به گزارش مشرق، یکی ازکاربران توئیتری نوشت:

آرنو برتران:

گفته زیر در واقع اعترافی فوق‌العاده از سوی معاون رئیس‌جمهور آمریکاست

ونس توضیح می‌دهد که "ایده جهانی‌شدن این بود که کشورهای ثروتمند در زنجیره ارزش بالاتر بروند در حالی که کشورهای فقیر چیزهای ساده‌تر را تولید کنند."

اما او افسوس می‌خورد که اوضاع آنطور که باید پیش نرفت: همانطور که او توضیح می‌دهد، مشخص شد کشورهای فقیر (عمدتاً چین) نمی‌خواستند فقط نیروی کار ارزان باقی بمانند و خودشان شروع به بالا رفتن در زنجیره ارزش کردند. به همین دلیل، به گفته او، جهانی‌شدن شکست خورد.

یعنی هدف جهانی‌شدن کاهش نابرابری‌های جهانی نبود بلکه کاملاً حفظ آنها بود، ایجاد یک سیستم سلسله مراتب اقتصادی دائمی که در آن کشورهای ثروتمند کنترل خود را بر سودآورترین بخش‌ها حفظ کنند در حالی که کشورهای فقیر را به تابعیت دائمی در تولید با ارزش پایین‌تر محکوم کنند.

این اساساً تمام چیزی است که برای توضیح ۹۰٪ سیاست خارجی آمریکا در این چند سال اخیر نیاز دارید: تفکر استعماری زنده و سالم است، و تغییر استراتژی آمریکا در سال‌های اخیر - دور شدن از "اجماع واشنگتن" قبلی درباره بازارهای "آزاد" به سمت تلاشی آشکارتر برای مهار و محدود کردن توسعه چین - دقیقاً از همین طرز فکر ناشی می‌شود.

از کنترل صادرات نیمه‌هادی‌ها گرفته تا محدودیت‌های سرمایه‌گذاری، این سیاست‌ها به هیچ وجه درباره "امنیت ملی" به معنای واقعی نیستند - بلکه درباره تلاش برای حفظ نظم اقتصادی جهانی هستند که، به زبان ساده، کشورهای فقیرتر جایگاه تعیین شده خود را بشناسند و در آن باقی بمانند. در هسته اصلی، "تهدید چین" همین است: چینی که از مسیر اقتصادی تعیین شده توسط غرب خارج شد.

وقتی به آن فکر می‌کنید، عمیقاً طنزآمیز است: بازی جهانی که ظاهراً برای "گسترش اصول بازار" در سراسر جهان طراحی شده بود، دقیقاً به این دلیل کنار گذاشته می‌شود که بیش از حد خوب کار کرد.

وقتی چین بهتر از انتظار موفق شد، واکنش جشن گرفتن تأیید اثربخشی بازی نبود بلکه تغییر قوانین آن بود.

دقیقاً به این دلیل که بازی واقعی ناگفته - اما اکنون به وضوح توسط معاون رئیس‌جمهور آمریکا بیان شده - حفظ نابرابری جهانی بود، نه از بین بردن آن.

در مجموع، در صورتی که هنوز یادداشت را دریافت نکرده باشند، این پیام بسیار روشنی به جهان در حال توسعه می‌فرستد: توسعه اقتصادی نیازمند به چالش کشیدن نظم اقتصادی تحت سلطه آمریکا خواهد بود که پیشرفت آنها را تهدید می‌داند نه موفقیت.

که اتفاقاً به همین دلیل است که سخنان ونس ممکن است در واقع به تسریع همان توزیع مجدد قدرت اقتصادی جهانی که او از آن افسوس می‌خورد کمک کند، و ملت‌های بیشتری را به سمت این تشخیص سوق دهد که توسعه واقعی نیازمند استقلال استراتژیک از سیستمی است که قصد دارد آنها را در جای خود نگه دارد.

توسعه اقتصادی نیازمند به چالش کشیدن نظم اقتصادی تحت سلطه آمریکا خواهد بود

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 7
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۱
    1 0
    سطح اگاهی و شعور مردم نه همه ولی عوض شده است
  • IR ۰۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۱
    0 0
    سطح اگاهی و شعور مردم نه همه ولی عوض شده است
  • مهدی IR ۰۴:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۱
    1 2
    ترامپ موجب تضعیف بیشتر آمریکا خواهد شد
  • IR ۰۶:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۱
    1 1
    اقتصادخوانان ایران گرفتار همین شعارهای دروغین شدند !!
  • IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۱
    2 1
    در شرایط حاضر بین المللی تنها راه بهبود اقتصاد بازگرداندن کلیه صنایع و کارخانجات عمده از پتروشیمی گرفته تا خودروسازی تحت مالکیت دولتی و ممنوع کردن رد و بدل ارزهای خارجی بویژه دلار توسط افراد غیر دولتی خواهد بود. ارزهای خارجی تنها در اختیار دولت قرار گیرد تا با نظارت دقیق به خرید اقلام اساسی - توسعه تولید - زیرساختها - توان نظامی تمام عیار بدون نیاز به واردات کالاهای لوکس اقدام نماید.
  • IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۱
    3 1
    اقتصادخوانان ایران گرفتار همین شعارهای دروغین شدند !!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس