کد خبر 1674526
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۲
مسابقه سالانه عکاسی کهکشان راه شیری

عکس جدید «تلسکوپ بسیار بزرگ» یک ابر گازی شبیه به یک جوجه کنجکاو را نشان می‌دهد که سرش در شگفتی‌های کیهان فرو رفته است.

به گزارش مشرق، «تلسکوپ بسیار بزرگ»(VLT) متعلق به «رصدخانه جنوبی اروپا»(ESO) واقع در «رصدخانه پارانال»(Paranal Observatory) در شیلی، یک سحابی گسیلشی را در فاصله حدود ۶۵۰۰ سال نوری از زمین در جنوب صورت فلکی «قنطورس»(Centaurus) به تصویر کشیده است.

به نقل از اسپیس، این سحابی به طور رسمی با نام «IC 2872» یا «Gum 40» شناخته می‌شود، اما در بیانیه رصدخانه جنوبی اروپا از آن به عنوان «سحابی جوجه»(Chicken Nebula) یاد شده است.

ابرهای گازی تشکیل‌دهنده سحابی‌ها می‌توانند شکل‌های گوناگونی را به خود بگیرند که برای بینندگان متفاوت به نظر می‌رسند. یکی از شکل‌های سحابیIC 2872 شبیه به سر جوجه است که در سمت راست پایین عکس به سمت بالا زاویه دارد. یک ناحیه درخشان از محل تشکیل ستاره شبیه به یک منقار درخشان به نظر می‌رسد که از آن ابرهای تیره‌تر تا بالای سر جوجه امتداد می‌یابند.

درخشش یک جوجه کنجکاو در دل کیهان

مقامات رصدخانه جنوبی اروپا گفتند: با بهتر شدن تلسکوپ‌ها و تجهیزات، اجرام بیشتری در اعماق آسمان کشف می‌شوند. بنابراین، فهرست‌ها و کاتالوگ‌ها هرگز کامل نمی‌شوند.

سحابی‌های گسیلشی مانند IC 2872 زمانی تشکیل می‌شوند که تابش شدید ستاره‌ها در داخل یا نزدیک سحابی به گاز اطراف انرژی می‌دهد و بر اساس نوع گاز باعث می‌شود آن در رنگ‌های گوناگون بدرخشد. ستارگان در ابرهای گاز و غبار متولد می‌شوند و به همین دلیل است که سحابی‌ها کانون شکل‌گیری ستاره‌های جدید هستند.

ستاره‌های جوان متعددی به رنگ آبی روشن در سراسر این عکس جدید پراکنده شده‌اند؛ از جمله یکی که به نظر می‌رسد چشم راست جوجه را نشان می‌دهد.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۸
    10 1
    فاصله 6500 سال نوری! چه قدر عالم بزرگه و چه قدر ما کوچک و حقیر... فَتَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ
  • امیین IR ۰۹:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۸
    6 0
    چقدر زیباست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس