به گزارش مشرق، مایک جانسون، سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا با تمجید بیسابقه از دولت پنهان این کشور، با گزافهگویی علیه ایران، روسیه و چین، آنها را محور شرارت خواند و متعهد شد تا در راستای تصویب لایحه پیشنهادی کاخ سفید برای کمک به اوکراین از مقامش هم مایه بگذارد!
جانسون ماهها مقابل ورود لایحه کمک خارجی ۹۵ میلیارد دلار به مجلس نمایندگان و رایگیری درباره آن، مقاومت کرده و گفته بود که نه او و نه سایر جمهوریخواهان نمیتوانند به طور مستقل و جدا از بودجه اصلاحات حوزه امنیت مرزی آمریکا، بسته ۱۴ و ۶۰ میلیارد دلاری برای رژیم صهیونیستی و اوکراین را تصویب کنند.
با این حال، جانسون پس از مجموعهای از دیدارها با مقامات و روسای اطلاعاتی آمریکا، لحن خود را تغییر داد و گفت: در مقطعی حساسی قرار داریم؛ مقطعی بحرانی در عرصه بینالملل. فکر میکنم که در حال حاضر تامین کمک نظامی برای اوکراین، اهمیت فوقالعاده زیادی دارد. واقعاً چنین فکری میکنم و به اطلاعات و گزارشهایی که در دست داریم، باور دارم.
وی با گزافهگویی درباره ایران و بدون کوچکترین اشاره به جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه و کمکهای بیوقفه واشنگتن و متحدانش به تلآویو و جنگافروزی در سراسر جهان بهویژه خاورمیانه، مدعی شد: معتقدم که شی جینپینگ (رییس جمهور چین) و ولادیمیر پوتین (رییس جمهور روسیه) و ایران، به معنای واقعی محور شرارت هستند. فکر میکنم در این مساله با هم همکاری میکنند و تصورم این است که اگر به پوتین اجازه داده شود، به رژه در اروپا ادامه خواهد داد!
اظهارات و ادعاهای جانسون با موضع حزب جمهوریخواه حامی دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق و نامزد کنونی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در تناقض است. حامیان ترامپ از جمله مارجوری تیلور گرین، نماینده جورجیا و مت گائتس، نماینده فلوریدا، نهادهای اطلاعاتی آمریکا را بازوهای «ضد ترامپِ دولت پنهان» میدانند و خواستار توقف جریان کمک مالی و نظامی به کییف شدهاند.
گرین اوایل ماه جاری در گفتوگو با تاکر کارلسون، مجری مشهور آمریکایی گفته بود: نبرد در جنگی نیابتی با روسیه در اوکراین، که عضو ناتو هم نیست، به معنای محافظت از منافع امنیت ملی آمریکا نیست و از آمریکا صیانت نمیکند بلکه ما را به جنگ جهانی سوم، نزدیک و نزدیکتر میکند.
با این حال، گزافهگویی جانسون درباره ایران و اشاره به محور شرارت، تکرار موضع مداخلهگرایانه جمهوریخواهان قدیمی است. این عبارت که دیوید فروم، نگارنده متون سخنرانی ابداع کرد، در ابتدا از سوی جرج دابلیو بوش برای اشاره به ایران، عراق و کره شمالی مورد استفاده قرار میگرفت. جان بولتون، مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا نیز کوبا، لیبی و سوریه را به این فهرست اضافه کرد!