عضو سابق کاخ سفید اعلام کرد که ایران با برخورداری از موشک‌های بالستیک و نیروی قدس سپاه پاسداران می‌تواند به آسانی از ورود روزانه هشت میلیون بشکه نفت به بازارها جلوگیری نماید.

به گزارش مشرق ،"مرکز منافع ملی" آمریکا، جلسه ای با عنوان "جنگ با ایران: ملاحظات اقتصادی و نظامی" برگزار کرد.

سه سخنران نشست عبارت بودند از دریاسالار مارک فیتزجرالد (Mark Fitzgerald) که به عنوان معاون فرماندهی قرارگاه مرکزی نیروی دریایی آمریکا و همچنین فرمانده نیروی دریایی آمریکا مستقر در اروپا و نیز چندین منصب دیگر خدمت کرده است؛ جفری کمپ (Geoffrey Kemp)، کارشناس مرکز منافع ملی که در شورای امنیت ملی دوران ریگان به عنوان متخصص خلیج فارس فعالیت کرده است؛ و جی. رابینسون وست (J. Robinson West) رئیس و بنیانگذار شرکت "پی‌اف‌سی انرژی" (PFC Energy) که مناصب مختلفی را در کاخ سفید، وزارت انرژی و نیز پنتاگون در دولت‌های مختلف جمهوری‌خواهان بر عهده داشته است.

رابینسون وست اعلام کرد که ایران، با برخورداری از زرادخانه موشک‌های بالستیک و کوتاه برد و همچنین نیروهای نخبه قدس سپاه پاسداران، می‌تواند به آسانی از ورود روزانه هشت میلیون بشکه نفت به بازارها جلوگیری نماید – بالاخص 5 میلیون بشکه نفت از تأسیسات بقیق شرکت نفت عربستان سعودی و خطوط لوله نفتی که از ترمینال رأس‌التنوره در خلیج فارس آغاز و از نزدیکی ایران عبور می‌کنند ؛ 5/2 میلیون بشکه نفت دیگر که از جنوب عراق جایی که "ایرانی‌ها نیروهای زیادی دارند" عبور می‌کنند و این عاملین می‌توانند در خطوط لوله خرابکاری انجام دهند؛ و در حدود یک میلیون بشکه نفت که از دریای خزر به بندر جیحان در ترکیه وارد می‌شوند. (به گفته وی، "اگر ایران در منطقه افراد وابسته به خود را داشته باشد، این لوله‌ها بسیار آسیب‌پذیر خواهند بود.)

به گفته وست، "ممکن است تولید نفت روزانه هشت میلیون نفت کاهش یافته و به زودی نیز جبران نگردد. ما معتقدیم که بهای نفت به بالای بشکه‌ای 200 دلار خواهد رسید." (نفت خام برنت هم‌اکنون به ازای بشکه‌ای 112 دلار به فروش می‌رود.) وی در ادامه افزود، علاوه بر این، در نتیجه‌گیری مذکور تلاش دولت ایران برای بستن تنگه هرمز و یا احتمال استفاده ایران از موشک‌هایش برای حمله به تأسیسات گاز مایع طبیعی در قطر، ملحوظ نگردیده‌اند. اگر آنها چنین کاری انجام دهند، "چراغ‌ها در کره جنوبی و ژاپن خاموش خواهند شد."

به گفته وست، "از نقطه نظر من، هزینه‌ [حمله نظامی] بسیار زیاد خواهد بود. مسدود کردن بازار نفت برای آنها کار سختی نخواهد بود." اظهارات وی بازتاب سخنان کمپ بودند که قبل از وی پیش‌بینی کرده بود واشنگتن از جانب "افرادی که در طرف ما قرار دارند" تحت فشار زیادی خواهد بود تا جنگ را به پایان برساند.

فیتزپاتریک اعلام داشت که با ارزیابی‌های وست در مورد آسیب‌پذیری زیرساخت‌های نفتی در خلیج فارس و عراق "کاملا" موافق است. وی همچنین بر آسیب‌پذیری خطوط ترافیکی نفت‌کش‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز (بالاخص در مقایسه با 25 سال قبل و طی "جنگ نفتکش‌ها") تأکید نمود. اگرچه نیروی دریای آمریکا می تواند در مقابل موشک‌ها دریایی ایران که تقریبا با سرعت ماخ [در حدود 1224 کیلومتر در ساعت] حرکت می‌کنند، خطوط دفاعی ایجاد نماید اما نفتکش‌ها در برابر این تسلیحات بدون حفاظ هستند. وی گفت، "ایرانی‌ها می‌توانند یک منطقه جغرافیایی حیاتی را در خطر قرار دهند."

وی در ادامه افزود مهمترین خطری که نیروهای آمریکایی ممکن است با آن مواجه شوند "بروز یک رویداد غیرمنتظره و ناگهانی" است. منظور وی حمله یکجانبه اسرائیل است آن هم در حالی که اطلاع قبلی آمریکا از این حمله ناچیز بوده و یا در حد صفر باشد. به گفته وی، زمانی که خصومت‌ها تحت این شرایط پدیدار گشتند می‌توان انتظار داشت که ایران مین‌های خود را مستقر نماید و البته "یک مین یک میدان مین می‌سازد." آنها همچنین موشک‌های بالستیک و ضدکشتی خود را به سرعت پراکنده خواهند ساخت و بدین ترتیب به آسانی خواهند توانست به اهداف خود در خلیج فارس و ورای آن حمله نمایند.

وی در مورد میزان همکاری مورد انتظار از جانب متحدین آمریکا در خلیج فارس گفت، "یقینا این دولت‌ها بیش از هر کشور دیگری که با آن سر و کار داشته‌ایم، حداقل در سطح رهبری، متمایل به آمریکا هستند. مشکل ما با مردم عادی خواهد بود." علاوه بر این برای تأمین امنیت تنگه، یقینا باید برخی نیروها را در منطقه، حداقل سه جزیره نزدیک به تنگه هرمز، مستقر نمود. "این جنگ آشفته‌تر از آن خواهد بود که سریعا پایان یابد". ناتو برای اینکه بتواند اراده میلوسویچ را در هم بشکند 78 روز صربستان را بمباران نمود این در حالی است که این کشور در مقایسه با ایران تنها به بزرگی یک تمبر پستی است. "اگر ایرانیان معتقد باشند که حق با آنها است، مقاومت خواهند نمود." وی در ادامه افزود که در مورد "چگونگی وادار کردن ایران به تسلیم" کاملا نامطمئن است.

فضای عمومی حاکم بر این نشست که شامل متخصصین دیگری از سایر حوزه‌ها نیز بود، حاکی از این امر بود که هیچ راهی برای بردن "جنگ" – یعنی حذف برنامه هسته‌ای ایران – بدون اشغال این کشور، وجود ندارد. فیتزپاتریک در ادامه گفت، "از نظر نظامی، باید حداقل به وضعیت عملیات طوفان صحرا بازگردیم." وی یادآوری نمود که آمریکا در آن زمان از عربستان سعودی برای اعزام نیروها استفاده کرد. "برای رسیدن به ایران باید از پاکستان و یا عراق رد شوید. فکر نمی‌کنم بتوانیم از عراق وارد عمل شویم. زیرا در آن حالت در دو جنگ درگیر خواهیم شد."

کمپ بیشتر بر پیامدهای استراتژیک حمله به ایران تمرکز نمود. به گفته وی اگر آمریکا و/یا اسرائیل حمله را آغاز نمایند، "باید منتظر مخالفت شدید از جانب روسیه، چین، برزیل و حتی هند باشیم. ...نگرانی من از این است که بدین امر نیندیشیده‌ایم که رفتار متحدین‌مان ممکن است چگونه باشد." وی با بیان این مسأله، مخالفت آلمان با حمله به عراق در سال 2003 و نیز مخالفت‌های ترکیه را یادآوری نمود. در آن زمان ترکیه به درخواست‌های آمریکا برای استفاده از قلمرو این کشور به عنوان محل اعزام نیروها به عراق مخالفت نمود اما هم‌اکنون در آستانه جنگ با متحد اصلی ایران در منطقه یعنی سوریه است.

علاوه بر این، "اگر ما در یک جنگ دیگر در منطقه خاورمیانه وارد شویم، وضعیت "موازنه"در آسیا آن هم در یکی از حیاتی‌ترین لحظات منطقه، چگونه خواهد شد"، بالاخص اگر با دلارها قرضی چین وارد این جنگ شویم.

وی در پایان اعلام داشت که هزینه‌های مالی ناشی از این جنگ ممکن است واشنگتن را مجبور به عقب‌نشینی نمایند، درست به مانند بریتانیا و فرانسه که مجبور شدند طی جنگ کانال سوئز (1956) از مصر عقب‌نشینی نمایند. این امر زمانی رخ داد که دوایت آیزنهاور، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، لندن را تهدید کرد در صورت عدم عقب‌نشینی قوای اروپایی به پوند فشار خواهد آورد.

دیمیتری سیمنس (Dmitri Simes)، رئیس سابق مرکز نیکسون و یکی از کارشناسان شناخته شده مسائل روسیه، هشدار داد که حمله به ایران به منزله یک عامل تغییر دهنده در روابط میان دول بزرگ خواهد بود. وی که ماه گذشته از روسیه بازدید نموده بود پیش‌بینی کرد که این کشور واکنش بسیار تندی نشان خواهد داد – روسیه نه تنها تحریم‌هایی که علیه ایران وضع کرده است را لغو خواهد نمود بلکه احتمالا فروش سیستم‌های موشک‌ ضد هواپیمای اس-400 به ایران را که مدت زیادی است به حالت تعلیق درآمده از سر گرفته و علاوه بر اینها همکاری خود با ایران در زمینه برنامه هسته‌ای را احیا خواهد نمود. اگر حمله آمریکا و/یا اسرائیل به ایران بیش از یک روز به طول انجامد، در این صورت باید شاهد واکنش‌هایی همه‌جانبه و فاجعه‌بار از جانب روسیه و احتمالا چین باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 40
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • کاظمی ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    باسلام اولاً قبل از هر چیزی از سایت مشرق تقاضا دارم عکسی که در درگاه این خبر زده اید اصلاح کنید( آرم الله پرچم را سیبل نموده اید). ثانیاً اگر آمریکا غلطی می توانست بکند آن موقع که قدرت برتر دنیا بود انجام می داد نه اینکه الان از نظر اقتصادی و سیاسی تنزل پیدا کرده ، به فضل خدا باز هم هیچ غلطی نمی تواند بکند اگر ما مردم بزرگ ایران اتحاد داشته باشیم و به دنبال آبادانی کشورمان باشیم انشاءالله
  • هادی ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    چیزی که مهمه و خودشونم میدونن حمله به ایران برای اقتصاد آمریکا یک خودکشی است و از طرفی خودشونم گفتن پایتخت سیاسی جهان اسلام تهرانه پس از نظر سیاسی هم میخورنننن...ولی اسرائیل مثل یه بچه ی ناخلف همیشه میخواد دعوا راه بندازه(یه نمونه از سرکشیاش داستان همون ناو لیبرتی بود)ولی من قول میدم جنگ ایران آمریکا (اگه و اگه بشه)جنگ جهانی سومه و پایان کار رویایی آمریکا..فوووووووووووووووت...
  • ماني ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    مراقب باشيد! اينها نمونه هاي بيشمار از جنگ رواني و به اصطلاح فضاسازي در سطح دنيا ميباشد. اين قبيل رفتارها با اهداف مشخصي انجام مي شود كه تعدادي از آنها را برمي شمريم: -ايجاد جنگ رواني و جنگ رسانه اي بمنظور فشار بر ج.ا.ايران و آماده سازي جلب اتحاديه اروپا براي همراهي در جنگ احتمالي -آماده سازي رهبران موافق اردوگاه آمريكا -آماده سازي فضاي احتمالي جنگ براي همسايگان منطقه جنگي بويژه حاشيه خليج فارس - تبليغ پروژه ايران هراسي در منطقه -بررسي عكس العمل دول بزرگ شرق و بازخورد احتمالي آنها تحت فشار قرار دادن افكار عمومي ايران و ايجاد ترس و ترديد در بين اقشار مختلف مردم بررسي بازخورد و پيامد اين رفتارها از سوي حكومت و نيروي نظامي ج.ا.ايران حفظ پرستيژ و جلوه قدرتمداري و تفوفق استيلاي آمريكا بر منطقه و جهان آماده سازي افكار عمومي آمريكا و موافقت مجلس آمريكادر خصوص اجتناب ناپذير بودن بروز جنگ احتمالي با ج.ا.ايران بمنظور حفظ منافع مردم آمريكا(دروغي هميشگي) ]چيزي كه مهم است اين است كه تا زماني كه بر شعائر و ايدئولوژي اسلامي و انقلابي مان پايبند و متحد باشيم اين نقشه ها هرگز از حالت تئوري خارج نخواهند شد اما به محض اينكه دشمنان احساس كنند شقاق و نفاق و پراكندگي بين ما و آرمانها و اعتقاداتمان ايجاد شده و مردم و حكومت مسيرشان جدا شود، آن وقت است كه بي ترديد حمله خواهند كرد. يامان نرود دشمن، صبور و در كمين است. سالها چون افعي زخم خورده در كمين فرصتي براي انهدام است بويژه صهيونيسم جنايتكار كه كينه اي خاص دارد. بر حكومت و دولتمردان واجب است كه مر امير المومنين را پيش گيرند و نگذارند دنيا طلبي آنها را سرباز شيطان كند و ضربه اي جبران ناپذير بر پيكره نظام اسلامي وارد كند. اين مردمي كه اينقدر تحت فشار هستند چشمشان به رفتار و حركات مسئولين است، اگر تخطي كنند گناهي نابخشودني خواهد بود و زمينه را براي فروپاشي فراهم ميكند.
  • ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند !
  • محمد ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    مرگ بر آمریکا.
  • محمد ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    اگه مسئولین موجب تفرقه نشن من فکر میکنم به حول و قوه ی الهی و طبق کلام خمینی کبیر مردم دلیر ایران آمریکا را زیر پا میگذارند.
  • ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    اقایان مسوول،شرایط روز کشور و دشمنان تشنه به خون این ملت بزرگ را میبینید،که قطعا از ما اگاه ترید به ان،پس باید از شما پرسید دردتان چیست که بی مهابا اب به اسیاب دشمن میریزید؟
  • ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    حمله به ایران پایان حکومت امریکا بر دنیاست
  • جانثار ميهن ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    اينها با خودشون چه فكري مي‌كنند كه درباره جنگ با ايران صحبت مي‌كنند مگه ايران هم عراق و افغانستانه؟ ما سي سال پيش بدون هيچي و بادست خالي جلوشون كم نياورديم حالا مي خوان چه غلطي بكنن همه بدونيد اونها از ايرانيها مي ترسن چون نمي‌تونن ما رو بشناسن و عكس العمل ما را نمي‌تونن پيش بيني كنن ما نه مثل عربها هستيم نه مثل روسها نه چيني ها نه تركها(منظورم آذري هاي عزيز نيست) نه مثل هيچ ملت ديگه‌اي ما ايراني هستيم شوخي نيست كه فردوسي گفته: چو ايران نباشد تن من مباد.
  • mohsen ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    lafffffffffff nazan jelu biaaaaa binam chi migi ke 30sale dari minalii!
  • ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    اشتباه نکن وحدت مسئولین امنیت نمی اورد بلکه حمایت مردم از مسئولین است که امنیت میاورد
  • lمیثم ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    بهترین جواب به تهدیدات خارجی توجه به مسائل اقتصادی مردم و ایجاد رضایتمندی در مردم است.
  • حجت ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    ناشناس جان، یه دور دیگه جمله رو بخون
  • محمد ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    اگرواقعا جنگی بین دوکشورمیخواست شکل بگیره خیلی وقت پیش باید می شد نه الان که وزنه ایران سنگین ترشده.تنهاراه حل مدیریت صحیح واتحاد است وبس.
  • ناشناس ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    امریکا مرگ به نیرنگ تو خون جوانان ما می چکد از چنگ تو
  • ۲۲:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    "برای رسیدن به ایران باید از پاکستان و یا عراق رد شوید." رسیدن به ایران را باید به گور ببرید.
  • anti war ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    0 0
    مطمئنا خوب میدانند که اگر خود یا سگانشان در منطقه دست درازی نسبت به حق اتمی ما کنند تنگه هرمز را گورستان خود و ناوهایشان میکنیم. آمریکاییها بدانند ما سلاح اتمی نداریم اما توانایی هایی داریم که سلاح اتمی آنها را بدون کاربرد خواهد کرد ما توانایی داریم سلاح های اتمی خودتان را روی سر خودتان خراب کنیم پس با دم شیر بازی نکنید زیرا ما سالهاست که خود را آماده کرده ایم. "ما ایرانی ها معتقدیم سلاح اتمی سلاحیست برای نزدن" . پس اوباما و رامنی عصبانی باشید و از این عصبانیت بمیرید. ای احمق ها ما کشوری هستیم که آنزمان شما نبودید ما بودیم و حال بجای اینکه دنبال دوستی ما باشید دندان نشان میدهید. قول میدهم همه مسببان آغاز جنگ با ایران در خود آمریکا یا هر جای دنیا که باشند اعدام انقلابی شوند و اینطور نخواهد بود که فقط یک مشت سرباز بدبخت شما که به جن ایران آمدند کشته بشن!!!!!
  • رضا ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
    0 0
    ازسوابق حمله به سایر کشورها این بر می آید که توان نظامی این کار رادارد اما به علت فشار اذهان عمومی وجهانی وهزینه های سنگینش این کار را نمی کند
  • ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
    0 0
    ترکیه را یادت رفت .
  • نا رضا ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
    0 0
    اگر کرد چی ؟
  • وطن دوست ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
    0 0
    برای رسیدن بهنفت گاز ومعادن ایران باید ازروی اجساد ما عبرکند که این کار را به گور می برد ؟
  • محمد رضایی ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
    0 0
    نه، ندارد
  • احمد ۰۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    درودبر کاظمی عزیز
  • قاسم ۰۱:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    اگه وجود یه همچین کاری رو داشت تا حالا صد بار کرده بود .اینجا ایرانه ، بیشه شیران .
  • ۰۲:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    این آقایان کارشناس امریکایی گویا خیلی به تجهیزات نظامیشان مطمین هستند ! یا تحت همان تبلیغات امریکایی قرار گرفتن! خیلی راحت از کنار مسایل نظامی گذشته اند! غافل ازتوان پیچیده و فوق العادهء ایران در صنایع موشکی! موشک بالستیک خلیج فارس پس از عبور اجو وبرگشتن کلاهک بدون موتور وبدنه با سرعت نزدیک به 3ماخ (تقریبا 3 برابر سرعت صوت) وفاقد همهء اون چیزایی که دردید رادار قرار میگیرند خیلی راحت یک ناوهواپیمابر رو با هواپیماها و تجهیزات موشکیش ونی با همهء پرسنلش به قعر دریا بفرسته ویا امارات وقطر وپایگاههای امریکا رو به زمین سوخته تبدیل کنه!وحروم خورهای قطری رو از استفادهء یکجانبهء سفرهء گازی مشترک محروم کنه! حزب الله هم واسه اسراییل کافیه! بی هیچ اغراقی ! مضافا که امداد های غیبی والاهی هم هست!
  • عقیل ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    سلام باورکنیداگه ذره ای هم احتمال پیروزی میدادبرای خودش حتما حتما حمله میکردمثل همین تحریم های حقیرانه ولی به قول شهید مظلوم بهشتی امریکا از ما عصبانی باش و از عصبانیت بمیر
  • حاج عباس ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    اغاز جنگ برای امریکا راحته ولی پایان دادن به جنگ دست امریکا نیست
  • سینا ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    احتمالا حرکت بعدی آمریکا این است که یک کمربند امنیتی برای خطوط گاز و نفت ایجاد کنند زیرا واضح است که بیشترین نگرانی آنها مشکل اقتصادی ناشی از بک تنش در خلیج فارس است. اگر آنها روزی مطمئن شوند که از نظر اقتصادی برایشان مشکلی پیش نمیاید و از لحاظ نظامی افت نداشته باشند.خدا آنروز را نیاورد.. امیدوارم ایرانی ها توی این جنگ روانی,امنیتی،اقتصادی و فرهنگی مذهبی روحیشونو نبازند خط پایان نزدیک است انشا...
  • مصطفی از دارالحماسه بوشهر ولایتمدار ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    شهدای رودرو با آمریکا در خلیج یک بار به آمریکا گفتن ما با دست خالی ایستاده ایم و الان نیاز رهروان شهید مهدوی آماده شهادت هستند بسم الله
  • ر ت ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    هر کشوری توان حمله داره امریکا که خوب جای خودش را دارد.ولی به این سوال هم باید امریکا جواب بدهد که از این باتلاق گیر کرده چگونه خارج خواهد شد.
  • آرش ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    همین جوریشم داریم از بین میریم؛ وای بحال حمله! برید مطالعه کنید!
  • عباس ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    امریکا وجود این کارو نداره .جنگ بعدی ایران با سلفیون وهابیونه.امریکا جنگ نهاییش و نابودیش با امام زمان مهدی عج
  • فرهاد ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    درود بر مانی . ضمناً جای تردید نیست در صورت حمله آمریکا بما ، این کشور کاملاً از لحاظ اقتصادی ورشکسته شده و سپس به چندین ایالت فروپاشیده می شود درست مثل شوروی سابق حتی اگر چین و روسیه هیچگونه حمایتی هم از ما نکنند
  • ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    آفرین
  • سیدصادقی ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۵
    0 0
    و البته شرط اول این کاری که شما میگی اینه که اول از همه مسئولان تمام مفسدان اقتصادی را قصاص بکنن وگرنه هرچقدر هم ثروت روزافزون داشته باشیم و دزدی های روزافزونتر ! فایده ای نخواهد کرد ، شد ؟
  • جلال ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
    0 0
    درود وسلام بر سردار سليماني مالك اشتر زمانه كه از نظر دشمن ملت ما يعني آمريكا نيروي تحت امر حاج قاسم جز زبده ترين نيروها است
  • سينا ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
    0 0
    انقدر الكي نگووييد آمريكا هيچ كاري نميتونه بكنه. اي تنبل ها به فكر راه چاره باشيد
  • امير ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
    0 0
    امريكا قبل ازحمله به ايران بايد بفكر جلوگيري از فروپاشي خودش باشه
  • های ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۵
    0 0
    اگه آمریکا به ایران حمله کنه که الهی نکنه با خاک یکسان میشیم.
  • امیرحسام ۲۲:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
    0 0
    جانم فدای امام زمان (عج)

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس