به گزارش مشرق به نقل از روزنامه الشرق الاوسط، این درخواست در بیانیهای پس از نشست کمیته در قاهره منتشر شد که در آن وضعیت غزه و برنامه کشورهای عربی-اسلامی برای بازسازی غزه مورد بررسی قرار گرفت.
بیانیه کمیته، نقض توافق آتشبس را بسیار نگرانکننده خوانده و از افزایش شمار قربانیان به دلیل حملات هوایی اسرائیل ابراز تأسف کرده است.
همچنین، این کمیته حملات علیه غیرنظامیان و زیرساختهای شهری غزه را محکوم کرده است.
کمیته ویژه کشورهای عربی-اسلامی همچنین از رژیم صهیونیستی خواسته همه محدودیتهای اعمالشده برای جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه را لغو و خدمات اساسی از جمله تأمین برق را بهسرعت در غزه احیا کند.
این کمیته حمایت کامل خود را از برنامه بازسازی غزه اعلام کرد. این برنامه در اجلاس قاهره در ۴ مارس ارائه شد و مورد تأیید سازمان همکاری اسلامی و شورای اروپا قرار گرفت.
این کمیته تأکید کرد که مردم فلسطین باید در سرزمین خود باقی بمانند و بهشدت با هرگونه انتقال یا اخراج اجباری فلسطینیان از غزه، کرانه باختری و قدس شرقی مخالفت و نسبت به پیامدهای خطرناک این اقدامات هشدار داد.
این کمیته بر لزوم ادغام غزه با کرانه باختری تحت حاکمیت تشکیلات خودگردان فلسطین تأکید و از نقش این نهاد در اداره غزه و کرانه باختری حمایت کرد.
اعضای این کمیته بر وحدت و یکپارچگی سرزمینهای فلسطینی تأکید کرده و خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ با مرکزیت قدس شرقی شدند.
کمیته ویژه کشورهای عربی-اسلامی حملات نظامی اسرائیل به کرانه باختری، احداث شهرک های غیرقانونی، تخریب منازل فلسطینیان و خشونت شهرکنشینان علیه فلسطینیان را محکوم کرد و آن را عامل تضعیف صلح و تعمیق بحران دانست.
برگزاری کنفرانس بینالمللی در نیویورک
این کمیته بر برگزاری کنفرانس بینالمللی سطح بالا در نیویورک در ژوئن آینده، تحت نظارت سازمان ملل و با ریاست مشترک فرانسه و عربستان تأکید کرد.
در نشست کمیته وزارتی ویژه کشورهای عربی-اسلامی در قاهره، علاوه بر کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وزیران خارجه قطر، فلسطین، اردن، عربستان، مصر، ترکیه، بحرین، وزیر مشاور در امور خارجه امارات، دبیرکل اتحادیه عرب، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان اندونزی و نیجریه حضور داشتند.