محمدرضا تاجیک

رئیس‌جمهور پزشکیان اگرچه دولتی اصلاح‌طلب دارد اما در ماه‌های اخیر منکشف شد که در میان طیف خود با محافل و افرادی مواجه است که برای تخریب دولت پزشکیان حتی حاضر به قلب واقعیت نیز هستند.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

آیت‌ا... نوری همدانی تأکید کرد:

اجتماع "فقاهت، فلسفه و سیاست" در علمای بصیر

طالع سعد اقتصاد ایران درباره تورم چه می‌گوید؟ / اجتماع "فقاهت، فلسفه و سیاست" در علمای بصیر

آیت‌ا... نوری همدانی، ‌ از مراجع عظام تقلید طی سخنانی در دیدار به جمعی از فضلای حوزه علمیه قم تأکید کرده است: من بارها گفتم بعد انقلاب اسلامی انتظار از حوزه چند برابر شده. عده‌ای هم خوششان بیاید یا نه این انقلاب توسط یک فقیه و فیلسوف ممتاز بوقوع پیوست و در رأس نظام هم فقیه است پس بدانیم که یکی از طرفها حوزه‌ است.

به گزارش رسا، او می‌افزاید: عده‌ای هم می‌خواهند اینگونه القاء کنند که یک فقیه سیاسی نمی‌تواند در فقه موفق و یا اثرگذار باشد و می خواهند از این طریق علما را منزوی کنند این هم حرف غلطی است، اتفاقاً فقهای بزرگ ما یک سیاستمدار کامل بودند اما روش همان روش برگرفته از سیره اهل بیت (ع) است. هر کدام به طریقی و به مقتضای شرایطی که در آن واقع شده‌اند با تدبیر و نگرش خود به این مسئله مهم پرداختند. امام راحل یک جور، مرحوم آقای خویی که یک فقیه ممتاز بود یک جور، مرحوم آقای صدر یک جور، مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری یک جور و در واقع -ایشان- بعد از تذکرات و عدم تأثیر از طرف حکومت، حوزه را حفظ کرد که خروجی آن امام شد که هر کدام یک جور وارد این میدان شدند. لذا فقاهت با سیاست منافات ندارد منتهی تشخیص در مصدایق متفاوت است.[۱]

*فقاهت و فلسفه؛ دو خصلت جامع در امام خمینی و حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای هستند که دوست و دشمن را به حیرت واداشته است.

دو خصلت جامعی که البته تجربه ۴۵ ساله حکومت ولایت فقیه در ایران نشان داد از لوازم اصلی حکومت یک ولی فقیه هستند و این هر دو در کنار یکدیگر است که مقوّم صفات رهبری نیز خواهند بود.

قید دیگری که در بیان آیت‌ا... نوری وجود دارد و مثال‌های مطروحه از سوی ایشان از قبیل امام و شهید صدر و... نیز این وجه را تأیید می‌کند؛ همسانی دین و سیاست است.

به بیان دیگر هیچ فقیه بصیری نیست که اهل سیاست نباشد.

یعنی سیاست‌ورزی نه به معنای سیاست‌بازی که در معنای انتفاع عامه و "هموارسازی مسیر بندگی برای خلق‌ا..." یک وجه بارز فقهای بصیر است.

دقت دیگر در این وادی آن است که یک رجل دینی و سیاسی باید در عمل به تکلیف سیاسی خود از قشری‌گری، جناح‌بازی و عملکردهای عوامانه دور باشد و در هر بزنگاهی تکلیف خود را درست تشخیص داده و انجام دهد.

***

پزشکیان و این "نارفیق‌ها"!

طالع سعد اقتصاد ایران درباره تورم چه می‌گوید؟ / اجتماع "فقاهت، فلسفه و سیاست" در علمای بصیر

محمدرضا تاجیک، از فعالان اصلاح‌طلب در بخشی از یک مصاحبه با خبرآنلاین پیرامون "وفاق پزشکیان" گفته است: تجربه به‌ما می‌گوید که این‌نوع ائتلاف‌ها (منظور وفاق است) از ماهیتی کاملا تاکتیکی برخوردارند و در غیاب آن «برون‌ سازنده»، در سراشیبی تند شقاق و فراق(عمدتا از نوع آنتاگونیستی) قرار می‌گیرند.

او می‌افزاید: امروز، نه وفاق در بالا (میان اصحاب قدرت)، و نه وفاق در پایین (میان مردمان)، از موضوعیت و فوریتی برخوردار نیست، لذا باید به آن وفاق اندیشید که قادر باشد شکاف فزاینده‌ی میان «ملت-حکومت» و «قدرت-مشروعیت» و «گروه‌های مرجع-سرمایه‌های اجتماعی» و سایر شکاف‌های متقاطع و متراکم را تا حدودی مرتفع نماید.[۲]

*همانطور که با خوانش اظهارات تاجیک روشن می‌شود؛ ‌ او اگرچه مدعیست که وفاق مسئله مردم نیست اما آنچه از منظر تاجیک هم فوریت دارد یک مشت مقولات سیاست‌بازانه است که که هیچ کس هم نمی‌داند نسبت آنها با معیشت مردم، اقتصاد، امنیت و پیشرفت کشور چیست!

به این معنی که کسی باید مدعی شود گفتمان وفاق پزشکیان در فوریت مردم نیست که خودش تشخیص درستی از اولویت‌ها و فوریت‌ها داشته باشد. که البته آقای تاجیک ندارد!

پیش‌بینی شقاق برای گفتمان نوپای وفاق هم خاصّه در وقتی که آرامش بر فضای سیاسی کشور حاکم شده؛ هرچه باشد یک رفتار دوستانه نیست.

کما اینکه پزشکیان می‌توانست گفتمان وفاق نداشته باشد و تنها برای چینش کابینه‌اش چالش‌های بزرگی را ایجاد کند، برای لایحه بودجه‌اش سر و صدا به راه بیاندازد و از مقولاتی مثل حجاب و فیلترینگ و غیره از همان روز اول پیراهن عثمان بسازد. اما بر اساس گفتمان وفاقش دست به این کارها نزد.

و نه تنها نزد بلکه بر سیاق وفاق خود به سمت بهبودهای اقتصادی نیز گام برداشته است.

آیا اکنون رواست که فردی به صحنه بیاید و برای این فرایند سالم یک پیش‌بینی بد را ارائه کند؟

کما اینکه حتی بر فرض صحت پیش‌بینی تاجیک نیز در شرایط فعلی که حتی صندوق بین‌المللی پول هم برای سیاست‌های پزشکیان "کاهش تورم" را پیش‌بینی کرده [۳]؛ بیان چنین حرف‌هایی روا نیست.

باید مراقب بود زیرا رئیس‌جمهور پزشکیان اگرچه دولتی اصلاح‌طلب دارد اما در ماه‌های اخیر منکشف شد که در میان طیف خود با محافل و افرادی مواجه است که برای تخریب دولت پزشکیان حتی حاضر به قلب واقعیت نیز هستند. +

بی‌توجهی شخص رئیس‌جمهور و ستاد دولت به این خطر بزرگ می‌تواند آسیب‌های شدیدی در پی داشته باشد که از هم‌اکنون باید به آنها اندیشید.

***

نگاهی به تصمیمات تیم پزشکیان، همتی و طیب‌نیا

طالع سعد اقتصاد ایران درباره "تورم" چه می‌گوید؟

طالع سعد اقتصاد ایران درباره تورم چه می‌گوید؟ / اجتماع "فقاهت، فلسفه و سیاست" در علمای بصیر

سازمان برنامه و بودجه کشور به تازگی یک پیش‌بینی را درباره تورم اقتصاد ایران طی سال جاری و سال آینده منتشر کرده است که با پیش‌بینی برخی محافل اقتصادی و گزارش‌های جهانی هم انطباق دارد.

به گزارش تسنیم، بر اساس پیش‌بینی سازمان برنامه، نرخ تورم ۱۲ ماهه امسال ۳۱ درصد خواهد شد، ضمن اینکه برآورد اولیه کلان لایحه بودجه ۱۴۰۴ از نرخ تورم سال آینده نیز ۲۸.۳ درصد است. [۴]

*ارزش این پیش‌بینی‌ها بدان سبب است که نرخ تورم سال گذشته ایران؛ برای سومین سال متوالی و در یک رکوردشکنی عجیب ناشی از کارآمدی، بیش از ۴۰ درصد بوده است.

نرخ تورم سالانه‌ای که تا تعیین نرخ جدید تورم در انتهای امسال بعد بعنوان آخرین رقم رسمی مد نظر خواهد بود. به این معنی که هم‌اکنون نیز درگیر تورم ۴۰ درصدی هستیم! همچنین است که شاخص تورم نقطه به نقطه نیز هرگز یک شاخص قابل اتکا نیست و نباید به آن توجه کرد. در واقع تنها چیزی که اهمیت دارد "نرخ تورم سالانه" است.

پیش‌بینی رسمی مطرح شده از سوی سازمان برنامه برای کاهش تورم امسال (۱۴۰۳) و سال آینده(۱۴۰۴) در حالی است که صندوق بین‌المللی پول (IMF) نیز چند روز قبل در گزارشی اگرچه با اندکی تفاوت اما بر این پیش‌بینی صحّه گذاشت. [۵]

طبق گزارش و البته پیش‌بینی IMF، نرخ تورم در سال جاری و انتهای سال آینده به ترتیب ۳۱.۷ و ۳۰ درصد خواهد بود.

دقت کنیم که در این پیش‌بینی‌ها اولا مسئله "کاهش تورم" مورد اتفاق همه است که این اتفاق پس از ۳ سال پیاپی تورم ۴۰ درصدی خواهد افتاد.

و ثانیا می‌توان امیدوار بود که پیش‌بینی سازمان برنامه از همه درست‌تر باشد و نرخ تورم سال آینده وارد کانال ۲۰ درصد (بازه ۲۰ تا ۳۰) شود.

این رخداد که امیدواریم طلیعه آن با کاهش تورم امسال آغاز شود؛ به منزله وقوع بهار در اقتصاد ایران است که نتیجه آن نیز کاسته شدن از سرعت گرانی‌ها و رونق‌گرفتن بازارهای مختلف اقتصادی خواهد بود.

آغاز کاهش تورم در ایران به دلیل منطقی شدن رفتارهای اقتصادی دولت از قبیل کاهش مالیات‌ها، تخصیص منطقی بودجه، کاهش نرخ سود بانکی و... است.

در اینجا باید تأکید کرد که پیوست این تصمیمات درست تیم پزشکیان، همتی و طیب‌نیا در حیطه اقتصاد؛ اقداماتی در حوزه صف است که مهمترین آنها "نظارت کارای دولت بر بازار و قیمت‌ها" است.

اهمیت این اقدام صفی در پیوست آن تصمیمات درست ستادی موجب ملموس‌تر شدن اثر تدابیر اقتصادی دولت برای مردم می‌شود.

***

1_ https://rasanews.ir/003E21

2_ khabaronline.ir/xmQWY

3_ mshrgh.ir/1659371

4_ https://tn.ai/3197024

5_ mshrgh.ir/1659371

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    3 0
    خیلی نگران نشوید! این دولت همه ما را با تمام مشکلات وفاق خواهد داد و رفیق خواهد نمود! چون برنامه ای نیست! وعده ای داده نشده! کار به کارشناس سپرده شده! از نخبه ها کمک گرفته شده!... فقط خدا به داد ما برسد!
  • IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    5 0
    تورم 30 درصد بهار اقتصادی؟!!! واقعا؟!!
  • IR ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    1 0
    از نظارت کارای دولت بر بازار و قیمت‌ها صحبت می کنید حالا چه کسی باید بر پول چاپ کردن دولت نظارت کنه؟
  • IR ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    0 1
    بازار ارز توافقی از همه مهمتره
  • IR ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    2 0
    وقتی با اینهمه بحران و نابسامانی شدید اقتصادی اولویت و بزرگترین مشکلت بشه واردات انبوه آیفون ، دیگه تا آخرش رو میخونی که آیا اوضاع اقتصادی بهتر میشه یا بشدت بدتر
  • IR ۱۴:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    0 0
    بازار ارز توافقی باید اجرا بشه .. کامل ...
  • IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    0 0
    برای چی واردات ایفونو ازاد گردید در حالی که تولید داخل بود ....و البته برندهای دیگه چه نیازی به ایفون دولت پاسخگوی مسایل امنیتیش باشه .
  • حجت IR ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    1 0
    جناب دکترین فقط برای مریم رجوی و رضا پهلوی سمت تعیین نکرده که علتشم نه دشمنی اونا با نظام بلکه عدم تابعیت اوناست. استاد کانون اصلاح و تربیت راه انداخته جای هیات دولت
  • FR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    2 0
    هرچه که تا کنون از تاجیک شنیده ایم نوعی فضل فروشی و کنار هم گذاشتن کلمات سیاسی اجتماعی برای به رخ کشیدن چند کتاب روشنفکری تاریخ مصرف گذشته ا ست که جوانی ش را پر کرده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس