کد خبر 1626635
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
آنتی‌بیوتیک‌های کشنده، اما پرطرفدار

طبق اعلام سازمان غذا و دارو، تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران از میزان استاندارد بالاتر است.

به گزارش مشرق، «برای سرماخوردگی پسرم نصف شب به درمانگاه رفتیم. اما با تجویز اشتباه آنتی‌بیوتیکِ «سفتریاکسون»، پسرم را از دست دادم...» این را پدر بیمار فوت شده می‌گوید. سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو دکتر آزیتا نبی زاده یک مرداد گفت که «میزان نسخ حاوی آنتی‌بیوتیک‌های تجویزی در کشور ما ۱۰ درصد بالاتر از میزان استاندارد اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی است.»

بر اساس شاخص اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، میانگین نسخ حاوی آنتی‌بیوتیک در ایران از ۵۵ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۳۶ درصد در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است.

با این‌ حال سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند که حداکثر ۳۰ درصد نسخ تجویزی حاوی آنتی بیوتیک‌ها باشند. بنا بر اعلام مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از ابتدای سال تاکنون، کپسول آموکسی‌سیلین با تعداد ۵۰۰ میلیون عدد و مبلغ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پرمصرف‌ترین داروی کشور طی سه ماه اول سال بوده است.

طبق تحقیقات، ۱۰ تا ۱۵ درصد داروها در ایران بدون مشورت با پزشک مصرف می‌شوند که در این بین، داروهای مسکن و آنتی‌بیوتیک‌ها بیشترین میزان مصرف خودسرانه را تشکیل می‌دهند. از عوارض این پدیده می‌توان به بستری شدن ۱۰ تا ۲۰ درصد از بیماران در مراکز درمانی به علت عوارض دارویی اشاره کرد.

علی جواهر فروش زاده، دکترای حرفه‌ای پزشکی، می‌گوید که «برخی اوقات پزشکان به سمت تجویزهای تجربی و تجویز دارو با دوز کمتر یا بیشتر می‌روند، اما پزشک درمانگر باید تجویز درست و منطقی دارو با دوز مناسب داشته باشد»، چراکه تجویز بالای پزشک منجر به افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک می‌شود.اما دکترای حرفه‌ای پزشکی تهران حجت الله مقیمی می‌گوید که «بسیاری از بیماران خصوصا بیمارانی که به سرما خوردگی و یا آنفولانزا مبتلا می شوند از پزشک می‌خواهند که برای آنها آنتی‌بیوتیک تجویز کنند، یا سرخود از داروخانه بدون تجویز آنتی‌بیوتیک می‌گیرند».

توجه جدی به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، رعایت اصول تجویز و مصرف منطقی داروهای ضدمیکروبی، عدم مصرف خودسرانه داروهای ضدمیکروبی و کنترل عفونت‌های بیمارستانی، راه حلی است که رئیس سازمان غذا و دارو سید حیدر محمدی برای پیشگیری از بروز مقاومت میکروبی و کاهش مصرف داروهای ضد میکروبی پیشنهاد داده است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • US ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۴
    1 1
    خلاصه خبر اینکه وزارت بهداشت با ادعای شکستن شاخ غول در تولید دارو و آنتی بیوتیک کم آورده
    • حمید IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۴
      2 0
      خطاب به 8:44، حرف بی خود نزن، میزان تولیدات دارویی ایران طبق آمار و ارقام جهانی مشخصه و تمی تونی زیر سوال ببری جناب، میزان تجویز آنتی بیوتیک در نسخه های پزشکی، استاندارد سازمان بهداشت جهانی را دارد و در ایران از مدتها پیش این مساله عنوان می شد که تجویز آنتی بیوتیک در ایران از استانداردهای جهانی بالاتر است و باید برای کاهش ان چاره جویی کرد.
  • IR ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۴
    1 0
    امتحان کنید پودر بلغم زدای طب اسلامی سه روز ناشتا مسواک بزنید کل عفونت بدن دود و نابود میشود مثل آنتی بیوتیک هم نیست که مابقیش بسوزه سیاه بشه در بدن
    • علی IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۴
      0 1
      طب اسلامی وجود خارجی نداره
  • رضا IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۴
    0 0
    اللهم عجل لولیک الفرج
  • سهراب IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۴
    2 0
    طب سنتی از همشون بهتره. بنده بالای پنج ساله هیچ وقت به دکتر نرفتم. واسه سرماخوردگی سیر رو تو دهنتون بذارید و یواش یواش دندونش بزنید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس