به گزارش مشرق، در بحبوحه آنچه که نیروی هوایی اوکراین به عنوان «تهدید موشکی» توصیف کرد، امروز چهارشنبه در پایتخت اوکراین و چندین منطقه دیگر هشدار حمله هوایی اعلام شد.
در پی هشدار حمله هوایی برخی کشورها از جمله آمریکا، اسپانیا، ایتالیا و یونان سفارت خود را در مسکو بستند و پس از این کشورها، اکنون کانادا نیز از بستن سفارت خود در اوکراین خبر داد.
خبرگزاری «رویترز» در گزارشی مدعی شد که اوکراین امروز چهارشنبه رگباری از موشکهای کروز «سایه طوفان» انگلیس را تنها یک روز پس از استفاده از موشکهای «اتکمز» آمریکایی، به سمت روسیه شلیک کرد.
«رویترز» در گزارش خود تصریح کرد که حملات اوکراین با موشکهای دوربرد انگلیسی «سایه طوفان» (Storm Shadow) به اهدافی در خاک روسیه -به طور گسترده از سوی خبرنگاران جنگی روسیه در پیامرسان تلگرام گزارش شد و همچنین توسط یک مقام رسمی که درخواست کرد تا نام او فاش نشود- تایید شد.
بر اساس این گزارش، خبرنگاران جنگی روسیه در حسابهای کاربری خود در تلگرام تصاویر ویدیویی را منتشر کردند که شامل صدای اصابت موشک به منطقه «کورسک» روسیه است.
از سوی دیگر، روزنامه فرانسوی «فیگارو» پیشتر در گزارشی نوشت: به دنبال صدور مجوز استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد آمریکایی برای حمله به اهداف نظامی در عمق خاک روسیه از سوی جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده، پاریس و لندن هم مجوز استفاده کییف از سلاحهای دوربرد اهدایی از سوی فرانسه و انگلیس را صادر کردند.
فرانسه و انگلیس همچنین به تازگی اعلام کردند بعد از این تصمیم آمریکا، بستههای نظامی جدیدی شامل موشکهای دوربرد به اوکراین ارسال خواهند کرد.
کییف روز گذشته (سهشنبه) با بهرهگیری از مجوز جدید دولت جو بایدن رئیسجمهور ایالات متحده در هزارمین روز از جنگ اوکراین، از موشکهای دوربرد «اتکمز» برای حمله به خاک روسیه استفاده کرد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه نیز دیروز فرمانی را برای بهروزرسانی دکترین هستهای این کشور امضا کرد؛ فرمانی که اصول اساسی سیاست دولتی روسیه در مورد بازدارندگی هستهای را اعلام میدارد.
بر اساس آخرین نسخه این سند، اصول اساسی استفاده از تسلیحات هستهای به عنوان آخرین راه حل برای تضمین حفاظت از حاکمیت کشور روسیه در نظر گرفته شده است. اما در عین حال، پارامترهایی به آن اضافه شده که در صورت بروز تهدید و خطرات نظامی علیه روسیه، امکان استفاده از اینگونه سلاحها فراهم می گردد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در ماه سپتامبر (شهریور) گذشته گفت موافقت غرب با استفاده کییف از موشکهای دوربرد غربی میتواند به معنای «دخالت مستقیم کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی» (ناتو) باشد.
رئیسجمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.