کد خبر 1659999
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۵

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی ایران نوانس نوشت:

نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بازتاب‌هایی فراتر از مرزهای این کشور دارد و پیامدهای مهمی برای کشورهای دیگر در دنیا به همراه خواهد داشت.

مقامات رسمی ایران نیز در چندین نوبت گفته‌اند اینکه چه کسی در ایالات متحده به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، تفاوتی را برای ایران ایجاد نمی‌کند. اما بازگشت ترامپ، تحلیل پیچیده‌ای را از آنچه که می‌تواند برای تهران، چه از نظر فرصت‌ها و چه از نظر چالش‌ها، به ارمغان بیاورد، می‌طلبد.

برخی از ناظران بر این باورند که دولت دوم ترامپ ممکن است به دنبال پایان دادن به جنگ اوکراین باشد. تمایل احتمالی ترامپ به پایان دادن به این جنگ، در صورت موفقیت، می‌تواند فشارهایی را که به بهانه حمایت ادعایی ایران از روسیه بر این کشور وارد می‌شود، کاهش دهد.

این گمانه‌زنی‌ها با توجه به اظهارات اخیر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، که اذعان کرد ایران هنوز موشکی به روسیه نداده است، رنگ و بوی بیشتری به خود می‌گیرد.

سیاست‌های تجاری پیشین ترامپ، به ویژه اعمال تعرفه بر واردات، روابط آمریکا و متحدان سنتی آن را تیره کرد. احیای چنین سیاست‌هایی می‌تواند شکاف‌های موجود در اتحادهای غربی را عمیق‌تر کند و به طور بالقوه مانع از تشکیل جبهه‌های متحد علیه ایران شود. این چندپارگی می‌تواند به نوبه خود یک مزیت استراتژیک را در عرصه بین‌المللی برای تهران فراهم کند.

بازگشت ترامپ فاقد نگرانی‌های قابل توجه برای ایران نیست. به ویژه، ترامپ مدعی شده است که ایران ممکن است با سوء قصدهایی علیه او مرتبط باشد. در حالی که انگیزه‌های پشت این ادعاها، به ویژه در چارچوب رقابت‌های انتخاباتی، نیازمند بررسی دقیق است، اما سؤالات مهمی را در مورد چگونگی تأثیر چنین باورهایی بر موضع سیاسی ترامپ در قبال ایران ایجاد می‌کند.

ترکیب تیم سیاست خارجی ترامپ در دوره دوم، عامل مهم دیگری است. در دوران ریاست جمهوری قبلی او، مشاوران و سایر مقامات ارشد نقش مهمی در جلوگیری از تعاملات دیپلماتیک با تهران ایفا کردند.

ظهور مجدد چهره‌های تندرو می‌تواند نشان‌دهنده تداوم یا حتی تشدید سیاست‌های خصمانه باشد. در غیر این صورت، می‌تواند فرصت‌های نسبی برای تعاملات محدود یا خاص ایجاد کند.

تعهد ترامپ به پیشبرد توافقات ابراهیم، نگرانی‌های بیشتری را برای ایران ایجاد می‌کند. اگرچه دولت دموکرات فعلی نیز اهداف مشابهی را دنبال کرده است، جنایات اسرائیل، این تلاش‌ها را پیچیده کرده است. با این وجود، بازگشت ترامپ ممکن است این گمانه را دوباره احیا کند.

اظهارات ترامپ در خلال تشدید تنش بین ایران و اسرائیل، شامل حمایت از حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران بوده است. در حالی که چنین لفاظی‌هایی ممکن است با جلب نظر لابی اسرائیل، اهداف انتخاباتی را دنبال کند، اما نمی‌توان احتمال تاثیر این نگرش‌ها به سیاست‌ها را نادیده گرفت.

خروج یکجانبه ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ و اعمال تحریم‌های شدید پس از آن، اقتصاد ایران را تحت تأثیر قرار داد، اما نتوانست تهران را به میز مذاکره متفاوتی با واشنگتن بکشاند. علی‌رغم انتظاراتی مبنی بر اینکه جانشین دموکرات او ممکن است این روند را معکوس کند، دولت بایدن تا حد زیادی رویکرد مشابهی را ادامه داده است.

این تداوم نشان می‌دهد که صرف نظر از ساکن کاخ سفید، چالش‌های اساسی در روابط ایالات متحده و ایران همچنان پابرجاست. ارزیابی مجدد توافق هسته‌ای محتمل به نظر می‌رسد، چرا که هم تهران و هم واشنگتن به طور بالقوه به دنبال پرداختن به واقعیت‌ها و خواسته‌های جدید هستند.

در حالی که اصلاحات مورد نظر ترامپ در هرگونه توافق آینده ممکن است گسترده‌تر باشد، تهران نیز اهداف مشخص خود را دارد. سوال اساسی این است که آیا هر دو طرف می‌توانند بر اختلافات خود فائق آیند تا به یک چارچوب قابل قبول متقابل دست یابند.

تصدی مجدد ریاست جمهوری توسط دونالد ترامپ، لزوماً به معنای تکرار سیاست خارجی قبلی او، به ویژه در قبال ایران، نیست. ظرایف یک دوره دوم – از جمله ویژگی‌های تیم مشاوران او و استراتژی‌های خود ایران به طور تعیین ‌کننده‌ای ماهیت تعاملات ایالات متحده و ایران را شکل خواهد داد.

در حالی که دولت ترامپ ممکن است از طریق ایجاد تفرقه بین ایالات متحده و متحدانش یا پذیرش گرایش‌های انزواطلبانه، به طور غیرعمدی به نفع ایران عمل کند، اما همچنین می‌تواند از طریق تحریم‌های شدیدتر و حمایت بیشتر از اسرائیل، چالش‌های فزاینده‌ای را ایجاد کند.

برای تهران، مسیر پیش رو مستلزم ارزیابی دقیق این احتمالات چندوجهی، به ویژه در پس‌زمینه عدم قطعیت‌های تحولات منطقه‌ای و سیاست بین‌الملل، است.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 22
  • در انتظار بررسی: 11
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۲۲:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    معنای جنگ داره . معنای حمایت از اسرائیل داره .
  • احمد IR ۲۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    0 0
    معنایی ندارد . تبریک دارد.
  • IR ۲۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    1 0
    باید با ترامپ مذاکره کرد. با صدام هم مذاکره شد
  • علی IR ۰۰:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    3 5
    دشمن ،دشمن من ،دوست منه،درسته آدم پست فطرتی هست،ولی حداقل میشه تاوقتی که سایه بی بی خونخوار رو کم کرد ،به اروپا هم درس خوبی داده بشه،روسیه هم بفهمه بدون اوناهم ایران آقایی میکنه،چندوقتی رو مدار مدارا بره جلو تاوقتی اقتصاد ازین حالت خارج بشه،صبر استراتژیک رو یکبار هم روی این امتحان بشه،ماشالله روی چندتا کشور که انجام شده،نتایجش هم که کاملا مشخصه
    • IR ۰۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
      4 4
      روسیه خودش ذلیل صهیونه دلیل وضع امروزش همین الیگارش های صهیون اند
    • IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
      3 1
      از چین و کره و پاکستان باید تسلیحات گرفت نه روسیه
    • IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
      1 0
      آره اوناهم احمق میزارن اقتصاد نفس بکشه
    • IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
      1 4
      بزرگترین درسی که از آمدن ترامپ میشه گرفت اینه که فرصتها چقدر زود از دست می روند!چهارسال وقت داشتیم که یک بخش مهمی از شریان های مهم اقتصادی مون رو از دست آمریکا بکشیم بیرون تا امروز مثل قبل دستمون زیر ساطور نباشه اما در دولت روحانی و مرحوم رئیسی این فرصتها با ندانم کاری و شل و ول بازی از دست رفت!از دست دادن مکرر فرصت های مناسب عبرت و درسی است که بارها آن را فرا نگرفته ایم و باز از همین نقطه دچار ضعف شدیم!
    • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
      3 3
      ترامپ قاتل، خون شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابو مهدی المهندس و بسیاری از جوانان سلحشور ایران زمین بر دستان این ملعون مشهود است . خداوند لعنتش کند . آمین با رب العالمین
  • خارپشت US ۰۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    1 1
    از وقت اعلان رسمی پیروزی ترامپ تمام خبرها راجع به پاسخ دندانشکن به اسراییل از تمام سایتها و شبکه های خبری حذف شده.
  • IR ۰۲:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    3 1
    اگر امثال ترامپ دیوانه و هریس احمق عرضه و سواد داشتند، اول به وضعیت دلار خودشون رسیدگی میکردند که هر روز بی حساب و کتاب بالا نره و به اقتصاد کشورهای دیگر مثل ایران، ضربه نزنه، برای مردم آمریکا متاسفم که مجبورند بین احمق و احمق تر انتخاب کنند
    • حسین IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
      1 1
      این تو بمیری دیگه از اون تو بمیری ها نیست قابل توجه تندروهای داخلی بفکر منافع ایران باشید
  • IR ۰۵:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    7 1
    به دلتون صابون نزنید این تحلیل خیلی خوشبینانه است هرگز نباید به دشمنی که در پی نابودی ما بوده دل خوشکرد و امید وار بود،سیاست امریکا را صهیونیست میچینه نه رئیس جمهور
  • IR ۰۷:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    6 2
    با وجود گاوی به اسم ترامپ ایران باید بمب هیدروژنی بسازه.
    • IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
      1 1
      چرا هیدورژنی؟ باید اتمی بسازه . چون اسرائیل داره
  • حسین IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    2 1
    اگر مسئولین فکر کنند که ترامپ اهل معامله هست و میشه باهاش توافق کرد بسیار ساده لوح هستند ،الان بهترین موقعیت برای ساخت زراد خانه اتمی هست، پس از اون میشه با آمریکا به یک توافقی رسید ،با دست خالی هیچ کشوری حقوق ایران رو به رسمیت نمی شناسه.
  • IR ۱۱:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    0 0
    معنای نابود کامل. کمتر از یک سال دیگه خرفهم خواهید شد و فرق سگ زرد و شغال رو متوجه میشید
    • IR ۱۵:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
      1 1
      اینا هر دوشون گُلند یکی گل «گاو زبون» اون یکی گل «خر زهره»
  • IR ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    3 0
    ترامپ قاتل، خون شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابو مهدی المهندس و بسیاری از جوانان سلحشور ایران زمین بر دستان این ملعون مشهود است . خداوند لعنتش کند . آمین با رب العالمین
    • IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
      3 0
      مرگ بر امریکا
  • واقع بین IR ۱۴:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    5 1
    از اینکه مقامات امریکایی ایران رو بزرگترین دشمن برای ایالات متحده میدونن، به خودم میبالم و افتخار میکنم. عظمت ایران زمانی پدیدار میشه که بزرگترین ابرقدرت جهان از ترس ایران حالت تدافعی به خودش گرفته. این یعنی امپراطوری ایران ولو در بدترین ورژن خودش هم بسیار قدرتمند و رعب آور هستش... آفرین به ایرانیان قهرمان
  • IR ۱۵:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    2 1
    از یه احمق هیچ انتظاری نیست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس