کد خبر 1576434
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۰
شیر

اگر دیابت دارید، توجه به میزان مصرف شیر برای شما ضروری است. با این حال، این بدان معنا نیست که شما باید به طور کامل از مصرف تمام انواع شیر اجتناب کنید.

به گزارش مشرق، بسیاری از مردم عاشق نوشیدن شیر هستند، چه شیر گاو، چه شیر بادام، چه شیر سویا یا شیر برنج. با این حال، اگر دیابت دارید، همه انواع شیر برای شما مناسب نیستند.

انجمن دیابت آمریکا برنامه های غذایی فردی را برای افراد مبتلا به دیابت توصیه می کند. بنابراین، باید تعیین کنید که کدام نوع شیر به شما کمک می کند قند خون خود را تحت کنترل داشته باشید و مصرف مواد مغذی خود را به حداکثر برسانید.

آیا نوشیدن شیر برای دیابت مفید است؟

این به نوع شیر و سطح گلوکز شما بستگی دارد. شیر حاوی مواد مغذی مورد نیاز برای یک رژیم غذایی متعادل است، بنابراین علیرغم تأثیری که بر سطح گلوکز دارد، ارزش غذایی عالی برای افراد دیابتی دارد.

به عنوان مثال، دیابت می تواند برخی افراد را مستعد ابتلا به پوکی استخوان کند و از آنجایی که شیر حاوی کلسیم است، می تواند به قوی نگه داشتن استخوان ها کمک کند.

با این حال، شیر گاو حاوی کربوهیدرات است، بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید مقدار شیری را که می نوشند محدود کنند. انواع خاصی از شیر، مانند شیر بدون چربی، حاوی کربوهیدرات کمتری است که ممکن است آن را برای افراد دیابتی که عدم تحمل لاکتوز ندارند، گزینه مناسب تری کند.

البته به خاطر داشته باشید که نوشیدنی‌های کم‌چرب و غذاهایی مانند شیر بدون چربی می‌توانند به دلیل جذب سریع‌تر، سطح قند خون شما را افزایش دهند. بنابراین، نظارت بر سطح گلوکز برای تعیین اینکه آیا شیر بدون چربی برای شما بهترین است، امری ضروری است.

شیر و دیابت نوع ۲

چندین مطالعه تلاش کرده اند شیر گاو و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به یکدیگر مرتبط کنند. در یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ روی بیش از ۸۲۰۰۰ زن یائسه که هنوز دیابت در آنها تشخیص داده نشده بود، مشخص شد که این افراد به دلیل رژیم غذایی که لبنیات پرچرب کمی داشت، خطر ابتلا به دیابت پایینی نیز داشتند.

در مطالعه دیگری که ارتباط بین دیابت نوع ۲ و مصرف لبنیات در دوران نوجوانی را بررسی کرد، محققان دریافتند که مصرف بیشتر محصولات لبنی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.

با این حال، در تعیین اینکه آیا مصرف لبنیات پرچرب مانند پنیر، ماست و کره خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد یا افزایش، تناقض زیادی وجود دارد. به عنوان مثال، در یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ که در سوئد انجام شد، محققان دریافتند که مصرف بیشتر لبنیات پرچرب با خطر کمتر دیابت مرتبط است. محققان به این نتیجه رسیدند که رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع شده در شیر گاو اثر محافظتی در برابر دیابت نوع ۲ دارد.

بر اساس این تحقیقات، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در هنگام انتخاب بهترین نوع شیر، عوامل مختلفی را باید در نظر بگیرند و به جای مصرف چربی روی کنترل کربوهیدرات های خود تمرکز کنند.

شیر و دیابت نوع ۱ در کودکان

در حالی که برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف شیر ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در بزرگسالان کاهش دهد، اما با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ در کودکان مرتبط است.

یک مطالعه در سال ۱۹۹۸ در فنلاند نشان داد که خواهر و برادر کودکان مبتلا به دیابت نوع ۱ در صورت مصرف زیاد شیر گاو، به نظر می‌رسد که در معرض خطر ابتلا به دیابت بیشتری قرار دارند.

بهترین شیر برای دیابت

اگر به دلیل توصیه های متناقض ترجیح می دهید از مصرف شیر گاو اجتناب کنید، انواع مختلفی از شیر برای افراد مبتلا به دیابت وجود دارد؛ توجه داشته باشید که تمام انواع شیرهای زیر شیرین نشده هستند. اگر به آنها قند اضافه کنید، کربوهیدرات بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه می کنید که سطح قند خون شما را افزایش می دهد.

شیر بادام شیرین نشده

بسیاری از انواع شیر بادام در بازار دارای شکر اضافه شده اند. با این حال شیر بادام بدون قند، ۲ درصد کربوهیدرات دارد. این مقدار بسیار کمتر از شیر گاو کم چرب است که حاوی ۵ درصد کربوهیدرات می باشد.

شیر کتان شیرین نشده یا بدون پروتئین

این نوع دیگری از شیر با سطوح کم کربوهیدرات است. شیر کتان شیرین نشده حاوی ۱.۰۲ گرم کربوهیدرات می باشد، بنابراین یک گزینه ایده آل برای افراد مبتلا به دیابت می تواند باشد. شیر بذر کتان فاقد لاکتوز یا کلسترول است و آن را جایگزین شیر گاو برای سلامت قلب می کند.

شیر سویا شیرین نشده

شیر سویا شیرین نشده یکی دیگر از شیرهای غیر لبنی است که برای افراد دیابتی مناسب است و حاوی ۴.۰۱ گرم کربوهیدرات می باشد که بالاتر از بذر کتان و شیر بادام است، اما به اندازه کافی بی خطر شناخته شده که از افزایش سطح قند خون شما جلوگیری کند.

محصولات لبنی برای افراد دیابتی

اگر دیابت دارید لازم نیست از محصولات لبنی اجتناب کنید. لبنیات خاصی وجود دارد که می توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این گزینه ها عبارتند از:

ماست یونانی

محصولات لبنی تخمیر شده مانند ماست یونانی به دلیل داشتن پروبیوتیک ها همیشه انتخاب های بهتری برای شما هستند. پروبیوتیک ها بر سلامت روده شما تأثیر مثبت می گذارند و می توانند سطح گلوکز و انسولین بدن را بهبود بخشند.

در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، محققان خاطرنشان کردند که پروبیوتیک‌ها سطح گلوکز و انسولین ناشتا را کاهش می‌دهند.

پنیر کم چرب

پنیر کم چرب مانند پنیر رشته ای، پنیر کوتیج یا ریکوتا گزینه های خوبی برای متعادل کردن وعده غذایی شما و افزودن یک منبع پروتئین کم چرب هستند و در اصل حداقل سطوح کربوهیدرات و گلوکز خون شما را افزایش نمی دهد.

لبنیات خاص

منبع لبنیات عامل مهمی برای افراد مبتلا به دیابت است.

شیر گاوهایی که صرفاً با علف تغذیه می شوند دارای مقدار بیشتری از نوع خاصی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که به نام اسید آلفا لینولنیک شناخته می شود. با این حال، تحقیقات بیشتری برای رسیدن به یک نتیجه قطعی در مورد اثرات آلفا-لینولنیک اسید بر دیابت مورد نیاز است.

چگونه بهترین شیر را انتخاب کنیم؟

اگر دیابت دارید، باید مراقب انواع شیری که می نوشید باشید. هنگام انتخاب مناسب ترین شیر برای خود باید دستورالعمل های خاصی را دنبال کنید.

دو ماده مغذی وجود دارد که باید هنگام انتخاب شیر خود در نظر بگیرید:

کلسیم

بزرگسالان بین ۱۹ تا ۵۱ سال روزانه به ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارند. یک لیوان شیر گاو کم چرب حاوی ۳۰۰ میلی گرم کلسیم است و سایر گزینه های لبنی حاوی مقدار بیشتری کلسیم هستند.

برچسب شیر و محصولات لبنی خود را بررسی کنید تا محتویات آنها را بتوانید در نظر بگیرید.

کربوهیدرات ها

کربوهیدرات ها بیشترین تأثیر را بر قند خون دارند. افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ نیاز روزانه به کربوهیدرات متفاوتی دارند؛ محدود کردن کالری می تواند به شما در کنترل وضعیتتان کمک کند.

توجه داشته باشید که هیچ درصد خاصی از کربوهیدرات برای بیماران دیابتی بی خطر نیست و در واقع بستگی به نیازهای فردی شما دارد؛ با پزشک خود همکاری کنید تا در مورد بهترین الگوی غذایی برای شما تصمیم گیری کند.

برنامه های غذایی با شیر

سعی کنید کربوهیدرات ها را در وعده های غذایی و نوشیدنی های خود کاهش دهید تا از افزایش سطح قند خون خود جلوگیری کنید.

عوامل دیگری که بر انتخاب رژیم غذایی تأثیر می گذارد عبارتند از:

متعادل کردن مصرف کربوهیدرات با استفاده از انسولین و سطوح فعالیت
مصرف مقدار زیادی فیبر برای مدیریت سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به کلسترول بالا
اجتناب از مصرف کربوهیدرات های فرآوری شده مانند کلوچه، نوشابه و آب نبات
مدیریت کردن وزن

خطرات مصرف شیر برای افراد دیابتی

شیر برای افراد دیابتی خطرات کمی دارد. به عنوان مثال، حاوی چربی های ناسالم است که می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط با دیابت را افزایش دهد.

علاوه بر این، کربوهیدرات های موجود در شیر به قند تجزیه می شوند؛ بنابراین، برای جلوگیری از افزایش سطح قند خون، باید مصرف شیر خود را محدود و کم نگه دارید.

انواع شیری که باید از آن اجتناب کنید

انواع خاصی از شیر وجود دارد که به دلیل سطوح بالای کربوهیدرات باید از آنها اجتناب کنید.

شکلات یا شیر طعم دار
شیر شکلات حاوی ۸ تا ۱۰ گرم شکر اضافه شده در هر وعده است. برخی از برندها، حاوی ۲۰ گرم کربوهیدرات نیر هستند که سطح بالایی است و در صورت ابتلا به دیابت می تواند گلوکز خون شما را به سطوح تهدید کننده زندگی برساند.

شیر کامل
شیر کامل کالری بالایی دارد و حاوی چربی است. به دنبال گزینه های کم چرب باشید تا همان مقدار کلسیم را بدون چربی زیاد دریافت کنید.

سایر جایگزین های شیر

سایر جایگزین های بدون لاکتوز برای شیر گاو عبارتند از:

شیر بادام
نارگیل
فندق
آجیل ماکادمیا
نخود
کوینو
آفتابگردان

در آخر

اگر دیابت برای شما تشخیص داده شده است، بررسی میزان مصرف شیر برای شما ضروری است. با این حال، این بدان معنا نیست که شما باید به طور کامل از تمام انواع شیر اجتناب کنید و مهم است که برخی از آنها را به دلیل ارزش غذایی در رژیم غذایی خود بگنجانید.

بهترین راه برای تصمیم گیری در مورد مصرف شیر، کمک گرفتن از یک متخصص تغذیه است. آنها به شما کمک می کنند تا یک برنامه غذایی تهیه کنید که شامل انواع شیرهای مناسب برای شرایط شما باشد.

منبع: سلامت نیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۳۰
    1 0
    شیر سره... و از یه زمانی به بعد دیگه برای آدم خیلی مفید نیست... حتی خطر هم داره... و اینکه برای تامین کلسیم تا جای ممکن از راههای دیگه باید استفاده بشه... سردی سرطان زاست...
  • Ti IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۳۰
    0 0
    دیابت و سرطان همه بهانه هست تا جیب ها را خالی کنن، ای دیابتی ها فقط جلو نفس خودتان را بگیرید و سبک غذا خوردن را رعایت کنید و سویق عدس روزی سه نوبت هر نوبت ی قاشق بخورید و سالاد کدو با خیار به صورت سالاد شیرازی بعد خیار را حذف و کدو جایگزین کنید و شب ها هم اگر زحمتی نیست ی نصف لیوان آب کدو ، رفته رفته رژیم کم خوری بگیرید با غذا های سالم مانند آبگوشت گوسفندی و آب پاچه گاوی ی ماهه تمام علائم محو و نابود می‌شود ، فقط در این ی ماه نوشابه و عسل و مربا به هیچ وجه نخورید فقط ی ماه و بعد اون می توانید تمام سال را روزه بگیرید . سرطان هم چنین است مواد شیرین سلول های سرطانی را تقویت می کنن و کسانی که برای فرد سرطانی آبمیوه و بدتر آبمیوه صنعتی می خرن در واقع کمر به قتل بیمار بستن .فرد سرطانی روزی ی دو استکان چای پونه بنوشه و رعایت موارد بالایی را انجام بده خوب خوب میشه .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس