کد خبر 1699963
تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۳
پولتان را روی نخبه‌ها سرمایه‌گذاری کنید؛ بدون ریسک و تضمینی

برای کسانی که می‌خواهند هم یک سرمایه‌گذاری بدون ریسک داشته باشند و هم از جوان‌های نخبه حمایت کنند،‌ یک روش مطمئن وجود دارد.

به گزارش مشرق، می‌خواهیم پولمان را به جای خرید طلا و دلار،‌ یک جای مطمئن سرمایه‌گذاری کنیم؛ هم خیالمان راحت باشد سرمایه‌مان را از دست نمی‌دهیم و هم جایی باشد که یک کار مفید برای مردم و کشور انجام می‌دهند.

یکی از بهترین مواردی که همه این‌ها را با هم دارد،‌ «سرمایه‌گذاری جمعی» روی طرح‌های دانش‌بنیان‌هاست؛ طرح‌هایی که جوان‌های نخبه برای حل یک مشکل از کشور به سراغش رفته‌اند و البته چون تازه‌کارند،‌ احتمالا نمی‌توانند به این آسانی‌ها سرمایه‌گذار پیدا کنند.

این نوع سرمایه‌گذاری به پول کلان نیاز ندارد؛ شما در یک سازوکار دسته‌جمعی،‌ بخشی از سرمایه را تأمین می‌کنید و به همان اندازه هم در سودش شریک می‌شود.

این موضوع البته یک مزیت ویژه و مهم هم دارد: سرمایه شما بیمه می‌شود و ریسک از دست‌دادن پولتان به صفر می‌رسد. مزیتی که به‌عنوان یک مشوق برای کسانی در نظر گرفته شده که می‌خواهند روی طرح‌های نخبگان جوان سرمایه‌گذاری کنند.

«سرمایه‌گذاری جمعی» چیست؟

گاهی پیش می‌آید که یک ایده عالی در ذهن یک تیم جوان و خلاق شکل می‌گیرد، اما مشکل بزرگ، نبود سرمایه برای اجرایی شدن آن است.

از آن طرف، افراد زیادی هستند که دوست دارند پولشان را در جایی مطمئن سرمایه‌گذاری کنند، اما سرمایه‌ کلانی ندارند یا ریسک‌های بزرگ را نمی‌پذیرند. اینجاست که سرمایه‌گذاری جمعی راه‌حل می‌شود.

سرمایه‌گذاری جمعی، یک روش نوین برای تأمین مالی پروژه‌ها و کسب‌وکارهاست که در آن، تعداد زیادی از افراد با سرمایه‌های خرد در یک طرح اقتصادی مشارکت می‌کنند.

این مدل، معمولاً از طریق پلتفرم‌های آنلاین انجام می‌شود و افراد می‌توانند متناسب با توان مالی‌شان در یک پروژه سرمایه‌گذاری کنند.

جالب است بدانید که این شیوه سرمایه‌گذاری، نه فقط در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای جهان به یکی از روش‌های محبوب تأمین مالی تبدیل شده است.

پولتان را روی نخبه‌ها سرمایه‌گذاری کنید؛ بدون ریسک و تضمینی

سرمایه‌گذاری جمعی مدل‌های مختلفی دارد:

مدل مبتنی بر پاداش: در این روش، سرمایه‌گذاران در ازای حمایت مالی، محصول یا خدماتی از پروژه دریافت می‌کنند.

مدل مبتنی بر سهام: سرمایه‌گذاران در سود و زیان شرکت شریک می‌شوند و سهام‌دار آن خواهند شد.

مدل مبتنی بر وام: افراد به یک کسب‌وکار وام می‌دهند و در سررسید مشخصی، اصل پول همراه با سود به آن‌ها بازگردانده می‌شود.

در ایران، سرمایه‌گذاری جمعی در طرح‌های دانش‌بنیان، یک فرصت ویژه برای سرمایه‌گذاری کم‌ریسک و پربازده است؛ چون این مدل با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، ریسک از دست رفتن سرمایه را به حداقل می‌رساند.

چگونه می‌شود در این طرح‌ها سرمایه‌گذاری کرد؟

برای شروع، باید با پلتفرم‌های معتبر تأمین مالی جمعی آشنا شوید. این پلتفرم‌ها به‌عنوان واسطه‌ای بین سرمایه‌گذاران و شرکت‌های دانش‌بنیان عمل می‌کنند و امکان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مختلف را فراهم می‌سازند.

با جستجو در اینترنت می‌توان معتبرترین پلتفرم‌ها را که توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تضمین شده، پیدا کرد.

لیست سکوهای دارای مجوز تامین مالی جمعی را می‌توانید در سایت فرابورس از این لینک ببینید.

پس از انتخاب پلتفرم موردنظر، به وب‌سایت آن مراجعه کرده و یک حساب کاربری ایجاد کنید.

در این مرحله، معمولاً اطلاعات شخصی و مالی از شما درخواست می‌شود.پس از ورود به حساب کاربری، می‌توانید فهرستی از طرح‌های موجود را مشاهده کنید.

هر طرح شامل توضیحاتی درباره ایده، میزان سرمایه موردنیاز، مدت‌زمان بازگشت سرمایه و میزان سود پیش‌بینی‌شده است.

با دقت این اطلاعات را مطالعه کرده و طرحی که با اهداف و میزان سرمایه‌گذاری شما همخوانی دارد را انتخاب کنید.

پس از انتخاب طرح، مبلغ موردنظر خود را وارد کرده و فرآیند پرداخت را تکمیل کنید.

بسته به پلتفرم، ممکن است روش‌های پرداخت مختلفی ارائه شود. پس از سرمایه‌گذاری، می‌توانید از طریق حساب کاربری خود وضعیت پیشرفت پروژه را پیگیری کنید.

با رسیدن به مراحل تعیین‌شده، سود و اصل سرمایه به حساب شما واریز خواهد شد.

به چند نکته مهم نیز باید توجه کرد؛‌ حتما اطمینان حاصل کنید که پلتفرم انتخابی دارای مجوزهای لازم از نهادهای مربوطه مانند فرابورس ایران است.

قبل از سرمایه‌گذاری نیز ، شرایط و ضوابط هر پلتفرم را به‌دقت مطالعه کنید تا از حقوق و تعهدات خود آگاه شوید.با رعایت این مراحل، می‌توانید به‌صورت امن و مطمئن در طرح‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کرده و علاوه بر کسب سود، در توسعه فناوری و پیشرفت کشور سهیم باشید.

چقدر سرمایه نیاز دارید؟

«هر فرد می‌تواند با حداقل ۵۰۰ هزار تومان در طرح‌های فناورانه‌ای که روی سکوهای تامین مالی جمعی بورس می‌رود، سرمایه‌گذاری کند.»

این توضیح سیاوش ملکی‌فر،‌ معاون صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص میزان سرمایه مورد نیاز است.

او این موضوع را تأکید می‌کند که: «در این طرح، صندوق نوآوری وشکوفایی همه طرح‌های دانش بنیانی را که بر روی سکو می‌روند تا ۱۰۰ درصد بیمه می‌کند بنابراین هموطنان نگران زیان خود نباشند چرا که صندوق اصل سرمایه آن‌ها را برمی‌گرداند.»

ملکی‌فر یک نمونه از برنامه‌هایی که برای تأمین سرمایه‌گذاری جمعی شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شده را اینطور توضیح می‌دهد: «در این برنامه ۱۰۰ شرکت دانش بنیان طرح‌های خود را ارائه کرده و ۲۴ شرکت در نهایت انتخاب شده‌اند تا روی سکوهای تامین مالی جمعی بورس بروند.»

این یعنی دانش‌بنیان‌هایی که قرار است برای سرمایه‌گذاری روی سکوها قرار بگیرند، به‌خوبی ارزیابی می‌شوند تا هم اطمینان ایجاد شود طرح‌های ارزشمندی هستند و هم ریسکشان پایین است.

پولتان را روی نخبه‌ها سرمایه‌گذاری کنید؛ بدون ریسک و تضمینی

سرمایه‌گذاری چطور بیمه می‌شود؟

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های سرمایه‌گذاران، ریسک از دست رفتن سرمایه است؛ به‌خصوص وقتی که قرار است روی یک طرح نوآورانه و دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کنند که هنوز در ابتدای راه است.

اما خبر خوب این است که سرمایه‌گذاری جمعی در طرح‌های دانش‌بنیان در ایران بیمه شده است! صندوق نوآوری و شکوفایی که به حمایت از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان اختصاص دارد، ۸۰ تا ۱۰۰ درصد سرمایه سرمایه‌گذاران را بیمه می‌کند.

این یعنی اگر به هر دلیلی پروژه شکست بخورد و به سوددهی نرسد، سرمایه اولیه شما یا بخش بزرگی از آن بازخواهد گشت.

این بیمه از طریق همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با نهادهای بیمه‌گر و پلتفرم‌های تأمین مالی جمعی انجام می‌شود.

طبق اطلاعات رسمی، صندوق نوآوری با پوشش این ریسک، قصد دارد مردم را به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان ترغیب کند تا ایده‌های نوآورانه به مرحله تجاری‌سازی برسند.

چه کسی این بیمه را تضمین می‌کند؟

این طرح توسط فرابورس ایران و صندوق نوآوری و شکوفایی مدیریت می‌شود.

پلتفرم‌های تأمین مالی جمعی که تحت نظارت فرابورس فعالیت دارند، تنها مجاز به ارائه طرح‌هایی هستند که این پوشش بیمه‌ای را داشته باشند.

این یعنی قبل از شروع یک پروژه، شرکت دانش‌بنیان مربوطه باید از نظر فنی و اقتصادی بررسی شود تا احتمال شکست آن به حداقل برسد.

این بیمه مزایای مختلفی دارد؛ ریسک سرمایه‌گذاری را حذف می‌کند و سرمایه‌گذاران بدون ترس از شکست پروژه، می‌توانند در طرح‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کنند؛ باعث می‌شود افراد بیشتری به این مدل سرمایه‌گذاری روی بیاورند؛ و در نهایت با جذب سرمایه بیشتر، طرح‌های علمی و فناورانه سریع‌تر به مرحله اجرا و تجاری‌سازی می‌رسند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • شاهرخ IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    4 1
    یادش به خیر مرحوم دکتر احمد ساعی استاد ما در دانشگاه تهران بود(سال ۷۲) اون موارد متعددی برای توسعه نیافتگیه ایران نام میبرد و البته یه نکته را همیشه میگفت و اینکه در غرب سرمایه داری اگر باعث توسعه شده به خاطر اینکه سرمایه دار از سودی که بدست میاره قسمتی رو حق جامعه میدونه(۳از۱۰) و با بقیه اش دوباره سرمایه گذاری و….این ادامه داره اما تو ایران (تا اون موقع دهه ۷۰) سرمایه دار میگه همه سود حاصله ما من است چون خودم رحمت کشیدم و تتمه چیزی اگه بماندهم مال من است چون نخبه جامعه هستم .اون مرحوم میگفت این تفکرخودخواهانه در ایران از گذشته تا الان یکی از علل عدم پیشرفت و توسعه نیافتگی کشوره /حالا شما می‌گوید به جای سرمایه گذاری تو دلار و طلا که ثانیه ای بالا میره پول رو روی چندتا جوان که معلوم نیست طرح هاشان کجای مشکلات کشور رو حل میکنه سرمایه گذاری کرد؟ واقعا ابلهانه نیست؟
    • ددی IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      2 0
      شاهرخ خان درست گفته استاد شما سرمایداری خودخواهانه(به قول ساعی) یکی از آفت های سرمایه گذاری داخلی در ایرانه و سرمایه گذاری دولتی هم هزار حرف و حدیث و اختلاس و … داره
  • US ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    2 0
    هر کس می تواند با حداقل ۵۰۰هزار تومان... بااین پول می خواست طلا ودلار بخره؟!!!
  • IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    3 0
    بسیار ایده جذابی است ای کاش دولت دستور می داد آقازاده ها هر کدام یک عشر از ثروت باباهاشون را در این امر خداپسندانه نذر میکردند.
  • IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    0 1
    واسطه ها در فرابورس مشخص شده ، اما نام و حوزهٔ فعالیت شرکت های دانش بنیانی که در ارتباط با واسطه ها هستند، برای سرمایه گذار اهمیت بیشتری دارد. این پلتفرم ها مورد جدیدی نیست و کارگذارها و سبدگردان ها همیشه فعال بوده اند و سوذهای کلان هم برده اند.
  • IR ۱۲:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    1 0
    نخبه های دبش!
  • شاپرک DE ۱۲:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    3 1
    کسی که نخبه باشه تو ایران نمیمونه
    • جیم IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      0 5
      کسی که خودشو به آمریکا و غرب بفروشه یقینا نخبه نیست .
    • جیم IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      0 2
      شهید فخری زاده شهریاری علیمحمدی و دیگر شهدا نخبه نبودن سردار حاجی زاده نخبه موشکی نخبه نیست دانشمندان هسته ای نخبه نیستن دهانت خاک که ناصواب میگی.
    • IR ۱۶:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
      0 2
      چرت گفتن ممنوعه
    • IR ۰۷:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۳
      0 0
      این نظر شماست
  • IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    1 0
    لطفا ضامن از دست نرفتن سرمایه ها کدام ارگان است ؟
  • IR ۱۶:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    2 0
    از پیامها (بجز یک پیام که فکر میکنه نخبه ها همه رفتن) مشخصه که مردم از خودشون فکر و تجربه دارن و در دام اختلاس بعدی گرفتار نخواهند شد.
  • IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۰۲
    0 0
    به خدا قسم بهترین نوع سرمایه گذاری همین کار ست. من که سرمایه ندارم ولی هرکی رو دیدم که پول داره و پرسیده چکار کنم همین حرف رو بهش زدم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس