اکنون برخی نمایندگان مجلس و مقامات دلسوز مملکت به صرافت افتاده‌اند که با قبول آثار مخرب تحریم‌ها و شرح جزئیات آن، باید از مردم کمک خواست. چرا که این ملت نشان داده است در صورتی پای نیل به آرمانهای والاتر در میان باشد، از نثار حتی جان خود دریغ نخواهد کرد.

 مشرق - چند ماه پیش وقتی آمریکا و متحدانش بدون موافقت سازمان ملل برای تحریم بانک مرکزی ایران اقدامات عملی خود را آغاز کردند، همه ناظران متفق القول بودند که این رفتار شروع نوعی جنگ اعلام نشده است. کاملا قابل پیش بینی بود که تحریم بانک مرکزی کشور، مشکلات پیچیده ای را به دنبال خواهد داشت.

به دنبال آن تحریم های ریز و درشت دیگری نیز عملی شد. تحریم نفتکش های ایران و شرکت های بیمه‌گر آنها، تحریم خرید نفت ایران و ... در اوج این حملات همه جانبه دولتمردان در داخل سرگرم کشمکش های درون گروهی بودند. آنها می دانستند در ادامه این روند با افزایش قیمت ارز و طلا دار و ندار مردم بر باد رفته و دارایی آنها به سبب کاهش ارزش پول ملی، از بین خواهد رفت. اکنون با یک حساب سر انگشتی می توان پی برد که از دی ماهه سال قبل تا امروز در کمتر از (9 ماه) پس انداز هر ایرانی که به صورت سپرده در حسابهای بانکی نگهداری شده است، دو سوم ارزش خود را از دست داده است. بعبارات ساده‌تر اگر شما در آن تاریخ یک میلیون در حساب خود داشته و به نرخ آن روز برابر هزار دلار قدرت خرید داشته اید، امروز یک میلیون شما تنها 350 دلار ارزش دارد.

این همه، چیزی نبود که دولتمردان از پیش بینی آن عاجز باشند. اما آنها هیچ برنامه مدون و موثری برای مقابله با پیامدهای این تحریم ها نداشتند. بخش جالبتر اما اطمینان خاطری بود که عموم مسئولان از بی اثر بودن تحریم ها به مردم می دادند. و با اینکار مردم را نیز برای حفظ مایملک خود خلع سلاح کردند.

اکنون برخی نمایندگان مجلس و مقامات دلسوز مملکت به صرافت افتاده‌اند که با قبول آثار مخرب تحریم‌ها و شرح جزئیات آن، باید از مردم کمک خواست. چرا که این ملت نشان داده است در صورتی پای نیل به آرمانهای والاتر در میان باشد، از نثار حتی جان خود دریغ نخواهد کرد.
 
در سمت دیگر دولتمردان به ویژه مردان اقتصادی دولت دچار سر درگمی مفرط شده اند. آنها یک روز با واردات طلا و ثبت نام سکه، روز دیگر با اعلام و راه اندازی بورس ارز و روز دیگر با لغو آن و ... همچنان از این ستون به آن ستون می روند و با وعده‌های غیر عملی و پوچی، نظیر افزایش یارانه ها تا 140 هزار تومان از محل اختلاف ارز دولتی و آزاد سعی در کنترل افکار عمومی دارند. هنوز یک ماه از اظهارنظر رئیس بانک مرکزی که دلار سه هزار تومانی را خواب و خیالی می دانست نمی‌گذرد و دلار به این نرخ می رسد.

دوستان! اگر بناست مقاومت مقابل تحریم‌ها ادامه یابد این بی تفاوتی به نابودی ارزش پولی ملی عاقبتی هولناک را رقم خواهد زد. آشفتگی در حوزه اقتصاد مملکت تا آنجاست که دشمنان ایران اسلامی آشکارا از فروپاشی اقتصاد کشور حرف می زنند. امیدواری آنها به این جبهه نشان از نارسایی مفرط و ضعف ها در آنجا دارد. عجیب آنکه با این اوضاع رییس دولت با لشگری از همراهان به آمریکا می رود تا اصول مدیریت جهانی را تعیین کند. اگر مدتی دیگر این انفجار قیمت ارز و طلا ادامه یابد و عامه مردم برای گریز از نابودی دارائیهایشان  جهت تبدیل هر آنچه ریال دارند به دلار و طلا هجوم ببرند. می دانید چه ماجرایی رخ خواهد داد؟ عجیب است دولت مردان این را می دانند اما فقط تماشاگرند. واقعا معنای این بی تفاوتی خطرناک چیست؟

***محمدحسین جعفریان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    0 0
    معناش مشخصه امروزو عشقه، بی خیال فردا
  • علی ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    0 0
    مردم در سختی‌ها به ياد بعضی‌ها می‌افتند.
  • ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    0 0
    و خدا آنهارا بیامرزد
  • ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    0 0
    چرا همش دارین دولت رو میکوبین؟بله درسته دولت هم اشتباه داره...اما این درست نیست که فقط دولت رو مقصر دونست.محسن رضایی که یکی از منتقدینه اقتصادیه دولته میگه (نباید همه اشتباهات رو گردن دولت انداخت...تنها دولت مقصر نیست...دولت بارها با نخبگان،مسئولان،تشخیس مصلحت نشسته در این باره گفت و گو کرده)این بب انصافیه فقط دولت رو مقصر دونست...نویسنده این مطلب هم به جای اینکه به فکر تخریب یا انتقاد بی جا باشه بیاد برای بهبودی وضع کمک کنه
  • ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    0 0
    فقط احمدی نژاد لعنت به مخالفاش که وضع کشور رو به اینجا کشیدن
  • سعید ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    0 0
    معناش اینه همه چی ارومه من چقدر خوشحالم .....
  • ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    0 0
    بسمه تعالی با سلام واحترام.متاسفانه این روز ها موضوع نرخ ارز بحرانی شده لیکن نظرات کارشناسی که در رسانه ها و دولت مطرح است فاقد انسجام ومبین عدم تسلط فکر درست اقتصادی است اگر چه این نظرات از زبان عناوین چون دکتر –کارشناس –تاجر -مطرح میشود لیکن به بدیهی ترین الفبای اقتصادی توجه نمی شود .اینکه وقتی ما در حال حاضر از لحاظ عرضه ارز دچار مشکل هستیم دراین مرحله بجای اینکه بدنبال بازار بیفتیم که تقاضای سیری ناپذیرآن را سیراب کنیم-- بیاییم تقاضا را کنترل کنیم –حال چگونه؟ آمار چند سال گذشته نشان میدهد حدود 40درصد مصرف ارز ما تجملی –لوکس –غیر لازم و مسرفانه بوده البته نه با آمار دولت .چون دولت خیلی از این مصارف را واسطه ای میداند در حالیکه بسساری از این کالاهای واسطه ای اولا- خود تجملی –لوکس وغیر مفید می باشند .ثانیا-فقط در داخل موتتاژ میشوند وعملا وارداتی هستند مثال کوچک آن ماشین های لوکس مونتاژ داخل- حال این ها راجمع کنید به رشد حدود 12 برابری مسافرت های خارجی در 10 سال گذشته و.....-.و بخاطر بی اطلاعی مسئو لین مربوطه که دلار های نفتی را جزء تولید ملی مصرفی بحساب آورده و به بازار تزریق کرده و به گمان خود ارزانی را به ارمغان آورده و بسیاری از ما مردم ورسانه ها که با وجود تورم داخلی وقتی ارزش پول خود را قوی می دیدیم خوشحال هم بودیم و غافل از این روز ها بودیم ––بگذ ریم--بنابر این در حال حاضر تنها راه مدیر یت نرخ ارز ممنوعییت واردات تمامی کالاهای لوکس –تجملی (کامل و واسطه ای)–محدودیت در ورود لوازم خانگی وصوت تصویرو موبایل گران قیمت- لوازم آرایشی و...-.محدودیت شدید گمرکی کالای مسافر که خیلی از قاچاق موبایل ولپ تاب از همین مسیر میباشد –مالیات چند برابری سفرهای خارجی که انشاء الله با انجام این کار ها و سایر اقدامات دیگر بتوانیم تقاضای ارز را به نصف تقلیل دهیم وبتوانیم نرخ ارز را کنترل کنیم
  • جلال ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    0 0
    چرا از مردم تقاضای کمک نمی کنید ؟ کلام آن پیر فرزانه را فراموش کردید ؟
  • علی ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۴
    0 0
    برادرعزیزجناب ناشناس من مخالف هیچکس نیستم اماتاآنجاحافظه ام یاری می کندیکی می گفت گرانی ارز حبابه دیگری تحریم ها را بی اثر وکاغذ پاره می نامید فلان وزیروعده ی ارزانی می دادو...حرف اینه که چرامشکلات راپنهان می کنند؟چرا صادقانه مسایل رابامردم درمیان نمی گذارند؟چراازاین مردم نجیب وصبورهمراهی وکمک نمی خواهند؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس