری که باهوش باشد حتما یک اتاق تحلیل و بررسی عمیق هالیوود با حضور نخبه ها تشکیل می ده بی خیال رد نمی شه و پیش بینی های ضرور را در نظر می گیره چون می دونه هالیوود دست گلوبالیست هاست و مایی که پنجه در پنجه آنگلوصهیون ها انداختیم و حواسمون باید چند برابر بیشتر هم جمع باشه چون اونا بارها و بارها اثبات کردند که به مردم خودشان هم رحم نمی کنند و از نظرشون , هدف , وسیله را توجیه می کنه , آفرین به مشرق که پیگیر این موضوعات هست اینا نشون می ده تو مشرق نیوز یکسری آدم باهوش نشستند و فکورانه دنیا را زیر نظر گرفتند کسایی که عقلشون جلوتر از عوامه و خیلی جلوترو می بینن .
    • ۱۹:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
      2 1
      همون دیگه زیاد خالیوود میبینی. حجم زیاد محتوا خالی.
  • ۱۹:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
    1 1
    مرگ بر آمریکا و اسراییل و انگلیس و فرانسه و آلمان و .... و کشورهای خائن منطقه و منافقین داخلی و خارجی و کفار و مشرکین و توطئه گران و فتنه گران ...
  • ۲۰:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
    1 0
    کارهاتون در حوزه کودک برای بچه ها کمرنگ شده بیشتر کنید کیفها جانماز مانتو چادر و روسری با طرحهایی برای بچه به علاوه طرحهای کارتونی و نقاشی روی دفترچه و تمام وسائلی که استفاده می کنند باید انجام بشه
  • ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
    0 0
    نیاز داره یک انتشارات تخصصی کودکان مثل قدیانی برای بچه بزنید که اسلامی هم باشه مهمه
  • ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
    0 3
    اگر خوب و درست برنامه ریزی شوند هزاران بار بهتر از انسانهای خواهند شد که فقط به فکر منافع و اندیشه ها خود هستند و مطمئنن کسانی که سازنده هوش مصنوعی هستند از درک و شعور بالایی برخوردار هستند و محصول آنها از خودشان پیروی خواهند کرد
  • ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
    1 0
    استفاده کنید و منقرض کنید اگر ما به اسلام و به انسانیت معتقد هستیم این جهان که قراره از انسان هم عبور کنه و ماشینی و روباتش کنه ارزشش را ندارد
  • ۲۳:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
    3 0
    سازنده ی این هوش مصنوعی، بر اون احاطه داره، و همیشه زیر دست سازنده ی خودشه. بقیش خیالپردازی و توهماته مثل اینکه بگیم انسان کی بر خدا تسلط پیدا میکنه؟
  • ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
    2 0
    هوش مصنوعی چرت و پرته همون نوع پیشرفته تر نرم افزار ها ی قد یمی که مبتنی بر سیستم صفر و یک هستند می باشد الان بیش از ا ن چیزی که هست تبلیغاتیه
  • ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
    1 0
    هوش مصنوعی را هم سیاسی ساخته اند وقتی از هوش مصنوعی پرسیده میشود فلسطینی ها حق زندگی دارند؟ میگوید خیر اما وقتی پرسیده میشود اسراییلی ها حق زندگی دارند؟ میگوید البته که حق زندگی دارند
  • IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
    0 0
    اینا چرته، امام زمان میاد و دنیا رو اصلاح میکنه
  • سه برادر خداوردی IR ۰۷:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۶
    0 0
    آبشارا امیر غفور غیب شده 😂😂😂😂 جغور بغوره 😂
  • مرسانا IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    0 0
    مقاله جالب و درخور تفکری بود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس