به گزارش مشرق، جعفرعلیاننژادی در مطلبی با عنوان روحانی، هاشمی نیست در کانال خود در ایتا نوشت:
کیست که نداند، یکی از مبرزترین شاگردان مکتب هاشمی، حسن روحانی است. او در این سالها بارها سعی کرد با کنش و منش خود، مردم را به یاد مرحوم هاشمی بیندازد. یکی از دغدغههای همیشگی او ایجاد چنین تصویری از خود بوده است. اما به واقع نتوانست و موفق نشد، جایگزین خوبی برای مرحوم هاشمی باشد.
مرحوم هاشمی هم امید زیادی به روحانی داشت و تا زمانی که زنده بود هوای او را داشت تا بجای حرفهای کنایهآمیز و تند، عمل سیاسی خاص خود را داشته باشد. هر چند روحانی در آن سالها نیز منتقدین و مخالفینش را بینصیب نمیگذاشت. اما بعد از هاشمی، روحانی آن روحانیای که هاشمی میخواست نشد.
با این حال این گمان با روحانی باقی مانده بود که میتواند نقش هاشمی را بازی کند. رفتار او با جناح اصلاحات و فاصلهگیری محرزش از جناح اصولگرایی، با همین گمان جلو میرفت. او میخواست مانند هاشمی، برای اصلاحات در نقش میانجیگر ظاهر شود.
دولت اعتدال تعین نهادی همان نقش بود. اما در مقابل اصلاحطلبان مانند هاشمی برای روحانی اصالتی قائل نبودند و دولت او را اجارهای و انتقالی میپنداشتند که قرار است در نقش کاتالیزور، بستر بازگشت آنان به قدرت را فراهم کند. روحانی البته بیحسی اصلاحطلبان را به خود حس کرده بود، برای همین بعد از فوت هاشمی، در موضعگیری و گفتار شبیه اصلاحطلبان، کنایهزن و تند شد، خاصه آنکه از بیاثری برجام هم عصبانی بود.
او با اینکه رئیسجمهور بود، اما میخواست نقش اپوزیسیون داخلی را بازی کند، تا ناکارآمدیهای دولتش را توجیه کرده و از بحرانهای بوجود آورده، سلب مسئولیت کند، اما موفق نشد. نه اصلاحطلبان را توانست جذب کند، و نه توانست دولت را به آنان تحویل دهد. مردم هم برای به پایان رسیدن دولتش روزشماری میکردند.
تجربه رد صلاحیت هاشمی، حالا برای روحانی هم رخ داده است. اما او اصلاً به موقعیت هاشمی ۹۲ نمیرسد. اصلاحطلبان از او فاصله گرفتهاند، نمیخواهند، ضعف کارنامه روحانی، به پای آنان نوشته شود. مردم هم آن تراژدی هشت ساله را فراموش نکردهاند. بیانیه تلخ روحانی، نشانه همین تفاوت است.
او میداند، اصلاحات روی حمایت وی از راهبرد انتخاباتیاش، حساب نمیکند، مردم هم با گفتن و نگفتن او تصمیمشان برای شرکت در انتخابات عوض نمیشود. برای همین نتوانست بر عصبانیتش در تحمل رد صلاحیت فائق شود. همان کاری که هاشمی در سال ۹۲ کرد. او شاگرد خوبی برای هاشمی نشد. روحانی با این بیانیه گزنده، ظرفیت سیاسی راهبرد سکوت را از بین برد. سکوت و پذیرش، میتوانست برای او سرمایه ایجاد کند اما روحانی، هاشمی نیست...
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.