احزاب

چرا عمده رجال سیاسی ایرانی به این مسئله هیچ اشاره‌ای ندارند که "حزب" در وهله اول باید محفلی برای کارآمدی بیشتر نظام حکومتی کشور و رفع حوائج مردم باشد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

حزب فاقد کارآمدی به درد چه کسی می‌خورد!؟

منتظر تغییر آمریکا نباشید آقای تخت روانچی! / حوزه علمیه در مسیر دفاع از معیشت مردم

محمدعلی ابطحی، فعال چپ در بخشی از یک مصاحبه کوتاه با ایسنا پیرامون احزاب سیاسی در ایران گفته است: از نگاه بنده مشکل احزاب در ایران چندین مسئله است؛ اولا اینکه در کلان مسئله بخشی از حاکمیت خیلی علاقه‌مند به وجود احزاب قدرتمند نیست. دوما اینکه بر اساس قانون اساسی کشور باید احزاب در چارچوب نظام ولایت فقیه رفتار کنند.

او می‌افزاید: از سوی دیگر تاریخچه احزاب قدرتمند در ایران به ویژه احزاب چپ در ایران نیز تا حد زیادی تاثیر منفی بر جای گذاشته است. خیانت‌هایی که برخی از احزاب بزرگ کردند تا جایی که حتی بین سیاستمداران اینکه بگویند ما وابسته به هیچ حزب و گروهی نیستم، نوعی افتخار است. همه این ها یک فرهنگ سازی منفی در جامعه ایجاد کرده است.[۱]

*همانطور که ملاحظه می‌شود در صحبت‌های آقای ابطحی هیچ اشاره‌ای به وجه اصلی و رسالت ذاتی احزاب سیاسی در دنیا یعنی "کارآمدی" نمی‌شود!؟

اینکه چرا ابطحی و عمده دیگر رجال سیاسی ایرانی به این مسئله هیچ اشاره‌ای ندارند و به مخاطب نمی‌گویند که حزب در وهله اول باید محفلی برای کارآمدی بیشتر نظام حکومتی کشور و رفع حوائج مردم باشد؛ بر ما پوشیده است.

جالب آنکه همین مسکوت گذاشتن رسالت اصلی احزاب است که موجب شده کارکرد احزاب سیاسی در ایران عملا مختل شود.

در واقع ما اکنون با مشتی محفل سیاسی مجوزدار مواجهیم که اگر خیلی نجیب باشند؛ هر از گاهی دور هم جمع می‌شوند و برخی نظرات سیاسی را ارائه می‌کنند. دمادم انتخابات‌ها فعال‌ترند، هیچ کارنامه مشخصی در تئوری‌های کارآمدی و خود کارآمدی ندارند و مردم هم نمی‌دانند که تأثیر این حزب یا آن حزب در معیشت و اقتصاد آنها چیست؟

تکلیف نانجیب‌ها و قرائت‌های عجیبشان از قانون اساسی و ولایت فقیه نیز که مشخص است!

این در حالی است که یک حزب سیاسی باید بر اساس بهبود در معیشت مردم ایجاد شود و هنگامی که توانست اثرگذاری نظرات خود را به اثبات برساند؛ آنگاه بر مبنای همان پیشرفت معیشت و اجرائیات کشور؛ به ارائه نظرات سیاسی خود نیز بپردازد.

دقت شود که این "ارائه نظر سیاسی یک حزب سیاسی پس از اثبات کارآمدی‌اش" اولا باید بر اساس قوانین، رویکردها و بایدهای کشور باشد و ثانیا انگیزه پرداختن به آن نیز همان بهبود کارآمدی باشد نه اینکه یک حزب سیاسی پس از آنکه چند مدیر قوی را به مردم معرفی کرد و یا یک کارنامه اجرایی خوب را در منصبی یا مقطعی ارائه داد؛ بلافاصله به سمت شهوات سیاسی و ذهنی خویش عزیمت کند!

مادام که به این رسالت و سیر معقول احزاب سیاسی توجه نشود؛ هیچ حزبی نخواهد توانست در مسیر تکامل اصولی قرار گیرد و صحبت کردن از تحزّب نیز عملا مضحک خواهد بود.

البته از این کنایه هم نباید گذشت که وقتی نظریه‌پردازی سیاسی به جای نخبگان به بازداشتی‌ها و کسانی که کارنامه‌ای در نخبگی ندارند واگذار شود؛ بسیاری از راه حل‌ها و معقولات نیز نمایان نخواهد شد.

***

منتظر تغییر آمریکا نباشید آقای تخت روانچی!

منتظر تغییر آمریکا نباشید آقای تخت روانچی! / حوزه علمیه در مسیر دفاع از معیشت مردم

مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در بخشی از یک مصاحبه که اعتمادآنلاین آنرا منتشر کرد درباره پیروزی دانلد ترامپ در انتخابات آمریکا ضمن زودهنگام خواندن گمانه زنی در مورد ماحصل تعامل احتمالی میان ایران و آمریکا در دولت ترامپ، گفت: در مورد مذاکرات، لازم است که سیاست آمریکا را ملاحظه کرده و تصمیم بگیریم که چگونه به آن واکنش نشان دهیم. در حال حاضر مسئله اصلی آن است که دولت جدید چه رویکردی در قبال ایران، مسئله هسته‌ای، امنیت منطقه و خاورمیانه خواهد داشت.[۲]

*عملکرد وزارت خارجه دولت جدید تا اینجا عملکرد خوبی بوده و از جانب صاحبنظران نمره قبولی گرفته است.

اما برای بهبود این عملکرد و ادامه یافتن آن باید شاهد فضای نقد اصولی از سوی کارشناسان و داشتن گوش شنوا از سوی وزارت امور خارجه باشیم.

اظهارات آقای تخت‌روانچی متأسفانه اینطور القا می‌کند که ایشان رؤسای جمهور آمریکا را متفاوت از یکدیگر ارزیابی می‌کند و قائل به یکسان بودن عملکرد آنها در قبال ایران نیست.

در معنای نزدیکتر، اظهارات معاون محترم وزارت خارجه گویا به این معنی است که او مثلا عملکرد باراک اوباما و ترامپ و بایدن را در قبال ایران متفاوت ارزیابی کرده و حالا منتظر است تا ببیند ترامپ چه رویکردی اتخاذ خواهد کرد!؟

این در حالی است که همه می‌دانیم رؤسای جمهور آمریکا متأثر از سیستم استکباری کاخ سفید هستند و هیچیک از هیچ دشمنی و بدخواهی و تحریمی علیه مردم ایران فروگذار نیستند.

کما اینکه در دوران اوباما نیز شاهد بودیم که چگونه تروریسم تکفیری از سوی آمریکا تقویت و انواع و اقسام تحریم‌ها حتی در صبح روز امضای برجام نیز علیه مردم ایران اعمال شد.

پس درست آن بود که آقای تخت روانچی تأکید کنند ایران اسلامی بر اساس روال گذشته رؤسای جمهور آمریکا منتظر هیچ تغییری نیست مگر آنکه خلاف آن برای ایران به اثبات برسد.

این رویکرد صحیح نه تنها معاون وزارت خارجه ما را از این موضع ضعف که منتظر تغییر در رفتار آمریکاست، می‌رهاند بلکه پختگی و دوری مردان سیاسی ما از هیجان‌زدگی را نیز به اذهان متبادر می‌کرد.

***

حوزه علمیه در مسیر دفاع از معیشت مردم

منتظر تغییر آمریکا نباشید آقای تخت روانچی! / حوزه علمیه در مسیر دفاع از معیشت مردم

آیت‌ا...علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه در دیدار مدیران کمیته امداد استان قم طی سخنانی گفته است: اگر مشکل مسکن در جامعه مرتفع گردد، ۵۰ درصد مشکلات جامعه برطرف خواهد شد. [۳]

به گزارش رسا، در همین حال، آیت‌ا... نوری همدانی، از مراجع عظام تقلید نیز در دیدار با معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با ضروری خواندن رفع گرانی و مشکلات معیشتی مردم تصریح کرد: -در- دولت هرچه سریع‌تر لوایح و برنامه‌هایی را تهیه و تنظیم کنید تا مشکلات موجود به ویژه مشکلات معیشتی مردم برطرف شود. مهم‌ترین کارها حل مشکلات مردم و رسیدگی به امورات مردم است، از این رو تمام سعی و تلاش خود را در این راه به کار گیرید.

او با تاکید بر ضرورت انجام سریع خدمت‌رسانی به مردم افزود: سرعت عمل در خدمت به مردم و گام برداشتن برای رفاه مردم بسیار مهم و ارزشمند است.[۴]

*روزی نیست که مقامات و رجال بلندپایه حوزه علمیه قم، موارد معیشتی مردم و مشکلات اقتصادی را در مهمترین دیدارهای خود مورد اشاره قرار ندهند.

این مسئله نشان می‌دهد که حوزه علمیه و علمای قم در کنار مردم هستند و حل مشکلات اقتصادی را در اولویت می‌دانند.

جالب است که مخاطبان محترم بدانند آیت‌ا... اعرافی حتی در زمان دولت سابق نیز طی نامه‌ای به رئیس‌جمهور وقت، نقاط ضعف طرح نهضت ملی مسکن را یادآوری و از اقساط بالای آن انتقاد کرد. [۵]

مسئولان دولتی باید بدانند علمای حوزه امین مردم هستند و هنگامی که بر حل مشکلی در حیطه اجتماعی یا اقتصادی یا دینی تأکید می‌کنند؛ توجه به مطالبات آنها یعنی توجه و اهمیت دادن به مطالبات همه مردم. ضمن اینکه این توجه البته خوش‌عاقبتی دولت و رئیس‌جمهور را نیز رقم خواهد زد.

در اینجا اشاره به یک نکته مهم نیز ضروری است و آن اینکه حوزه علمیه و علمای محترم، ابزارهای دیگری را هم در اختیار دارند که بتوانند موجب اثرگذاری بر رفع مشکلات روز جامعه شوند.

مطالعه و تدقیق در سیر زندگانی علمای بصیری که توانسته‌اند تأثیرات ملموسی در بهبود زندگی مردم بگذارند؛ راه‌حل‌های فوق‌الاشاره را مشخص می‌سازد.

***

1_ isna.ir/xdShQg

2_ https://www.etemadonline.com/tiny/news-685587

3_ https://rasanews.ir/003EAa

4_ https://rasanews.ir/003EAs

5_ mshrgh.ir/1540691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    1 1
    خواه و ناخواه اقتصاد کشور به دلار و یورو وابسته است
  • محمدایوب IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    1 0
    متاسفیم که اینهارجال سیاسی هستند
  • IR ۱۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    2 1
    مگر اینکه حوزه علمیه کاری برای مردم بکنه
  • IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    1 1
    ببینیم حوزه علمیه جقدر سمبه اش پر زوره. میتونه ما رو نجات بده یا نه
  • سید IR ۱۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    1 1
    تخت روانچی هم مثل عراقچی و کرباسچی و پزشکیانچی و ظریفچی و سایر چی چی های اصلاح طلبان تهوع آور!!!
  • IR ۱۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    1 1
    حوزه علمیه خیییلی به فکر معیشت مردم است
  • IR ۱۰:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    0 0
    مشکل کشور این است دولتها با هر تفکری سر کار بیایند به علت کمبود شدید انسانهای دلسوز وضعیت ما همینه که هست
  • نادر IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    0 0
    چرا وبه چه دلیل انتظا ر دارید فقط طرف مقابل تغیر رویه بده مثلا کارهای ما تماما درست وبی خطاست چرا نباید هردو طرف باهم تعامل کنند ..
  • IR ۱۱:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    1 1
    حوزه علمیه قدم بردارد بلکه وضعیت بهبود یابد
  • IR ۱۱:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    0 0
    اینکه حل معضل مسکن باعث برطرف شدن ۵۰ درصد مشکلات مردم می شود ، صحیح نیست معضل مسکن بیش از ۸۰ درصد مشکلات مردم است‌ و تا وقتی درک درستی از مشکلاتی که مردم با مسکن دارند ، نباشد در بر همین پاشنه می چرخد...
  • فرح وش IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    0 0
    چقدر ما بدبختیم که امثال ابطحی و تخت روانچی و ظریف و کرباسچی و منصوری و صرتی و قوچانی و پزشکیان و.................... شدند رجال سیاسی. یک مشت بی سواد نادان بدون عرق وطن غربزده سرمایه دار بی درد رانت‌خوار محافل حزبی . ای لعنت بر همه شما و رویتان سیاه .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس