به گزارش مشرق، دکتر زهره هراتیان در مورد نجات جان یک نفر در خیابان، اظهار داشت: من در حوالی بلوار دادمان از خیابانی در حال عبور بودم و همزمان ترافیک شدیدی وجود داشت. شاهد این بودم که ۵ نفر دور یک بیمار که به زمین افتاده جمع شدند. حس کردم آن فرد به کمک نیاز دارد و به همین خاطر سریع از خودرویم خارج و برای کمک بر سر فرد بیمار که حدوداً ۶۰ سال داشت، حاضر شدم.
وی افزود: وقتی بالای سر آن شخص رسیدم بیحال روی زمین افتاده بود. روی سینه او چست لید (وسیلهای که برای نوار قلبی) استفاده میشود، وجود داشت. بلافاصله تشخیص دادم که بیمار از ناحیه قلب مشکل دارد.
رئیس مرکز پزشکی ایفمارک تصریح کرد: سریعاً کارهای CPR (احیا) را انجام دادم و ماساژ قفسه سینه دادم. وقتی هم اوژانس موتوری رسید دستگاه AED وصل کرد. بر اساس تشخیص AED به یک مرتبه شوک نیاز دارد که همین اقدام هم انجام شد. کارهای احیا بعد از شوک ادامه پیدا کرد و خوشبختانه ریتم تنفس بازگشت. خیلی مهم است که در ۵ یا ۶ دقیقه ابتدایی دستگاه AED بالای سر بیمار باشد و به احیای او کمک کند.
هراتیان ادامه داد: در آن شرایط ترس من این بود که شاهدان و حاضران به جای تماس با اوژانس فقط فیلمبرداری و عکاسی کنند. چون آن منطقه شلوغ است و ترافیک زیادی دارد، ترسم این بود که به دلیل اطلاع دیرهنگام اوژانس دیر برسد اما خوشبختانه تماس گرفته بودند و بعد از دقایقی اوژانس موتوری رسید و به کمک دستگاه اقدامات درمانی انجام شد. این تجربه را با پزشکان تیمهای فوتبال کشور هم در میان گذاشتم و گفتم وقتی دستگاه در کنار تیم باشد AED خیلی سریع به شما کمک میکند. وقتی عملیات احیا زودتر انجام شود شانس بازگشت بیمار تا ۸۰ درصد بالاتر میرود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بعد از عملیات احیا خبری از فرد بیمار دارید یا خیر، گفت: از طریق یکی از همکاران که در بخش اوژانس کار میکند، پیگیر وضعیت آن فرد شدم. گفتند که خوشبختانه حالشان خوب است در بخش مراقبتهای ویژه رسول اکرم(ص) بستری هستند.