رشد غیرنفتی اقتصاد ایران به 4.3 درصد رسید

دولت سیزدهم پس از سه سال در حالی به دولت چهاردهم تحویل داده می‌شود که اغلب شاخص‌های اقتصادی مثبت شده و رشد چشمگیری داشته است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در این‌باره روزنامه ایران نوشت: نرخ تورم سالانه در خردادماه ۱۴۰۳ به ۳۶.۱درصد رسید. این نرخ در شهریورماه نزدیک ۶۰درصد بود. همچنین، رشد اقتصادی (با احتساب نفت) در پایان سال ۱۴۰۲، ۵.۷درصد و بدون احتساب نفت ۳.۴درصد بوده است. رشد پایه پولی با کاهش ۱۵.۳ واحد درصدی از ۴۲.۹درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۲۷.۶درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده، همچنین رشد نقدینگی از ۳۱.۱درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۲۴.۳درصد در پایان سال ۱۴۰۳ رسیده که حاکی از کاهش ۶.۸ واحد درصدی رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۲ است. خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ با رشد ۴۳۰.۹درصدی، سهمی معادل ۱۷۴.۳ واحد درصد در رشد پایه پولی سال ۱۴۰۲ (۲۷.۶درصد) داشته است.

از سوی دیگر، هم‌اکنون تجارت ایران و همسایگان به ۶۰میلیارد دلار افزایش یافته است. یکی از اتفاق‌های مهم در دولت سیزدهم، آشتی ایران با کشورهای همسایه بود. سال‌های متمادی بخصوص از سال ۱۳۹۷ به بعد روابط اقتصادی ایران با ۱۵ کشور همسایه کمرنگ شد و دولت دوازدهم تمایل و رغبتی برای تجارت و همکاری مشترک با کشورهای همسایه نداشت. باور و نگاه دولت روحانی این بود که تجارت ‌با کشورهای اروپایی بر همکاری با سایر کشورها ارجح‌ است. اما در نهایت هم دیدیم که برجام گره‌ای از تجارت ایران باز نکرد.

همچنین بانک مرکزی از تامین ۱۹میلیارد و ۳۶۸میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو و کالاهای تجاری و بازرگانی از ابتدای فروردین‌ماه تا ۱۶ تیرماه امسال خبر داد. این در حالی است که سه سال قبل به هنگام تحویل دولت روحانی به شهید رئیسی در مرداد ۱۴۰۰، خزانه ارزی تقریبا تمام شده بود.

در موضوع تولید و تامین برق، توسعه ملی در دولت سیزدهم صندوق برای احداث نیروگاه حرارتی به ارزش ۵.۷میلیارد دلار و احداث نیروگاه تجدیدپذیر به ارزش ۵میلیارد دلار پیشقدم شد. در حالی دولت سیزدهم به پایان رسید که از میزان ناترازی برق کشور در این مدت دست‌کم ۵هزار مگاوات کاسته شد. دولت سیزدهم در ابتدای کار با ناترازی بیش از ۱۵هزار مگاواتی روبه‌رو بود. با توجه ‌به میانگین افزایش ۵درصدی مصرف برق به‌صورت سالانه این احتمال وجود داشت که در سه سال گذشته ضمن تشدید این ناترازی، مشکلات مضاعفی ‌گریبان‌گیر این صنعت مهم و حیاتی شود. خاموشی‌های برق در تابستان ۱۴۰۰ خسارت‌های زیادی به کشور تحمیل کرده بود. این خاموشی‌ها که ناشی از ناترازی در تولید و مصرف برق بود، سبب شد تا مردم و صنایع همواره نگران رخ‌دادن خاموشی و از دست ‌رفتن فعالیت‌ها شود. دولت سیزدهم در ابتدای فعالیت خود با ناترازی ۱۵هزار مگاواتی روبه‌رو بود و طی این مدت توانست ظرفیت تولید برق کشور را به ۹۱هزار و ۱۱۲ مگاوات برساند، از این میزان ۷۴هزار و ۱۹۸ مگاوات آن مربوط به نیروگاه‌های حرارتی است.

در ابتدای دولت سیزدهم احداث و بهره‌برداری از ۲۰۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید در دستورکار قرار گرفت که از این میزان برنامه‌ریزی جهت احداث ۱۷هزار و ۶۷۸ مگاوات اجرائی و تا خردادماه سال ۱۴۰۳، ۹هزار و ۳۶۴ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شد. وزارت نیرو مجموعه اقدام‌هایی را در جهت اصلاح ساختار صنعت برق وارد فاز اجرا کرد که از جمله آن می‌توان به اصلاح تعرفه‌ها متناسب با الگوی مصرف برق، فروش برق تولیدی نیروگاه‌ها در بورس و راه‌اندازی تابلوی سبز بورس اشاره کرد.

در دولت سیزدهم با توجه به نقش مؤثر انرژی‌های تجدیدپذیر در کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی، رفع ناترازی و کاهش مصرف آب اقدام‌های ویژه‌ای در این حوزه در دستورکار قرار گرفت و متناسب با برنامه هفتم توسعه مقرر شد تا ۳۰هزار مگاوات به ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر کشور افزوده شود. در همین راستا در حال حاضر ۱۳هزار مگاوات تولید انرژی تجدیدپذیر در دستورکار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    4 12
    خزانه پر تحویل پزشکیان ،ببینیم چه کار میکنه
    • IR ۰۹:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
      4 3
      از کی تا حالا
    • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
      3 2
      خزانه پر رو خوب اومدی. پس این همه کسری بودجه فروش اوراق و استقراض از بانک مرکزی و تورم و گرانی چیه تو این مملکت. حالا اونا رو ول کن. مردم آب رفتن سفره های خودشون رو که به چشم دارن می بینن هر روز. بس کنید دیگه عه.
  • IR ۰۸:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    11 1
    بر ادم دروغگو لعنت
  • رامین IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    3 2
    منظور افزایش چندین برابری قیمتها در عرض 3 سال هست؟
  • mostafa IR ۰۹:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    2 2
    اره شما درست میگی !!!
  • خ IR ۰۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    2 2
    مزخرفه ..تورم قابل شمارش نیست وصفره مردم فقط نامش مانده وبقیه پرید ..اونوقت شما داری چه مزخرفاتی لپ لپ میکنی
  • IR ۰۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    2 2
    وضع اقتصادی مردم بدتر شد دلار سه برابر شد از کدوم شاخص ها صحبت میکنید؟
  • US ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    2 4
    روحانی رفته بود معاهده ی پاریس را امضاء کرده بود برای جلوگیری از آلودگی هوا از طریق سوخت های فسیلی که خود اروپا انجام نمی داد این موضوع را اما حسن کلید پیشتاز شد و نیروگاه های حرارتی از طریق سوخت را تعطیل کرد و ضربه ی بدی به صنعت برق زد
    • رضا IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
      4 2
      من خودم کارمند وزارت نیرو هستم چرا دروغ میگی ؟ چرا چیزی را که دانشش را داری نه اطلاات درت الکی مطرح میکنی؟
    • علی IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
      2 1
      چرا الکی حرف میزنی ؟ چیزی را که نمیدونی و دانش و اطلاعاتش را نداری اظهار نظر میکنی ؟ اولا نماینده ایران در معاهده پاریس خانم ابتکار بود ثانیا این معاهده هنوز توسط مجلس تایید نشده و هنوز ایران به این معاهده نپیوسته و هیچ اقدامی هم صورت نگرفته
  • a IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    3 0
    یک عده ای از سادگی ملت و کم سوادی بعضیها سو استفاده می کنند دولت جدید در ورود امار بدهد تا راست یا اشتباه آن مشخص شود
  • IR ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    4 2
    بدترین شرایط اقتصادی را داریم با شعار و تبلیغات غیر واقعی مردم قبول نمی کنند. تنها دولتی که در ۳ سال پیوسته عمرش تورم بالای ۴۰ درصد داشت. براساس نظر اقتصادانان بیشترین جاگ پول بدون پشتوانه در ابن دولت انجام شد. بیشترین اقرایش قیمت مواد غذایی در بین نمام دولت های بعد از انفلاب. قیمت کوشت از ۱۵۰ به ۷۵۰. قیمت حبوبات و میوه و نان و قند و شکر و روغن حداقل ۳ تا ۴ برابر که در بین تمام دولت بی سابقه بوده. مردم اگر می خواستند راه دولت رییسی ادامه داشته باشد و با قطارش ما را به ته دره دره ببرد به جلیلی رای می دادند
  • حامد IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    2 1
    اقتصاد که دست رئیس جمهور نیست که بد یا خوب بشه .اقتصاد دست سرمایه داران کلان و رانت خواران دولتی و غیر دولتی است
  • رضا IR ۱۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    2 2
    مثل اینکه نویسنده مطلب تو ایران زندگی نمیکنه و یا از بازار خبر نداره؟
  • علی IR ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    3 2
    کیهان تا حالا کی گزارش درست و بی غرض داده
  • IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    2 3
    روح شهید رئیسی شاد
  • محسن IR ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    2 2
    طبق اعلام شرکت توانیر دیروز دوشنبه 18 تیر مصرف برق به 76 هزار مگاوات رسید و نیروگاهها با تمام ظرفیت در سرویس بودند تازه برق کلی صنایع قطع بوده چون تولید بیشتر از این نیست یعنی حداکثر تولید 76 هزار مگاوات ساعت اونوقت کیهان چطور میگه ظرفیت تولید به 96 هزار مگاوات ساعت رسیده ؟؟!!! سال 1400 برق خانگی قطع میشد اما الان برق صنایع قطع میشه الان تمام صنایع را مجبور کردن یک روز در هفته ( شنبه تا پنج شنبه )تعطیل کنند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس