نیجر 2

نشریه آمریکایی پالتیکو نوشت: حاکمان آفریقایی جدید دیگر نمی‌خواهند شاهد تحمیل ارزش‌های به‌اصطلاح دموکراتیک کشورهای غرب باشند و واشنگتن به شکست سیاست‌های خود در آفریقا پی برده است.

سرویس جهان مشرق - خبرگزاری فرانسه اعلام کرد، کورت کمبل، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، در دیدار با علی الامین زین، نخست وزیر نیجر که پس از کودتای ژوئیه گذشته قدرت را در دست گرفت، با درخواست مقامات نیامی برای خروج نیروهای آمریکایی موافقت کرد.

در این توافقنامه مقرر شده است که در روزهای آینده یک هیئت آمریکایی به نیجر برای توافق بر سر جزئیات عقب نشینی اعزام شود.

ایالات متحده تا سال گذشته کمی بیش از هزار سرباز آمریکایی در نیجر داشت، جایی که ارتش آمریکا از دو پایگاه عملیاتی می کند که یکی از آنها پایگاه هواپیماهای بدون سرنشین معروف به پایگاه هوایی 201 است.

که در نزدیکی آگادز در مرکز نیجر با هزینه ای بیش از 100 میلیون دلار ساخته شد.

این پایگاه از سال 2018 برای هدف قرار دادن اعضای دولت اسلامی و گروه وابسته به القاعده، گروه حمایت از اسلام و مسلمانان، در منطقه ساحل مورد استفاده قرار گرفته است.

آمریکا بیشتر همکاری های خود از جمله همکاری نظامی با نیجر را پس از کودتا که باعث برکناری رئیس جمهور منتخب محمد بازوم در 26 ژوئیه شد، به حالت تعلیق درآورد.

در ماه مارس، نیجر از توافقنامه همکاری نظامی که در سال 2012 با ایالات متحده امضا شده بود، با توجه به اینکه واشنگتن "به طور یکجانبه آن را تحمیل کرده است" خارج شد.

هزاران نفر اوایل هفته در نیامی تظاهرات کردند تا خواستار خروج سربازان آمریکایی شوند، پس از آن که رژیم نظامی ماه گذشته توافقنامه همکاری با واشنگتن را لغو کرد.

تلویزیون دولتی نیجر اعلام کرد که یک ماه پس از لغو یکجانبه توافقنامه همکاری نظامی با واشنگتن از سوی دولت نیجر، به زودی یک هیئت بلندپایه آمریکایی به نیامی خواهد آمد تا در مورد آینده روابط میان دو کشور گفتگو کند.

پس از کودتای نظامی که در 26 ژوئیه ۲۰۲۳، محمد بازوم رئیس جمهور محمد غربگرای را سرنگون کرد، آمریکا همکاری نظامی با نیجر را به حالت تعلیق درآورد و کمک های مالی به نیجر را متوقف کرد و خواستار بازگشت حکومت غیرنظامی شد.

در اواسط ماه مارس، شورای نظامی حاکم در نیجر، توافقنامه نظامی با آمریکا را که اجازه حضور نیروهای نظامی و کارمندان وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون) را در خاک این کشور می داد، لغو کرد.

نیامی معتقد است که توافق امضا شده با واشنگتن "ناعادلانه" است و "به طور یکجانبه" توسط آمریکا از طریق "یادداشت شفاهی ساده" در 6 ژوئیه 2012 بر نیجر تحمیل شد.

بیش هزار نظامی آمریکایی در نیجر حضور دارند، جایی که ارتش آمریکا از دو پایگاه نظامی عملیات انجام می دهد، یکی از آنها پایگاه پهپادی معروف به پایگاه هوایی 201 است که در نزدیکی آگادز در مرکز نیجر با بیش از 100 میلیون دلار ساخته شده است.

آمریکا مدعی از این پایگاه ها برای هدف قرار دادن عناصر داعش و گروه‌های وابسته به القاعده در آفریقا استفاده می کند.

اشتباهات محاسباتی آمریکا در موضوع کمک نظامی به آفریقا

شورای امور جهانی شیکاگو در گزارشی با عنوان «مقدار کم، بیشتر است؛ استراتژی جدید برای کمک امنیتی آمریکا به آفریقا» منتشر کرد، به این نتیجه ناخوشایند برای واشنگتن رسید که کمک نظامی آمریکا به آفریقا کارساز نیست.

نیجر از سال ۲۰۱۶ حدود ۵۰۰ میلیون دلار کمک امنیتی آمریکا دریافت کرده است.

در این گزارش آمده است، سیاست آمریکا در آفریقا برای مدت طولانی امنیت کوتاه مدت را به ضرر ثبات بلندمدت، با اولویت دادن به ارائه کمک‌های نظامی و امنیتی در راس قرار داده است، با این حال، این استراتژی نه باعث ایجاد امنیت در آفریقا شده و نه تهدیدات علیه آمریکا و منافع آن را کاهش داده است.

به گفته نویسندگان این گزارش، افزایش رقابت قدرت‌های بزرگ این خطر را تشدید می‌کند که نهاد امنیت ملی آمریکا استراتژی همکاری امنیتی خود را در منطقه دو چندان کند، زیرا این نگرانی وجود دارد که در غیر این صورت، خلأی ایجاد شود که رقبای آمریکا ممکن است آن را پر کنند.

این گزارش تاکید می‌کند آنچه در خطر است، ارزش‌ها و شهرت آمریکا است و آمریکا نمی‌تواند در جنگ به اصطلاح ۲۰ ساله خود علیه تروریسم در آفریقا پیروز شود.

کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    

https://globalaffairs.org/research/report/less-more-new-strategy-us-security-assistance-africa

کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    

آمریکا اسفند سال سال گذشته (1402) یک هیات را برای متقاعد کردن شورای نظامی نیجر به نیامی فرستاد. اما این شورا با ادامه حضور نظامی آمریکا در نیجر مخالفت کرد. سرتیپ حمادو عبدالرحمن سخنگوی شورای نظامی حاکم بر نیجر گفت، حضور نیروهای آمریکایی در نیجر غیر قانونی و بر خلاف قانونی اساسی و حاکمیت ملی نیجر است. او تاکید کرد، حضور نیروهای نظامی خارجی باید به اطلاع مردم برسد و آنها درباره آن نظر بدهند.

کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    

توافق نظامی میان آمریکا و نیجر از نگاه حکام جدید این کشور، غیر عادلانه است. آسوشیتدپرس اعلام کرد که علی الامین زین نخست وزیر نیجر و کورت کمپبل معاون وزیر خارجه آمریکا برای خروج نیروهای آمریکایی از نیجر توافق کردند.

هنوز جدول زمانی برای خروج نیروهای نظامی از نیجر تعیین نشده و قرار است که در روزهای آینده مذاکراتی در مورد گام‌های بعدی انجام شود.

نیجر نقشی محوری در عملیات نظامی آمریکا در منطقه ساحل آفریقا دارد و میزبان دو پایگاه هوایی آمریکایی است. یکی از این دو پایگاه، پایگاه آگادیز است که مهمترین پایگاه عملیات پهپادی آمریکاست. این پایگاه همه قاره آفریقا را پوشش می دهد.

پیتر فام نماینده ویژه سابق آمریکا در امور منطقه ساحل آفریقا گفت که عدم دسترسی به پایگاه‌های هوایی در نیجر ناکامی بزرگ برای آمریکا و متحدانش خواهد بود.

وی همچنین گفت که احتمالا سایر نیروهای خارجی نیز از نیجر خارج شوند و یافتن پایگاه‌های نظامی جدید برای غربی‌ها، در کوتاه‌مدت دشوار خواهد بود.

احمد بروایه کارشناس مسائل آفریقا در گفتگو با مشرق گفت، نظامیان در کشورهایی مانند مالی، بورکینافاسو، گینه، گابون و نیجر علیه حاکمان سیاسی وابسته غرب کودتا کردند. حاکمان جدید در این کشورها در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی فرانسه و آمریکا هستند و به گسترش روابط سیاسی و نظامی با روسیه تمایل دارند.

این کارشناس مسائل آفریقا افزود، خروج نیروهای خارجی از کشورهای آفریقایی با پشتوانه مردمی همراه است. این کشورها و به ویژه نیجر تلاش می کنند، نفوذ کشورهای غربی را در کشورهایشان کاهش بدهند و با قدرت جهانی مانند چین و روسیه و قدرت های منطقه‌ای مانند جمهوری اسلامی ایران نزدیک شوند.

فرانسه هم سه پایگاه نظامی خود را در نیجر پس از درخواست شورای نظامی این کشور تعطیل کرد. در پی ضرب‌الاجل شورای نظامی حاکم بر نیجر، آخرین گروه نظامیان فرانسوی 1 دی ۱۴۰۲ خاک نیجر را ترک کردند.

اواخر سال گذشته، فرانسه به درخواست شورای نظامی حاکم نیجر و پس از تظاهرات گسترده علیه حضور فرانسوی ها، مجبور شد نیروهای خود را از نیجر خارج کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۲۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
    1 3
    نظر ایلان ماسک رفیق فابریک نتانیاهو در این باره چیه؟ فعلا که با هوا کردن شبکه استارلینک بالای آسمان ایران یک باگ امنیتی نظامی شدید برای کشور ایجاد کرده.(چون پهبادهای دشمن در داخل ایران به راحتی به نت متصل خواهند شد)
    • IR ۰۹:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
      0 0
      جنگ افروزی آمریکا و حمایت از صهیون باعث تورم و گرانی به جهانیان میشود
  • IR ۲۰:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
    1 0
    ساختن گروه های تروریستی و افراطی مسلمان و مسیحی , به راه انداختن فتنه ها و درگیری ها بین مردم , جنگ انداختن بین کشورها , برپایی حکومت های دیکتاتوری و وابسته و ناتوان و ... این ها بخشی از عملیات مستمر استعمارگران و غارتگران غربی در آفریقاست تا بتوانند منابع فوق العاده سرشار این غاره را به غارت ببرند وقتی که خود اروپای غربی بلحاظ معدنی , انرژی و مواد خام اولیه بسیار فقیر است اما حالا هم مردم آفریقا به لحاظ فکری رشد داشتند هم قدرت های غربی آن زور قبل سال 2005 را ندارند هم مشتری های جدید با شرایط بهتر جلو آمدن شامل چین و بعد از آن حتی کشوری مثل ترکیه و ما متاسفانه کماکان در بحث دیپلماسی اقتصادی گند زدیم وقتی که یکسری از حکومت ها و ملت های آفریقا نسبت به ما حس قلبی و نزدیکی دارند و دنبال روابط با ما و استفاده از خدمات و کالاهای ایرانی هستند ببینید بخش نظامی ما عالی کار می کند اما بخش اقتصادی ما نتوانسته به جنگ قدرت دهنده بخش نظامی دشمن یعنی بخش اقتصادی آن ها برود درواقع سفارت های ما در کشورهای آفریقایی حتما باید رایزن های حرفه ایی اقتصادی مسلط بر زبان انگلیسی یا فرانسه و زبان محلی داشته باشند که هم نیازهای کشور را از این کشورها تامین کنند هم تولیدکننده های ما را به نیازهای آن ها بدوزند حالا یک درآمد ثابتی داشته باشند و یک پورسانت از بستن معاملات که چنین کاری نه تنها کشور خودمان را تکان می دهد که عرصه را بر دشمن هم تنگ خواهد کرد ما بتوانیم یک نیاز اصلی یک کشور آفریقایی را هم تامین کنیم که وابسته غربه , یک ضربه جدی زدیم . کم کاری داریم کماکان بخش اقتصادی ما خوب کار نمی کند .
    • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
      1 0
      سازمان هزینه-فایده در بحث تجاری و اقتصادی با نظامی متفاوت است یک موشک اگر ۱ یا ۱۰۰ میلیون شود باید ساخته شود اما کسی مشتری موتور خودرو ۱۰۰۰۰ دلاری نیست!
  • IR ۲۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
    0 0
    خب امریکا از اسراعیل دفاع خواهد کرد چونکه انجا انها می توانند شهرک سازی کنند و مردم خودشان را وارد انجا کنند .
  • IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
    1 0
    امریکا حتی علاقه به گرینلند دانمارک دارد
  • IR ۲۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
    1 2
    برای همینه افریقاییها جونشون رو کف دست میگیرن و با قایق خودشون رو به کشتن میدن که برسن به اروپا و انگلیس ؟
  • DE ۲۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
    1 0
    یا مولا علی
  • IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
    1 1
    منکه تا به حال سوار بوگاتی نشده ام ،
  • IR ۲۲:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
    1 0
    اگر برای پدر من است اینرا اضافه می کنم به ایران ، الناز هم ملکه اش
  • IR ۲۲:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
    0 3
    آخه تو آفریقا اگر چیزی هم می‌رسید که آمریکا ول نمی‌کرد که رییسی برود عین باش خور ته مانده ها را بو کند
    • IR ۰۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
      0 1
      فعلا پس مونده های اشرف رو بلیس تا اموراتت بگذره
  • IR ۰۱:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    1 1
    اگر نطریه پردازی درست بر مبنای علوم انسانی جدید را یاد نگیرید حتما دچار مشکل میشید
  • IR ۰۱:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    1 0
    سیاستزدایی ...
  • IR ۰۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    1 0
    مردم را بیشتر با ویدیو تصاویر فیک اشنا کنید
  • IN ۰۴:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    0 1
    مرگ بر آفریقا کافران وحشی. توتم پرست
    • IR ۰۸:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
      0 0
      جلل خالق

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس