کد خبر 1684880
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
ترشی‌ها، متهم ردیف اول ابتلا به سرطان معده

یک متخصص داخلی و رییس بیمارستان سینا فرشچیان همدان اظهار کرد: ژنتیک و سابقه خانوادگی نقش مهمی در بروز سرطان معده دارند، همچنین افرادی که در کنار غذا از ترشی استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

به گزارش مشرق، دکتر مهدی رضوان، بیان کرد: این بیماری از نظر ابتلا، آمار زیادی را به خود اختصاص داده و یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در میان مردان است.

متخصص بیماری‌های داخلی تصریح کرد: در برخی استان‌های کشور به دلیل تفاوت در سبک غذایی و مصرف زیاد ترشی‌جات، غذاهای دودی مانند ماهی و برنج دودی، میزان شیوع سرطان معده بیش از دو برابر استان‌های دیگر است.

وی تأکید کرد: عوامل متعددی مانند عادات غذایی، شیوه پیشگیری از بیماری‌ها، مراقبت‌های بهداشتی و دسترسی به خدمات درمانی نقش مؤثری در ابتلا به سرطان معده دارند.

این متخصص داخلی عنوان کرد: ژنتیک و سابقه خانوادگی نقش مهمی در بروز این بیماری دارند، همچنین افرادی که در کنار غذا از ترشی استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

رضوان با اشاره به عوامل خطرزا، افزود: مصرف الکل، مواد غذایی کپک‌زده، غذاهای فرآوری‌شده، فست و فودها به ‌ویژه هات ‌داگ، شوری‌جات و استعمال دخانیات از دیگر ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان معده محسوب می‌شوند.

وی هشدار داد: برخی افراد بخش کپک‌زده مواد غذایی مانند مربا یا ترشی را جدا کرده و باقی آن را مصرف می‌کنند که این اقدام نادرست است و مواد غذایی کپک‌زده باید به طور کامل دور ریخته شود.

رییس بیمارستان سینا فرشچیان همدان تأکید کرد: به دلیل وسعت آناتومی معده، سرطان معمولاً در مراحل اولیه علائمی بروز نمی‌ دهد. با این‌ حال، علائم اولیه بیماری ممکن است شامل نفخ و درد شکمی باشد. اگر بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، به طور کامل قابل ‌درمان است.

رضوان با اشاره به علائم خطر این بیماری، افزود: درد و نفخ شکمی که مقاوم به درمان باشد، سیری زودرس، کم‌خونی غیرمنتظره به ‌ویژه در مردان یا زنان خارج از دوران بارداری و عادت‌ماهانه، کاهش وزن شدید، تهوع و استفراغ مقاوم به درمان، خون در استفراغ یا مدفوع، از جمله نشانه‌هایی هستند که باید جدی گرفته شوند.

وی پیشنهاد کرد: افراد بالای ۶۰ سال هر ۱۰ سال یک ‌بار کولونوسکوپی انجام دهند و افراد بالای ۴۵ سال در صورت بروز علائم، حتما آندوسکوپی شوند.

این متخصص بماری های داخلی تصریح کرد: استرس می‌تواند با تضعیف سیستم ایمنی در ابتلا به سرطان معده مؤثر باشد، اما اصلاح سبک غذایی، عدم مصرف فست‌فود و دخانیات و دسترسی به خدمات بهداشتی مناسب می‌تواند خطر ابتلا را کاهش دهد.

رضوان توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماری‌های گوارشی و سرطان معده، بهتر است آبمیوه‌های تازه، لیموترش و نارنج جایگزین ترشی‌جات شوند.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • کارن IR ۰۷:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
    4 11
    سرطان رو شما مافیای دارو درمان، ایجاد کردید هرجا هم عقل و علمتون نمیکشه میگین ژنتیک!
  • IR ۰۷:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
    2 3
    یعنی سرکه متهم اصلی است پس چرا مستقیم نگفته
  • IR ۰۸:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
    5 0
    تجربه شخصی در پیشگیری از سرطان معده و روده (با سابقه متعدد ارثی) پرهیز از غذاهای پرچرب و شور عدم مصرف و ترک دخانیات و الکل مصرف متعادل قند و شکر در صورت ابتلا به هلیکوباکتر پیلوری حتما درمان صورت بگیرد عدم مصرف فست فود استفاده از دمنوش های زنجبیل و چای سبز کاهش مصرف گوشت قرمز (در پیشگیری از سرطان روده هم توصیه می شود) اگه براتون مفید بود برای شفای بیماران صلواتی ختم کنید.
    • IR ۰۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
      0 1
      برو بابا
    • IR ۰۹:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
      1 0
      1:29 حرف نزنی کسی نمیگه لالی ناراحتی نخون هری...
  • IR ۰۹:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
    2 4
    سیگار نکشیم ، شیرینی و قند نخوریم ، ترشی نخوریم راحت بگو برید بمیرید
    • IR ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
      0 2
      ای بابا چیزی گیر نمیاد که قابل خوردن باشه اینم جریان گوشت تو اسلامشهر
  • IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
    2 1
    برای اینکه سرکه ها دیگه سرکه نیست ! یه مشت اسید و مواد آشغال دیگه را قاطی می کنند به اسم سرکه می فروشند
  • IR ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
    1 0
    ترشی نخوریم بریم سبزی کیلویی 85هزار بخریم تا تو سود کنی
  • IR ۱۲:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
    1 0
    پس نوشابه چی؟؟
  • IR ۱۲:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
    1 1
    بهترین روش مبارزه با سرطان زجر دادن معده هست هرچه خواست نخور تا از سو تغذیه بمیری
  • IR ۱۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
    0 0
    چشم دیگه ترشی هم نمیخوریم!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس