به گزارش مشرق، سودان دولت چاد را متهم کرده است که از طریق این کشور کمکهای تسلیحاتی امارات در اختیار نیروهای واکنش سریع قرار میگیرد و چاد شرایط لازم را برای پیوستن مزدوران به نیروهای واکنش سریع فراهم میکند و این در حالی است که آنجامنا چنین اتهاماتی را رده کرده است.
وزارت امور خارجه سودان در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه چاد مبنی بر عدم حمایت آنجامنا از نیروهای واکنش سریع اعلام کرد: عکسهای ماهوارهای و گزارشهای کارشناسان سازمان ملل حاکیست چاد از نیروهای واکنش سریع حمایت میکند.
این وزارتخانه در بیانیهای خود آورده است: این عکسها و گزارشها چنان واضح و روشن هستند که نیازی نیست در باره تداوم حمایت چاد از نیروهای واکنش سریع توضیحات بیشتری داد. همین اسناد و گزارشها بیانگر دخالت آنجامنا در نبرد جاری در سودان است.
به نوشته روزنامه سودان تریبون، در این بیانیه آمده است: جامعه جهانی به خوبی میداند که چاد گذرگاه اصلی ارسال تسلیحات و مزدور برای نیروهای واکنش سریع است تا این نیروها در جنگ علیه مردم سودان از آنها استفاده کنند.
وزارت امور خارجه سودان، دولت آنجامنا را به دروغگویی و جعل حقایق متهم و تاکید کرده است: این دستآویز در مواجهه با عدالت منطقهای و بینالمللی کارساز نیست و شایسته است چاد، شجاعت پذیریش حقایق را داشته باشد و با اصلاح رفتار و عملکرد خود، شریک جنایات نیروهای واکنش سریع علیه مردم سودان نباشد.
چندی قبل سودان شکایتی علیه چاد به کمیسیون حقوق بشر اتحادیه تسلیم و طی آن آنجامنا را به حمایت از نیروهای واکنش سریع متهم کرد.
«عبدالرحمان غلام الله» وزیر امور خارجه چاد جمعه گذشته با رد اتهام حمایت این کشور از نیروهای واکنش سریع گفت: چاد ۲۰ سال است که پناهندگان سودانی را پذیرفته و بار جنگ، درگیریهای داخلی و پیامدهای سیاستهای نظامی در سودان را به دوش کشیده است.
وی با اشاره به اتهامات سودان علیه چاد اظهار داشت: این اتهامات گمراه کنندهای که توسط مقامات سودان مطرح میشود با هدف منحرف کردن افکار عمومی از مسئولیت آنان در قبال وضعیت فاجعه بار در سودان است. بهتر است دولت سودان به جای جستوجوی یک قربانی خارجی درباره پیامدهای اقدامات خود فکر کند.
غلام الله تصریح کرد: سودان کشوری بود که نیروهای شورشی را ایجاد کرد، آموزش داد و تامین مالی و تسلیحاتی آنها را به عهده گرفت تا ثبات و آرامش چاد را برهم زنند. سودان پشت حمله گروه شورشی «فاکت» بود که منجر به کشته شدن « ادریس دبی» رئیس جمهور سابق چاد شد.
ادریس دبی در اردیبهشت ۱۴۰۲ هنگام فرماندهی یگانهای ارتش که علیه شورشیان جبهه تغییر و توافق چاد ( FACT) میجنگیدند، کشته شد.