تصمیم رئیسی در حذف ارز ترجیحی پرهزینه اما سازنده بود/ آثار تصمیمات غلط امروز در دهه‌های آینده آشکار می‌شود

خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه رای به تمام کابینه نشان دهنده تعامل عقلانی مجلس با دولت بود، گفت: تصمیم درستی که شهید خدمت آیت‌الله رئیسی در حذف ارز ترجیحی اتخاذ کرد، پرهزینه اما بسیار سازنده بود.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد خطیب موقت تهران، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته ضمن گرامیداشت هفته دولت با بیان اینکه دولت در جمهوری اسلامی ایران باید با مقیاس و شاغول شهیدان رجایی و باهنر اندازه گیری شود، گفت: باید همه دولتمردان و آحاد جامعه تلاش کنند شهدای عالیقدر را الگو برای حرکت خود قرار دهند. برای این دو شهید عالیقدر، دفاع مقدس و مدافع حرم هم از خدای متعال علو درجات را مسألت داریم.

وی افزود: تیم المپیاد دانش‌آموزی ایران در هفدهمین المپیاد جهانی نجوم که با حضور ۲۵۰ دانش‌آموز از ۵۳ کشور برگزار شده بود با دستیابی به ۵ مدال طلا رتبه نخست را کسب کرد. این رتبه برای ایران، جوانان ایران و نوجوانان ایران و آموزش و پرورش کشور مایه افتخار است.

خطیب نماز جمعه تهران تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب بارها گفته‌اند ما می‌توانیم با کشورهایی که به قدرت جهانی دست یافته‌اند، رقابت و جایگاه خود را تثبیت کنیم البته نیازمند عزم و اراده استوار است و این نگاه بلند را پیامبر اعظم(ص) نیز توصیه کرده بودند.

ابوترابی‌فرد به رأی اعتماد مجلس به همه وزرای پیشنهادی اشاره کرد و گفت: رئیس‌جمهور و اعضای دولت باید از این اقدام مجلس که حکایت از تعامل عقلانی و علمی مجلس با دولت دارد، در راستای افزایش سطح هم‌افزایی دولت و مجلس و ارتقای کارآمدی نظام با هدف برون رفت از تنگناهای اقتصادی به خوبی استفاده کنند. این فرصت خوبی فراروی دولت چهاردهم است.

وی اظهار کرد: با مراجعه به آموزه‌های قرآنی و کلمات حیات بخش پیامبر اعظم درمی یابیم که اسلام دین قدرت است، آن هم قدرت برآمده از علم «العلم سلطان» علم قدرت آفرین است. اینکه مشاهده می‌کنید دنیای اسلام در فاصله چند دهه به قله‌های قدرت دست یافت و دنیا را متأثر از دانش و علوم خود کرد، دستاورد اندیشه ناب قرآن است؛ دستاور کلمات پیامبر(ص) است که فرمودند:« علی اگر همه با کار نیک خواستند به خدا نزدیک شوند تو با حیات عقلانی به خدا نزدیک شو.»

خطیب نماز تهران با بیان این مطلب که دولت باید با نگاه به آموزه‌های قطعی قرآن کریم از تمام ظرفیت‌های علمی، کارشناسی، نیروی انسانی توسعه یافته، ظرفیت های متراکم در حوزه زیرساخت‌ها، امنیت و قدرت بازدارندگی تحسین برانگیز جمهوری اسلامی و انسجام اسلامی و موقعیت ژئوپلتیک کشور برای تبدیل تهدیدها به فرصت ها استفاده کند، گفت: دولت وفاق ملی باید با ارتقای شایسته سالاری، اقدام کند. رئیس جمهور هم به وزرا توصیه کرد که ملاک تغییر فقط و فقط باید شاخص مهم شایستگی باشد.

ابوترابی فرد خطاب به اعضای کابینه افزود: به وزرا می‌گویم مردم اهل قضاوت و تحلیل هستند و تصمیمات شما را ارزیابی می‌کنند که ملاک تصمیمات، ارتقای شایسته سالاری یا نگاه سیاسی بوده؟!

وی با بیان اینکه برای اتقای کارآمدی باید شاخص را شایسته سالاری قرار دهیم، تاکید کرد: نگاه جامع و بلندمدت و مبتنی بر شایسته سالاری پشتوانه اقتدار ملی محسوب می‌شود، اقتدار ملی هم مرهون افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی است و به نظر می‌رسد این مهم دستاورد ارتقای کیفیت حکمرانی اقتصادی است.

خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: از رئیس جمهور و تیم اقتصادی انتظار می‌رود سطح حکمرانی اقتصادی را ارتقاء ببخشند و این مهم به دست نمی آید مگر آنکه نگاه بلندمدت، اساس تصمیم سازی‌های دولت باشد. اگر امور روزمره تمام وقت وزرا را به خود اختصاص دهد، قطعا مسائل اساسی و کلیدی بر زمین خواهد ماند.

ابوترابی‌فرد اظهار کرد: ارتقای کیفیت حکمرانی راه را برای بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی هموار خواهد کرد؛ چالش‌ها و مسائل حکمرانی به مثابه یک شبکه در هم تنیده و به هم پیوسته است. همه دستگاه‌های اجرایی، قوای سه گانه، نهادهای فراقوه‌ای باید برای فهم و حل مسائل اساسی کشور بسیج شوند. سران قوا شایسته است مسائل را بخشی نگاه نکنند، بلکه نگاه ملی باشد. منابع کشور محدود است باید با این منابع محدود، اولویت‌های اساسی کشور را رصد کرد و تا آنجا که ممکن است، زمینه رشد هزینه‌های جاری کشور را مدیریت و کنترل کرد.

وی گفت: وزارتخانه‌هایی که پرهزینه هستند، مانند بهداشت، آموزش و پرورش، علوم و سایر وزارت خانه‌ها و نهادها باید نگاه ملی داشته باشند. وزرای آموزش و پروش، بهداشت و درمان و همه وزرا باید با نگاه ملی مسائل را رصد، بررسی و تصویب کنند.

خطیب نماز جمعه تهران با یادآوری اینکه در یکی از دولت‌ها، بنده نایب رئیس مجلس بودم و وزیر بهداشت برای ارائه برنامه به اتاق من آمد، افزود: او در سخنانش گفت ما این هزینه‌ها را داریم و باید افزایش یابد. به وی گفتم شما استعفا دهید؛ مگر نمی‌بینید درآمدهای کشور در حال کاهش است؟ چگونه برنامه‌ای می‌دهید که مبتنی بر افزایش هزینه‌های حوزه مدیریت شماست؟ آن هم در اندازه‌ای که ظرفیت مالی کشور توانایی آن را ندارد!

ابوترابی‌فرد در توصیه ای دیگر به دولتمردان گفت: نخستین مسأله ارتقای بهره‌وری است. از همه ظرفیت مدیریتی خود استفاده کنید و در پایان سال ۱۴۰۴ گزارشی ارائه و اعلام کنید، در حوزه مدیریتی شما چه مقدار بهره‌وری افزایش یافت. امروز در اقتصاد می‌کوشند با هزینه کمتر کیفیت کالا را ارتقا دهند، اما در ساختار اداری ما هزینه بیشتر و کارآیی کمتر است. به مردم مراجعه کنید و ببینید سطح رضایتمندی آنها چه مقدار ارتقا یافته است؟

وی با بیان اینکه برای رشد اقتصادی باید رشد اقتصاد دیجیتال، رشد شرکت های دانش بنیان مسأله نخست دولتمردان باشد، تصریح کرد: باید این نقشه راه برای حوزه‌ها مهم تهیه شود. اصلاح ساختار ناترازی بودجه؛ بودجه کشور ناتراز است. در همین ۳ ماهه نخست باید ۲۵ درصد از منابع پیش‌بینی شده دریافت می‌شد که حدود ۱۷ درصد وصول شده است، این در حالی است که هزینه های جاری بیش از ۹۳ درصد انجام شده، یعنی منابع دریافت نشده اما هزینه انجام شده است. در حوزه عمرانی باید ۲۵ درصد منابع دریافت می شد اما ۴ درصد تخصیص شده است این یعنی ناترازی بودجه!

خطیب نماز جمعه تهران تاکید کرد: دولت و مجلس بدانند با رشد غیرمعقول و بدون دفاع هزینه‌ها، نمی‌توان ناترازی را اصلاح کرد بلکه بر ناترازی بودجه افزوده می‌شود. اصلاح ناترازی نظام بانکی و پولی؛ در سیاست‌های کلی نظام هم بر این مسأله تأکید شده است، اما با آن چه قدر فاصله داریم؟ نباید اتاق فکر ویژه برای مسائل مهم زیر نظر شخص رئیس جمهور و تیم اقتصادی کشور و نخبگان سیاسی و علمی شکل بگیرید؟ نباید مردم در جریان واقعیت اقتصاد و کاستی‌ها و ضعف‌ها و راه برون رفت از آن قرار گیرند؟ نباید رسانه ملی به تریبون این مسائل تبدیل شود؟

ابوترابی ادامه داد: اصلاح ناترازی انرژی که این موضوع نیز در سیاست‌های کلی نظام آمده است. اگر همین مسائلی که در سیاست‌های کلی نظام آمده، اجرایی شود شاهد تحول بنیادین در کشور خواهیم بود.

وی همچنین در خطبه اول با بیان اینکه حلم همیشه با علم گره خورده است، گفت: اهل تقول، اهل برداری و دانش و معرفتند. انسان هوشمند، افق‌های دور را می‌نگرد و از همین رو بر مرز دانش و علم حرکت می‌کند. انسان های وارسته با نگاه بلند حرکت می‌کنند؛ اگر نگاه بلند امام نبود، امروز این انقلاب و این حرکت امت عظیم اسلامی شکل نگرفته بود، اگر نگاه بلند رهبری معظم نبود، امروز این قدرت برای محور مقاومت شکل نگرفته بود.

وی با بیان اینکه رهبر انقلاب در دیدار با دولت اشاره کردند که مردم به رفتار مدیران نگاه می‌کنند و رفتار ما را ملاک قرار می دهند، افزود: مدیران بیندیشند و دولت چهاردهم بیش از دیگران مطالعه کنند که تصمیم غلطی اتخاذ نشود.

خطیب نماز جمعه تصریح کرد: تصمیم درستی که شهید خدمت آیت‌الله رئیسی در حذف ارز ترجیحی اتخاذ کرد، پرهزینه اما بسیار سازنده بود؛ این تصمیمات نیاز امروز و فرداست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 28
  • در انتظار بررسی: 25
  • غیر قابل انتشار: 4
  • FR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    4 4
    قیمت بنزین 1000 تومان هر سال و برق اب بگاز ده تا پوزده درصد افزایش پیدا کند
    • DE ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۱
      2 0
      امام جمعه برجامی.
  • عبدالله IR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    20 9
    کاهش ارزش پول ملی سازنده بود؟؟؟؟؟
    • IR ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
      11 13
      یکی از اصلی‌ترین عوامل کاهش ارزش پول ملی حاصل چاپ میلیاردها تومان پول بدون پشتوانه در دولت روحانی توسط همتی رییس بانک مرکزی بود که الان وزیر اقتصاد شده
    • IR ۱۸:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
      6 2
      معنی سازنده را باید دوباره تعریف کرد؟
    • BE ۰۰:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
      4 2
      همتی رفیق بانک جهانی -- همین بگیم بس است !
  • م ع IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    16 7
    البته که دولت ۱۳ بدون مطالعه ارز ترجیهی را حذف وفقط دولت برنده آن بود ودلار کمی برای مردم هزینه کرد ولی اکثر مردم گرفتار معیشت شدند
  • IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    11 13
    مردم اگر بابصیرت بودن به پزشکیان رای نمیدادن
    • IR ۱۴:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
      4 1
      ما بصیرت داشتیم، گزینه ی اصولگراها اشتباه بود.
    • DE ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
      1 0
      حرف حق رو زدید. سال دیگه که دلار به ۱۲۰ تومن باید اینهایی که مسعود روحانی رو انتخاب کردند وسط خیابان کتک زد
  • IR ۱۵:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    18 8
    کجاش سازنده بود کجای دنیا تورم تا به این حد هست
  • IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    16 6
    بله برای شما که از همه جا می خورید خیلی سازنده بود اما قیمت مواد غذایی چند برابر شد چند تا از استان ها در معرض بحران گرسنگی هستند شما که این جور چیزها را حس نمی کنید
  • بابک IR ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    17 8
    کوچکتر شدن سفره مردم. چندبرابر شدن نرخ ارز.پایین کشیدن طبقه متوسط و نابودی دهک های پایین سازنده بود؟
  • ناشناس IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    17 5
    هزینه کمرشکن اون اقدام پرهزینه رو مردم بدبخت دارند میدند مدال افتخارشو شما شکم سیرهای بی خبر از گرونی وحشتناک به گردنهاتون آویختید. نتیجه کارهای شما به آینده هم نکشید از همون اول رو سر مردم آوار شد. یکی از یکی بدتر بودید و هستید.
  • IR ۱۶:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    17 4
    متاسفم از سخنان یک شخص دارای پستهای مهم مملکتی که مردم را اینچنین در نظر نمی گیره
  • IR ۲۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
    4 2
    بله قیمت دارو یک شبه 6 برابر شد و این خیلی سازنده بود!!!
  • IR ۰۱:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    3 2
    اگر می خواهید مسیله ارز را حل کنید اینهم شوک در مانی نیست و اینهم اوردنش خیلی طول میکشه فعلا ارز با توجه به شرایط لنگر نرخ تورم هست و اگر این را درک نکنیم تماما تولید صنعتی در ایران و تمام کارخانه هارا نابود می کنید مگر اینکه در یک چرخه مرتبا تورم های شدید بیفتید .....در حقیقت یک نوع صنعت زداییی شدید ..
    • ناشناس IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
      1 0
      تولید کننده نمایی که یک محصول بنجل را به سه برابر قیمت جهانی به مردم خودش تحمیل میکنه .. چون مردم قدرت انتخاب دیگری ندارند ..باید در ملا عام شلاق بخوره .. وام مفت هم میخوان .. ارز مفت هم میخوان ... اشغال و گران هم میفروشن ... بچه کجایی اینقدر شجاعی ؟؟؟؟؟
  • IR ۰۴:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    5 4
    بله با حذف ارز ترجیحی به عمر منحوس شما قدری اضافه شد ولی ملت جر خوردند
  • فقط رییسی IR ۰۶:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    5 3
    علت اصلی تورم در کشور ثروتمندی مانند ایران : فساد مالی و نشتی فراوان است !!
  • ناظریان IR ۰۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    4 1
    سوخت مجانی عامل مهم کسری بودجه و تورم است !!!
  • IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    2 6
    جای تعجب دارد،فرمایشات آقای ابوترابی نقض کننده صحبت چند روز ایشان بوده است خدا عالم شاید تحت فشار واقع شدند. غالب کارشناسان اقتصادی منتقد سر سخت آن می باشند حتی تصمیم گیران و مجریان حذف ارز ۴۲۰۰ سعی می کنند به نحوی مسئولیت آن را قبول نکنند
  • IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    3 7
    اقدامات خوبی انجام داد آقای ریسی ولی حقوق مردم رو سرکوب کرد حقوق باید با تورم بالا بره تورم اگ ۴۰درصده حقوق هم باید ۴۰درصد حداقل بالا بره ولی دولت ریسی اینکارو نکرد قدرت خرید مردم از بین برد
  • IR ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    0 0
    ارز ترجیهی اشتباه بود، سرتاسر فساد و رانت و آقازادگی. پر هزینه به قدری که به شهید رئیسی تنه میزدند که قیمت ها فلان افزایشی شده... ولی حقن که درست بود. میتونست پوپولیستی از کنارش رد بشه، نخواست و کار درست رو انجام داد.
  • IR ۱۹:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    1 0
    ای کاش زنده بود و از خودش دفاع می‌کرد و ای کاش می‌توانست همه واقعیت‌ها را بگوید. خدا ازتون نگذره.
  • IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    1 0
    آخه تو چی از اقتصاد میدونی که نظر میدی؟
  • ناشناس IR ۱۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
    0 1
    من بجای شما خجالت کشیدم حاج اقا ابوترابی ...چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است ...
  • IR ۰۷:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۱
    1 0
    نهادهای که به هیچ دردی نمی خوره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس