کد خبر 1577176
تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۶

به گزارش مشرق، سید علیرضا آل‌داود، فعال رسانه، در کانال هوش سفید در ایتا نوشت:

جنگ شناختی و استعمار پلتفرمی

جنگ شناختی به عنوان سلاح افکار عمومی با هدف دستکاری گفتمان عمومی توسط عناصر خارجی تعریف می‌شود که به دنبال تضعیف وحدت اجتماعی یا آسیب رساندن به اعتماد عمومی به نظام سیاسی، بی ثبات سازی و عادی سازی موضوعات متضاد با ارزشها و هنجارهای یک کشور هستند، در این جنگ پاشیدن بذر بی اعتمادی بر روی افکار عمومی از اهداف اصلی به حساب می آید.

جنگ شناختی تلاش می کند ادراکات و سپس رفتار مردم را تغییر دهد، ادراک محصول شناخت است که «مکانیسمی» است که تلاش می شود در این جنگ از آن بهره ببریم.

برای درک جنگ شناختی، شروع با مفهوم شناخت مفید است، که احتمالاً به عنوان «فرایند ذهنی کسب و درک دانش، که متضمن مصرف، تفسیر و درک اطلاعات است» تعریف می‌شود (اتول، 2020). در نتیجه، یک درک ممکن این است که حوزه شناختی شامل «ادراک و استدلالی است که در آن مانور با بهره‌برداری از محیط اطلاعاتی برای تأثیرگذاری بر باورها، ارزش‌ها و فرهنگ افراد، گروه‌ها و/یا جمعیت به هم پیوسته حاصل می‌شود».

بر اساس تفسیر حوزه شناختی ارائه شده در بالا، پل اوتول (2020) جنگ شناختی را به عنوان "مانورهایی در حوزه شناختی برای ایجاد یک ادراک از پیش تعیین شده در بین مخاطبان هدف به منظور کسب مزیت نسبت به طرف دیگر" تعریف می کند.

با توجه به تعاریف بالا بستر این جنگ در حال حاضر در سطح کشور ما که دشمن می تواند بر روی ادراک و رفتار سرمایه اجتماعی کشور تاثیرگذاری حداکثری داشته باشد سرویس‌های فضای مجازی عمدتا خارجی است که متاسفانه کاملا رهاشده و بدون هیچ گونه ضابطه‌ای مجری این جنگ شده‌اند.

در شرایط کنونی اتفاق دیگری که در کشور ما رخ داده و بسیار آزاردهنده است تجربه عجیب استعمار پلتفرمی در سال ۲۰۲۲ است که تقریبا در هیچ کدام از کشور های پیشرفته آنرا در این سطح نمی‌بینیم.

تجربه اتحادیه اروپا مخصوصا از سال ۲۰۱۲ و پس از افشاگری‌های اسنودن که بخشی از مقابله این اتحادیه ضد جنگ شناختی-ترکیبی آمریکایی‌هاست اکنون در برابر ماست: راه اندازی شبکه اروپایی با هدف جلوگیری از سرقت داده‌های اروپایی‌ها توسط پلتفرم‌های آمریکایی(جلوگیری از شنود NSA و جاسوسی GCHQ(مصاحبه مرکل))، تصویب قوانین GDPR، آنتی تراست و اخیرا DMA برای جلوگیری از این استعمار پلتفرمی و...

نکته آخر اینجاست که پلتفرم‌های پرمخاطب خارجی حاضر در کشور ما یعنی همان بستر جنگ شناختی در حال اجرای طرح صیانت خودشان در کشور بدون هیچ مانعی هستند و حال این سوال از مخالفان قانونمند شدن فضای مجازی در داخل مطرح است که در برابر این میزان خسارت به سرمایه اجتماعی کشور بخصوص کودکان و نوجوانان، ولنگاری، بی قانونی، سانسور ارزشهای مردم ایران در این پلتفرم‌ها پیشنهادشان غیر از تخریب دلسوزان و برچسب زنی و حملات کور به آنان چیست؟

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • BG ۲۱:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
    0 0
    خب شما هم با آنها با همان ابزار بجنگید اگر جنگ شناختی هست. البته اگر به باورهای خودتون اعتقاد دارید.موضوع اینجاست دشمن هم نیازمند دفاع از خود در مقابل جنگ شناختی هست چون دشمن دمکراتیک نیست و ایدئولوژیک هست برای همین اگر آنها زخم میزنند شما هم زخم بزنید. در این میان مردم دو کشور برنده خواهند بود
  • IR ۲۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
    0 0
    جیسون رضائیان (جاسوس تپل CIA) می گفت <>. الان از گاب و گاب میش (نه گاو و گاومیش) ماهواره بپرس آیا از قتل عام 30 هزار زن و بچه غزه بدست حیوانات آمریکایی و اسرائیلی متنفری؟ میگه نه.جنگه دیگه. من از "اینا" متنفرم!!!!!!! (تکمله: به احمقی که از قبرسی قبرسی تر باشه میگن گاب! گاب ماهواره)
  • DE ۲۳:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
    0 0
    پلتفرم‌ معنی اش چیه؟
  • رضا IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۳
    25 3
    آمریکا مدیر و کارکنان پلتفرم تیک تاک رو بازجویی میکنه نه دادگاهی اونوقت آقای روحانی ۲۰۳۰ رو تصویب میکنه و فضای مجازی کاملا آزاد رو برای مردم تجویز میکنه. خدا از سر تقصیرات اینها نگذره چطور در محضر خدا و پیامبر و اهل بیتش حاضر خواهند شد؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس