به گزارش مشرق ، امیر محبیان مدیرعامل خبرگزاری آریا و دبیر کل حزب نواندیشان ایران اسلامی در گفتوگو با فارس، درباره سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر پرهیز از جنجال سیاسی در آستانه انتخابات اظهار داشت: اگر بخواهیم به ضرورت آرامش سیاسی در شرایط فعلی بپردازیم باید چهار رویکرد زمانی، روانی، اولویتها و کارکردها را مورد بررسی قرار دهیم.
محبیان بر همین اساس افزود: وقتی فشار روانی بیگانگان بر کشور تحمیل میشود ایجاد تلاطم سیاسی به هر نیتی در چارچوب اهداف دشمن تعریف میشود.
عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت با بیان اینکه یکی از اهداف مهم تحریمها مغشوش کردن ذهنیت مردم و جامعه و خارج کردن کنترل اوضاع از دست مسئولان است، گفت: ما مکلف هستیم که به دولت کمک کنیم تا کار خود را درست انجام دهد و این از طریق ایجاد التهاب امکانپذیر نیست.
وی خاطرنشان کرد: باید به حساسیت شرایط دولت توجه کرد چرا که دولتها در ماههای پایانی انگیزهشان را از دست میدهند و با توجه به فشارهایی که از بیرون بر دولت قرار دارد، افزایش این فشارها از داخل کار خردمندانهای محسوب نمیشود.
محبیان ادامه داد: شرایط روانی یکی از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار دهیم؛ معمولاً وقتی یک دولت تحت فشار روانی شدید قرار میگیرد، خطر امکان افزایش اشتباه وجود دارد و در واقع اگر با افزایش فشار روانی بیگانگان، ما نیز در داخل بر آن بیافزاییم و دولت را زیر فشار شدید قرار دهیم، احتمال اشتباه دولت وجود دارد.
* عدم جنجال سیاسی به معنای سکوت گورستان نیست
دبیر کل حزب نواندیشان ایران اسلامی در عین حال تأکید کرد: البته این به معنای آن نیست که مجلس نظارت خود را نادیده بگیرد و خطایا را گوشزد نکند، اما باید توجه کرد که این کار نباید با جنجال و آشوب سیاسی همراه شود.
وی با اشاره به اینکه در شرایط روانی باید به خطر ایجاد اضطراب فکری بین مردم توجه داشت، ادامه داد: برخیها تلاش دارند با نوسان قیمت ارز و سکه ذهن مردم را نسبت به ثبات زندگیشان دچار آشفتگی کنند و اگر مردم مطمئن باشند که رهبران سیاسی و مدیران جامعه که باید آرامش را به جامعه برگردانند در این دریای متلاطم به جان یکدیگر افتادهاند آنها را آشفتهتر میکند.
محبیان با اشاره به عامل مؤثر دیگر در ثبات سیاسی یادآور شد: در بحث اولویتها باید گفت که شرایط اقتصادی و حل مشکلات زندگی مردم در اولویت است لذا اقتصاد در شرایط فعلی اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که در شرایط فعلی درآمد دولت کاهش پیدا کرده است.
* معضل اولویت دادن به مسائل سیاسی در شرایط فعلی اقتصاد
این فعال رسانهای بر همین اساس گفت: بنابراین اگر در چنین شرایطی اولویت را به مسائل سیاسی بدهیم و به نام اقتصاد درگیر مباحث جنجالی شویم، عملاً دولت به جای پرداختن به حل معضلات مردم به پاسخگوییهای غیر مفید روی میآورد.
وی خاطرنشان کرد: بحث دیگر یافتن گریزگاههای مناسب برای عدم دسترسی بیگانگان به اهدافشان است چرا که آنها بدون تردید به گزینه جنگ اقتصادی و نظامی توجه دارند و تلاش میکنند ما را در محاصره جدی قرار دهند، لذا دولت به عنوان نیروی عامل وظیفه دارد گریزگاههای مناسب را تشخیص داده و برای عدم محاصره کشور از سوی دشمن از آنها استفاده کند.
محبیان با تأکید براینکه دشمن تا مدت طولانی نخواهد توانست چنین وضعیتی را ادامه دهد و از این رو ما باید مسیر تنفس خود را باز کنیم، تصریح کرد: اگر دولت این اولویت را تشخیص ندهد و به جای یافتن گریزگاهها به دنبال درگیریهای داخلی باشد نمیتواند مشکلی را برطرف کند.
* شاید دشمن به آسایش تودهها ضربه زده باشد اما آرامش آنها پابرجاست
مدیرعامل خبرگزاری آریا با اشاره به لزوم توجه به کارکردها خاطرنشان کرد: اگر آرامش سیاسی وجود داشته باشد امکان تصمیمگیری درست به وجود خواهد آمد و اشتباهات کاهش، اعتماد مردم به مسئولان و امکان رصد کردن مشکلات افزایش مییابد و همچنین به بیگانگان این پیام را ارسال میکند که شاید به آسایش تودهها ضربه زده باشید اما آرامش آنها پابرجاست و مسئولان کنترل اوضاع را در دست دارند.
وی با بیان اینکه در ذیل آرامش سیاسی تعیین اولویتها امکانپذیر میشود، گفت: بنابراین مجموعه کارکردهای آرامش سیاسی نشان میدهد ما باید در شرایط فعلی بر ثبات و آرامش سیاسی مهر تأیید بزنیم و این نکته را تبیین کنیم که آرامش سیاسی به هیچ عنوان به معنای گریز و فرار برای مسئولان از پاسخگویی به نهادها و مردم نیست.
محبیان با تأکید بر اینکه ایجاد فضای آرامش سیاسی به معنای سکوت گورستان نیست افزود: میتوان خردمندانه و با تدبیر همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند هم گرهها را باز کرد و هم مشکلات مردم را با آرامش حل کرد.
دبیر کل حزب نواندیشان ایران اسلامی در خصوص هشدار رهبر معظم انقلاب برای عدم ورود زودهنگام به رقابتهای انتخاباتی تصریح کرد: کنترل ورود زودهنگام دست ما نیست و به عبارت دیگر افکار عمومی هرچه که به انتخابات نزدیک شویم منتظر است که تغییر اوضاع را از طریق تغییر مصادیق پیگیری کند.
وی با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری در این زمینه گفت: ورود زودهنگام به رقابتهای انتخاباتی آنقدر به رفتار مسئولان و دولت سایه میاندازد که ممکن است آنها وظایف اصلی خود را به فراموشی بسپارند.
محبیان با اشاره به احتمال تخریب نامزد معرفی شده در شرایط زودهنگام یادآور شد: در چنین حالتی ممکن است افراد فقط به دنبال رسیدن به کرسی ریاستجمهوری باشند و این امر در شرایط کنونی بسیار خطرناک است اما در عین حال باید دانست در هر زمانی بر حسب شرایط مردم و مسئولان برای رسیدن به نتیجه انتخابات خیز بر میدارند.
وی در پایان گفت: اگر رقابت انتخاباتی زود صورت گیرد با دو خطر عمده تغییر اولویتها و کاهش توان مسئولان از کار اجرایی به سوی درگیریهای سیاسی و ایجاد فضای جنجال مواجه میشویم و در این وضعیت مردم نیز پیشاپیش خسته میشوند.