به گزارش مشرق، کانال تلگرامی ایران نوانس نوشت:
چشمانداز ژئوپلیتیک خاورمیانه از دیرباز با اتحادهای پیچیده، تنشهای تاریخی و موزاییکی از تداخلهای فرهنگی مشخص شده است.
در ماههای اخیر، در بحبوحه تشدید قابل توجه تنشها در نتیجه اقدامات اسرائیل در منطقه، مقامات ایرانی سلسلهای از ابتکارات دیپلماتیک را با هدف تقویت صلح و تعامل با همسایگان منطقهای خود آغاز کردهاند.
محور اصلی این تلاشها، سفرهای منطقهای اخیر وزیر امور خارجه ایران است که نویدبخش دورانی جدید از همکاری با کشورهای منطقه با هدف ایجاد ثبات در خاورمیانه است.
پس از رایزنیهای قابل توجه در قاهره و امان، یکی از سفرهای مهم جاری، دیدار وزیر امور خارجه ایران از بحرین – کشوری است که ایران سالهاست با آن روابط سیاسی نداشته است.
وزیر خاجه ایران پس از ورود به منامه با پادشاه و وزیر خارجه بحرین دیدار کرد. اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه این رایزنیها را «مفید و سازنده» خواند که «در مورد تحولات منطقه و ضرورت افزایش تلاش ها برای حراست از امنیت و ثبات منطقه ای در برابر تشدید دامنه کشتار و تجاوز رژیم صهیونیستی به ویژه در غزه و لبنان صورت گرفت.»
عراقچی درباره دیدارها در منامه گفت: «هدف اصلی رایزنیها در خصوص تحولات منطقه است. در کنار مباحث مربوط به منطقه بحثهای دیگر هم انجام شد. احیای روابط دو کشور و بازگشایی سفارتها باید در یک روند تدریجی و با صبر و حوصله پیگیری شود و تا رسیدن به آن نقطه هنوز فاصله داریم. در هر دو طرف ایران و بحرین حسن نیت برای حل و فصل مشکلات وجود دارد.»
علیرغم فقدان روابط رسمی، وزیر امور خارجه بحرین تنها در چند ماه گذشته سه سفر به تهران داشته است. این دیدارها شامل شرکت در اجلاس گفتگوی همکاری آسیایی (ACD) و حضور در مراسم بزرگداشت شهید ابراهیم رئیسی و مراسم تحلیف مسعود پزشکیان بوده اند.
این گفتگوی نوظهور، نشانگر تمایل متقابل برای پل زدن بر شکافها و پرداختن مستقیم به مسائل دیرینه است.این امر، ادامه اقدام راهبردی ایران در تعامل با همسایگانش بدون میانجیگری قدرتهای خارجی را منعکس میکند – حرکتی که میتواند به طور قابل توجهی پویاییهای منطقهای را بازتنظیم کند.
تعاملات دیپلماتیک اخیر، تداوم سیاست همسایگی ایران است که در دولت قبلی آغاز شد. این سیاست بر ارتباط و همکاری مستقیم و بدون واسطه با کشورهای همسایه تأکید دارد.
پادشاه بحرین، در دیداری با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در او اوایل سال جاری در مسکو، تمایل و حمایت خود را از عادیسازی روابط با ایران ابراز کرد. وی تأکید کرد که مشکلات قبلی حل شده است و دیگر هیچ توجیهی برای به تعویق انداختن برقراری مجدد روابط عادی وجود ندارد.
سفر وزیر امور خارجه به بحرین، زمینهساز تعاملات آینده است و فضایی را ایجاد میکند که در آن راهحلهای دیپلماتیک میتوانند جایگزین تقابلها شوند.
ایران با برقراری ارتباط با طیف وسیعی از کشورها، خود را به عنوان بازیگر اصلی دیپلماسی منطقهای معرفی میکند که قادر به تأثیرگذاری بر نتایج و تقویت ابتکارات مشترک است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.