به گزارش مشرق، «انتخابات ریاست جمهوری سال۲۰۲۴ آمریکا فرصتی است تا مردم انزجار خود را از وضع موجود نشان دهند. امسال، میلیونها فرد واجد شرایط برای رأی دادن بهشدت از یکی یا هر دو نامزد انتخابات بیزارند. اگر برای نخستینبار در یک قرن گذشته، بیش از نیمی از رایدهندگان رأی ندهند پیام واضحی را به ۲حزب اصلی آمریکا میدهند؛ اینکه وقتی گزینه جدیدی برای ارائه ندارند، تحریم انتخابات میتواند گزینه سوم و انتخاب نکردن باشد.»
این بخشی از یادداشتی با عنوان «در دفاع از رأی ندادن» به قلم جورج اف ویل، تحلیلگر سیاسی و ستوننویس روزنامه واشنگتن پست است. در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال۲۰۲۴ میلادی نگرانیها نسبت به افزایش شمار کسانی که قصد ندارند در این رایگیری شرکت کنند بالا گرفته است.
میچل پلیتنیک، یک تحلیلگر سیاسی نیز در میدل ایست آی نوشته: «برای هر کسی که خانواده یا دوستانی در غزه دارد یا به طریقی با فلسطین ارتباط دارد انتخاب بین ترامپ که ویزا را برای شهروندان کشورهای مسلمان ممنوع کرده و هریس که در نسل کشی اسرائیل در غزه نقش داشته، کار بسیار دشواری است. از همین رو امتناع از رأی دادن قابل درک است.»
نامحبوبترین انتخابات تاریخ آمریکا
اول آوریل ۲۰۲۴میلادی بود که شبکه «ایبیسی» پیش از خروج جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و کاندیدای حزب دمکرات از جریان رقابتهای انتخاباتی نوشت: نتایج نظرسنجیها شوکهکننده است. در این گزارش همچنین آمده: تنها ۴۳ درصد از آمریکاییها نسبت به ترامپ نظر مثبت و ۵۳درصد نظر منفی دارند. وضعیت بایدن وخیمتر است؛ چراکه تنها ۴۰ درصد از آمریکاییها نظر مساعدی نسبت به او دارند و ۵۵ درصد گفتهاند که او را تأیید نمیکنند.
چندماه بعد هم مؤسسه نظرسنجی پیو با اشاره به ورود هریس به جریان رقابتهای انتخاباتی نوشت که نظرسنجیها نشان میدهند درصد رایدهندگانی که هیچ یک از دو نامزد اصلی را دوست ندارند به ۲۵درصد رسیده که در تاریخ آمریکا کمسابقه بوده است.
عدم مشارکت ۷۵میلیون نفر در انتخابات۲۰۲۰
آسوشیتدپرس با اشاره به افزایش چشمگیر شمار واجدین شرایط رایدهی که در انتخابات شرکت نمیکنند، نوشته: این مسئله نهتنها برای تعیین پیروز انتخابات مهم است بلکه نکتهای نگرانکننده برای دمکراسی آمریکاست. براساس تحقیقات دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، با وجود مشارکت ۶۲درصدی در انتخابات رباست جمهوری۲۰۲۰ بیش از ۷۵میلیون نفر واجد شرایط رأی دادن(ازجمله نزدیک به ۳۵میلیون سیاهپوست، اسپانیاییتبار و آسیایی-آمریکایی) در این رایگیری شرکت نکردند که رقم قابل توجهی است؛ روندی که بهنظر میرسد با توجه به عدممحبوبیت کاندیداها در انتخابات پیشرو نیز ادامه یابد و یا حتی تشدید شود.