کد خبر 1663302
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۶
قاچاق چوب

شگرد تازه و عجیب قاچاقچیان چوب در جنگل‌های هیرکانی روستای گاسگر محله رویان در مازندران به تازگی واکنش‌های زیادی را از سوی کارشناسان و مسئولان منابع طبیعی به دنبال داشته است.

به گزارش مشرق، قاچاقچیان چوب به دلیل ناتوانی در برداشت و قطع درختان جنگلی به شیوه های عجیبی دست زده اند. آخرین نمونه از اقدام آن ها در جنگل هیرکانی، پوست کندن درختان برای خشکاندن و نداختن درختان است تا براساس قانون جدید برداشت درختان خشکیده در جنگل هیرکانی بتوانند چوب های مرغوب و قطور برداشت کنند. انتشار ویدئوی این شگرد جدید در یکی از مناطق جنگلی مازندران به تازگی موجی از واکنش‌ها را به دنبال داشت. تا جایی که مسئولان منابع طبیعی و یگان حفاظت این استان متخلفان را تحت پیگرد قرار دادند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران در این باره گفت: «پس از در اختیار گرفتن فیلم کت زنی یا پوست کندن درختان و مشاهده آن، به مسئولان مرتبط ماموریت داده شد تا از نزدیک صحنه خسارت های وارده را دیده و گزارش‌های لازم را ارائه کنند.»

شگرد عجیب قاچاقچیان برای قطع درختان +عکس

متخلفان دنبال انتقام بودند

مهرداد خزایی پول ادامه داد:« این اتفاق در بیستم آبان ماه رخ داده است و طبق گزارش ها مشخص شده از سوی عده ای از افراد سودجو با کت زنی یا به عبارتی پوست کندن تنه درختان با تبر به حالت حلقوی با سودای خشک کردن و استفاده هیزمی به دنبال انتقام از ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی بر آمده اند.»

او افزود :« پس از تهیه گزارش به همکاران به ویژه فرمانده یگان حفاظت این اداره کل ماموریت داده شده تا هر چه زودتر نسبت به شناسایی این افراد متخلف اقدام و پس از سیر مراحل قانونی برای آنان تشکیل پرونده و به مراجع قضایی معرفی شوند. در بازدید ها عمق خسارت ها در آن حدی نبوده که سبب خشک شدن درختان شود و با هماهنگی های به عمل آمده از کارشناسان گیاه پزشکی و پرورش دهندگان گل و گیاه هم خواسته شد تا به منظور پانسمان این گونه ها همراهی کنند.»

شگرد عجیب قاچاقچیان برای قطع درختان +عکس

دلیل افزایش قاچاق چوب چیست؟

عضو هیات علمی دانشگاه علوم و تحقیقات و رئیس سابق انجمن جنگلبانی ایران با اشاره به روند فزاینده قاچاق چوب و تخریب جنگل‌ها گفت:« اگر به آمار ثبت شده قاچاق چوب نگاه کنیم، یک روند افزایشی را طی می‌کند. در سال ۱۳۹۲ که هیات وزیران مصوبه بهره‌برداری بهینه را تصویب کرد، آمار ثبت شده قاچاق به‌طور متوسط ۲۴۰۰ متر مکعب در سال بود. بعد از این تاریخ با تصویب قانون در سال ۹۶ و اجرای طرح تنفس، آمار قاچاق هم افزایش یافت؛ البته ممکن است علت این افزایش آمار، عدم تشخیص چوب قاچاق از قانونی باشد و با تصویب تنفس، روند کشفیات و شناسایی تخلف بهبود پیدا کرده باشد.»

هادی کیادلیری افزود: «از سال ۹۲ تا ۹۶ که پیش زمینه‌ای برای تنفس بود، متوسط قاچاق در سال ۵۴۰۰ متر مکعب شد؛ به این معنا که میزان قاچاق در کل کشور بالا رفت. از سال ۹۶ که تنفس در جنگل‌ها اتفاق افتاد، برداشت قانونی چوب از جنگل کم شد؛ اما قاچاق چوب تا ۶ هزار متر مکعب در سال هم وجود داشت. آخرین آمار مربوط به سال ۱۴۰۱ است که میزان قاچاق به‌طور متوسط به هفت هزار متر مکعب در سال رسیده است.»

شگرد عجیب قاچاقچیان برای قطع درختان +عکس

عدم تناسب مبلغ جریمه قطع درختان جنگلی با ارزش مادی درختان یکی از دلایلی است که سبب شده قاچاق چوب در کشور صرفه اقتصادی برای قاچاقچیان داشته باشد. دادگاه براساس ماده ۴۲، جریمه قاچاق هر متر چوب جنگلی را بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون ریال تعیین می‌کند در حالی که قیمت هر متر درختان جنگلی شامل گونه‌های راش، پلت، شیردار، توسکا، نمدار، ون، بلوط، آلوکک و ملج در بازار حداقل بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال، یعنی ۴ برابر جریمه قاچاق است.

مرگ سالانه ۶۳ هزار هکتار جنگل

به گفته کارشناسان، سالانهٔ ۶۳ هزار هکتار از جنگل‌های ایران نابود می‌شود و در صورت تداوم چنین روندی تا ۵۰ سال آینده همه جنگل‌ها را از دست می‌دهیم.

جنگل‌های هیرکانی یکی از از قدیمی‌ترین و غنی‌ترین رویشگاه‌های جنگلی جهان، با چالش‌های زیادی در ایران مواجه است. تخریب این جنگل‌ها، که ارزش زیست‌محیطی و اقتصادی فراوانی دارند، نتیجه عوامل انسانی و طبیعی متعددی است. چرای بی رویه دام، تغییر اقلیم، تغییر کاربری و ویلاسازی، آفات و بیماری، زغال گیری از تنه درختان جنگلی و آتش سوزی عرصه های جنگلی در کنار قطع و قاچاق جوب درختان از عوامل مهم تهدید کننده رویشگاه‌های جنگلی هیرکانی است.

منبع:همشهری آنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۸:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    24 0
    لعنت بهشون
    • IR ۱۴:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
      3 0
      اینایی که قاچاق می‌کنند مرض دارن یا چیزی برای امرار معاش ندارند ؟؟ اگر تو منطقه شغل دیگری نیست که باید ریشه اینا رو جای درخت آتیش زد، خلاصه اینکه با یه گزارش نمیشه تصمیم گیری کرد
  • IR ۰۸:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    25 0
    خدا ریشه این قاچاقچیان چوب وکسانی که به درختان آسیب میرسونن را بخشکونه! بلندبگو الهی آمین
    • IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
      13 0
      آآآآآآآآآآآآآمين
    • IR ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
      12 0
      الهیییییییی آمییییییییییییییییییییین
  • IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    9 0
    دزدی و حرامخوری حرامزادگی است و نیاز به شگرد ندارد.،
  • IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    7 0
    لعنت خدا بر سودجویان زالو صفت
  • درخت IR ۱۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    6 0
    طبیعت ایران مظلومترین بخش کشور می باشد. سازمان محیط زیست هم بی پناه ترین نهاد کشور که علاوه بر فقدان حمایت هایی از قبیل تامین نیروی انسانی و تجهیزات کافی -علیرغم ساخت تجهیزات پایش هوایی و .. در داخل- توسری خورترین نهاد هم می باشد. سلام بر ایران
  • IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    4 0
    مشکل نه قاچاقچی چوب هست نه جنگلبانان ، مشکل قانون های مسخره و مجازات این جانیان طبیعت هست قانون بگذرانندذاکر متخلفی رو هنگام بریدن درخت و قاچاق چوب مشاهده کردند همان لحظه بفرستنش به سرای باقی همین الان تو‌جاده ها نگاه کنی کامیون کامیون دارند چوب درخت را ازادانه جابجا میکنند و کسی هم بهشون کاری نداره لعنت بر مقصرین و مسئولان دزد نامرد
  • IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    0 0
    از مقمات عالی قضایی تقاضا دارم ایت افراد را به اشد مجازات رسانده و به همراه خانواده هایشان اعدامشون کنید
  • کمال DE ۱۳:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    1 0
    واضح است قانون. باید توسط مجلس اصلاح شود. قانون ایراد داره. باید برای قطع هر درخت پنجاه میلیون تومان جریمه. و حبس. در نظر گرفته بشه تنها قیمت چوب نیست اثار. زیست محیطی بسیار بیشتر است.
  • US ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    1 0
    لعنت بر قاچاقچیان درخت
  • IR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    0 0
    جنگلبانان و محیط بانان باید با دقت بیشتری نظارت کنن
  • IR ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۹
    0 0
    این قاچاق چیان منابع طبیعی باید اعدام شوند دلیل ندارد منابع ملی را تاراج کردن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس