بحران سوخت در غزه؛ روغن خوراکی جایگزین بنزین خودروها

بحران سوخت در نوار غزه یکی از وجوه بحران دست ساز رژیم صهیونیستی که امکان زندگی روزمره را از مردم این باریکه سلب کرده است.

به گزارش مشرق، در سایه ادامه جنگ و محاصره و کارشکنی صهیونیست ها در تامین سوخت نوار غزه، نظام حمل و نقل در این باریکه با بحرانی جدی روبروست. این روزها در غزه از همه وسایل نقلیه موجود از چارپایان گرفته تا اتوبوس یا حتی کامیون ها برای حمل و نقل مردم استفاده می شود.

این وسایل نقلیه پیش از جنگ تنها برای انتقال کالا مورد استفاده قرار می گرفت. همچنین مردم غزه مجبور به انتظار طولانی مدت برای یافتن وسیله نقلیه زیر آفتاب سوزان تابستان هستند.

این کار دشوار بخشی از زندگی روزمره مردم غزه شده است. اسرائیل در طول ماه های قبل همواره مانع از ورود سوخت موردنیاز خودروها به نوار غزه شده است.

نوار غزه ,

سمیره برهم، شهروند فلسطینی در این مورد می گوید: حمل و نقل بسیار سخت است، کرایه‌های حمل و نقل خیلی بالاست. من هر روز باید مسیری را در تردد باشم و ۱۵ شِکِل هزینه کنم. او می افزاید: «این مبلغ خیلی زیاد است و وضعیت بحرانی است. هیچ وسیله نقلیه ای نیست که با آن رفت و آمد کنیم.»

نوار غزه ,

عاهد الحلبی، دیگر شهروند فلسطینی نیز با برجسته کردن عدم وجود وسیله نقلیه کافی گفت: «همانطور که می‌بینید، بسیاری از مردم در خیابان هستند، خیابان‌ها شلوغ است. درباره وسیله نقلیه هم باید گفت، وسیله نقلیه‌ای وجود ندارد.»

مشکل بعدی نبود سوخت کافی است حتی اگر ماشینی پیدا شود نه بنزینی وجود دارد، نه گاز، همه از گازوئیل و روغن خوراکی استفاده می‌کنند. این امر باعث بروز آلودگی شدید و خرابی خودروها می شود.

نبود وسایل نقلیه سبب شده تا مردم در ماشین‌ها روی هم بنشینند و برخی نیز مجبور می‌شوند در وضعیتی پرخطر روی ماشین‌ها سوار شوند.

شادی قویدر، شهروند فلسطینی: «چه کار کنیم؟ همانطور که شاهد هستید نه ماشینی وجود دارد، نه سوختی، هیچ ماشینی نیست. مجبوریم به هر طریق شده خود را به خانه‌ها و چادرهایمان برسانیم.

نوار غزه ,

برای مردم غزه غیرممکن معنا ندارد. آن‌ها از روغن خوراکی به جای سوخت برای موتور خودروها استفاده می‌کنند تا در حمل و نقل مردم سهیم باشند. هرچند که این کار با نیز آسیب ها و پیامدهای منفی همراه است و عوارض آن موجب بیماری‌های خطرناکی می‌شود اما اجبار و ضرورت در غزه حکایت دیگری دارد.

احمد ناطور، راننده ساکن غزه: «با توجه به شرایط سختی که در آن قرار داریم، از روغن خوراکی استفاده می‌کنیم. چکار کنیم؟ در شرایط سختی بسرمی‌بریم و سوخت نیست. بیمارستان‌ها سوخت ندارند چه برسد به ما! برای همین مجبور هستیم از این شیوه استفاده کنیم. با این‌که می‌دانیم استفاده از روغن خوراکی آسیب های بسیاری هم برای ماشین و هم برای محیط زیست دارد، وضعیت دشواری است.»

سعید رضوان، راننده ساکن غزه :«از هر چیزی برای حل بحران حمل و نقل استفاده می‌کنیم، توک توک (نوعی موتور)، حتی از حیوانات تا با آن مردم جابجا کنیم و مشکل آن‌ها را در این زمینه را حل کنیم.»

در سایه تداوم بحران حمل و نقل، خودروهای قدیمی و اسقاطی و حتی آن‌هایی که فقط اسمی از خودرو را یدک می‌کشند، به کار مشغولند. اگرچه در بسیاری از کشورها هر وسیله نقلیه‌ای عمر مفیدی دارد و بعد از آن اسقاط می‌شود اما محاصره ۱۷ ساله تحمیلی و جنگ ۹ ماه اخیر در غزه باعث شده است تا این قوانین رنگ ببازند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۵
    1 0
    عیب نداره
  • IR ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۵
    1 0
    خوبه که وضع خورد و خوراکشون خوبه شکمشون سیره و برای دور دور روغن خوراکی میریزن تو باک.تو ایران لیتری صد هزار تومنه روغن خوراکی
  • IR ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۵
    1 0
    خوبه که وضع خورد و خوراکشون خوبه شکمشون سیره و برای دور دور روغن خوراکی میریزن تو باک.تو ایران لیتری صد هزار تومنه روغن خوراکی
  • IR ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۵
    1 1
    طوفان الاقصی
  • IR ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۵
    1 0
    جالبه روغن خوراکی برای خودرو به وفوریافت میشه
  • IR ۰۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۶
    1 0
    آخه یه چیزی بگو آدم باورش بشه، از یه طرف میگی غذا ندارند بخورند، از اون طرف میگی جای بنزین روغن مایع میریزن تو باک؟ عجب!
  • IR ۰۰:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۶
    1 0
    خودروی بنزینی با روغن خوراکی امکان نداره روشن بشه، هر جا بگی بهت میخندن...روغن خوراکی اون هم فقط از نوع روغن مایع گیاهی صرفا روی ماشین های دیزلی، اون هم به مدت کوتاه و با انجام یک سری تغییرات برای اصلاح ویسکوزیته ی روغن قابل استفاده است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس