به گزارش مشرق، یکی از کاربران توئیتری در صفحه خود با اشاره به اقدامات بشار اسد پیش از سقوط دولت سوریه نوشت:
در میان بازنگریهای مداوم درباره آنچه رخ داده و آنچه ممکن است در آینده پیش آید، یک پرسش مهم همواره مطرح شده است: چرا اسد هیچ اقدام قطعی برای نشان دادن این موضوع به جهان انجام نداد که عضو جداییناپذیر محور مقاومت است؟ به هر حال، او بقای سیاسی خود در ۱۴ سال گذشته - از همان آغاز درگیری داخلی سوریه - را مدیون شبکه اتحاد به رهبری ایران بود.
یک منبع سیاسی لبنانی که خواست نامش فاش نشود، به آمواج مدیا فاش کرد که کمی پیش از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳، اسد، نصرالله و محمدرضا زاهدی - فرمانده ارشد سپاه پاسداران در شام - دیداری داشتند. این دیدار که آخرین نشست این سه نفر شد، بسیار پرتنش بود. اسد خواستار استقرار مجدد نیروهای ایرانی و لبنانی در سوریه و خروج آنها از چندین استان کلیدی، از جمله حلب، حماه و حمص شد.
این درخواست پس از آن مطرح شد که حزبالله و نیروهای ایرانی در سال ۲۰۱۸ تحت توافقی با میانجیگری روسیه، ۴۰ کیلومتر از مرز جنوبی و بلندیهای جولان عقبنشینی کرده بودند. به گفته این منبع، نصرالله به اسد درباره برداشتن چنین گامی هشدار داد و گفت: "چنین عقبنشینی به این معناست که [نیروهای تخلیه شده] بازنخواهند گشت [به سوریه]، مهم نیست تهدیدها چقدر بحرانی شوند،" و هشدار داد که این کار "راه را برای بازگشت حملات تروریستی هموار میکند و سوریه را دوباره در معرض خطر فروپاشی قرار میدهد."
اما با وجود این هشدار، گفته میشود اسد بر آمادگی نیروهای سوری و روسی برای مقابله با هر تهدیدی تأکید کرد. رهبر برکنار شده سوریه همچنین مدعی شد که تصمیمات گرفته شده توسط قدرتهای بینالمللی - همراه با تضمینهایی از بازیگران جهانی و منطقهای - نشاندهنده تعهد به حفظ او و رژیمش در قدرت و تسهیل ادغام تدریجی او در جامعه عربی و بینالمللی است. گفته میشود نصرالله و زاهدی ناامید از جلسه خارج شدند و بعداً به بستگان نامشخصی از اسد گفتند که "حساب باز کردن روی سوریه دیگر مثل سابق نیست" و "تغییرات در حال وقوع در دمشق نشان میدهد که رهبری سوریه در هر رویارویی آینده، موضع متفاوتی نسبت به 'محور مقاومت' اتخاذ خواهد کرد."
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.