کد خبر 1610783
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۸
اتاق عمل

مسؤول دبیرخانه عفاف و حجاب وزارت بهداشت از «طراحی ۱۲ مدل لباس جراحی اسلامی برای بیماران زن در اتاق عمل» خبر داد.

به گزارش مشرق، «در اتاق عمل، لباسم آنچنان که باید پوشیده باشد، نبود تا حالا در عمرم اینقدر در برابر نامحرم قرار نگرفته بودم، به خاطر فشار روحی که به من وارد شد، تشنج کردم» این‌ها بخشی از سخنان بانوانی است که به علت کامل نبودن لباس مخصوص جراحی ناراضی بودند.این در حالی است که مسئول دبیرخانه عفاف و حجاب وزارت بهداشت مجید محمدیان از ابلاغ دستورالعمل ملی البسه استاندارد و ویژه بیماران خبر داد و گفت «۱۲ مدل لباس جراحی اسلامی برای بیماران زن در اتاق عمل طراحی شده است» تا حدود شرعی رعایت شود.

البته این تصمیم با بر پایه قانون انطباق مصوبه سال ۱۳۷۷ و بندهای هفدهم (مصوبه ۴۲۷) و هجدهم ماده اول (مصوبه ۸۲۰) شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای اجرای کامل قانون انطباق امور پزشکی با موازین شرع اسلام و دستورالعمل‌های اجرایی برای رعایت حفظ امنیت روانی بیماران اتخاذ شده است.

همچنین طراحی این لباس‌ها بعد از مشورت‌های فنی متخصصان برای ۲۳ نوع خدمت در ۱۰ رشته تخصصی از جمله لباس اتاق عمل، لباس زیر، شلوار برای انجام کولونوسکوپی، سونوگرافی کانال رحمی، سونوگرافی سینه، ماموگرافی، پیراهن مخصوص شیردهی، مقنعه و غیره انجام شده و در نهایت در ۱۲ اردیبهشت‌ماه به مراکز درمانی ابلاغ شده است.

مطالبه بانوان در طراحی لباس بیماران شنیده شد

نارضایتی بانوان تنها مختص به پوشش لباس بیماران نیست، بلکه پیش از این نیز آن‌ها از حضور آقایان در اتاق عمل و بخش زنان در بیمارستان گلایه‌مند بودند و در طی پویش‌هایی نظیر «بیمارستان‌ها از کادر درمان خانم برای بخش زنان استفاده کنند»، «لزوم استفاده از پرسنل خانم در سونوگرافی زنان» و «حضور پزشکان آقا در بخش زنان و زایمان ممنوع شود» این نارضایتی را ثبت کرده بودند.

رئیس مؤسسه بین‌المللی گفتگوی ادیان سیدمحمدعلی ابطحی با نقد طرح چنین مسائلی در جامعه می‌گوید طراحی لباس جراحی اسلامی، افراطی‌گری‌هایی است که آسیب‌های جدی به مبانی دیانت می‌زند و «موجب دین‌گریزی جامعه می‌شود».

اما از سویی دیگر دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور حجت‌الاسلام محمدحسین طاهری آکردی با تأکید بر اینکه حجم بالای شکایات مردمی آن‌ها را به طراحی چنین لباس‌هایی سوق داده است، می‌گوید که «ستاد امر به معروف به حیطه وظایف تخصصی ادارات ورود نمی‌کند»، اما پیشنهاداتش را برای رضایت بیشتر مردم ارائه می‌کند.

در این زمینه کارشناسان معتقدند ایجاد بسترهای لازم به خصوص بسترهای فرهنگی مرتبط با «قانون انطباق امور اداری و فنی مؤسسات پزشکی با موازین شرع» قبل از انجام طراحی و ابلاغ به مراکز درمانی برای جامعه هدف می‌تواند در همسوسازی جامعه نقش اساسی داشته باشد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۹
    2 0
    سالها ست فقها حتی احکام پزشکی جداگانه منتشر میکنن حتی یکی از اینا یا یه کلینیک یا یه بیمارستان به اینا عمل بکند
    • DE ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۹
      6 1
      الان مشکل فقط لباس زنان موقع عمل بود؟ بلاخره بودجه ای رو که گرفتن باید به طریقی توجیح کنند دیگه
  • مصر60 IR ۰۷:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۹
    5 0
    یعنی بعد از چهل سال از انقلاب اسلامی، هنوز هم هیچ مدیر و مسئولی چنین دغدغه ای نداره که نوامیس مسلمان در سیستم درمانی از پوشش اسلامی و درست و حسابی برخوردار باشن! خانم محجبه و عفیفه مسلمان وقتی در سیستم درمانی قرار میگیره به ناگهان میبینه که باید به وضعیتی تمکین کنه که تبدیل به کابوس های شبانه میشه براش!
  • ارش IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۹
    2 0
    باید پوشیده باشه و هم توسط پزشک زن معالجه بشه به هیچ عنوان نباید زن مریض توسط پزشک مرد معاینه بشه .چه رسه به عمل جراحی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس