به گزارش مشرق از الخلیج آنلاین، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر در جریان این کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت: با رئیس جمهوری ترکیه درباره لزوم آتشبس فوری در غزه و کاهش تنش در کرانه باختری توافق کردیم.
رئیس جمهوری مصر گفت: برای دستیابی به توافق صلح باید آتشبس در نوار غزه و پایان تنش در کرانه باختری وجود داشته باشد.
السیسی ادامه داد: سفر اردوغان به قاهره، صفحه جدیدی در روابط ۲ کشور گشوده است و من مشتاقانه منتظر پاسخ به دعوت رئیس جمهور ترکیه برای سفر به این کشور در ماه آوریل هستم.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه نیز گفت: خوشحالم که پس از مدتها غیبت دوباره به قاهره سفر کردهام.
وی افزود: ما تاریخ مشترکی با مصر داریم و میخواهیم سطح روابط دوجانبه خود را ارتقا دهیم. همکاری با مصر را به سطح استراتژیک رساندهایم و به دنبال مبادلات تجاری به ارزش ۱۵ میلیارد دلار هستیم.
اردوغان ادامه داد: وضعیت غزه در صدر دستور کار مذاکرات با رئیس جمهوری مصر بود.
اردوغان در این باره اظهار داشت: اسرائیل منازل، عبادتگاهها و نهادهای بینالمللی را در نوار غزه هدف قرار داد و به محکومیت بینالمللی اهمیتی نداد.
وی همچنین تاکید کرد: کمکرسانی به غزه یکی از مهمترین اولویتهای ماست. ما نمیتوانیم آوارگی جمعیت نوار غزه را بپذیریم و از نقش مصر در این زمینه قدردانی میکنیم.
رئیس جمهوری ترکیه ادامه داد: برای بازسازی غزه به همکاری با مصر ادامه خواهیم داد و آماده همکاری در این زمینه هستیم.
رئیس جمهوری ترکیه در حالی بعد از ظهر امروز در سفری رسمی وارد قاهره شد که آخرین بار در سال ۲۰۱۲ به مصر سفر کرده بود.
اردوغان پس از ورود به فرودگاه قاهره مورد استقبال رسمی «عبدالفتاح السیسی» همتای مصری خود قرار گرفت.
قاهره و آنکارا پس از حدود ۱۲ سال قطع رابطه تلاش می کنند که با رفع اختلافات و نزدیک کردن دیدگاهها از این مرحله گذر کرده و روابط خود را عادی سازی کنند.
گام عملی عادی سازی روابط آنکارا و قاهره سه ماه قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، با سفر «سامح الشکری»، وزیر خارجه مصر به آنکارا برداشته شد و وزرای خارجه ۲ طرف توافق کردند که اقدامات ملموسی برای بهبود روابط دوجانبه انجام دهند.
روابط ترکیه و مصر پس از اعتراضات بهار عربی در سال ۲۰۱۱ میلادی و در پی اختلاف نظر ۲ کشور درباره گروه اخوان المسلمین، تیره و در نهایت روابط رسمی آنها قطع شد.