به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، نتایج یک بررسی جدید از سوی متخصصان روانشناسی دانشگاه بریستول در آمریکا تایید کرد: این یافته نشان میدهد که اختلالات خواب در بلندمدت که در این شرایط فرد را گرفتار میکند در واقع میتواند عامل بروز علائم این اختلال روانی باشد.
کارشناسان مرکز مطالعات علوم اعصاب ادراکی "لیلی" در دانشگاه بریستول در این بررسی که بودجه آن از سوی شورای مطالعات پزشکی آمریکا تامین شده به ارزیابی تاثیر الگوی نامنظم خواب روی مغز پرداختند. آنها برای این منظور فعالیت الکتریکی مغز را در چندین ناحیه مغزی در حین خواب ثبت کردند.
به گزارش ساینس دیلی، در بسیاری افراد کمبود خواب میتواند روی خلق و خو، تمرکز و حتی سطح استرس آنها تاثیر بگذارد. در موارد شدیدتر کمبود خواب به مدت طولانی حتی میتواند به ضعف و تحلیل رفتن حافظه، گیجی و توهمزایی منجر شود که همگی از علائم جنون جوانی نیز هستند.
این ارزیابیها نشان میدهد که الگوهای خواب نامنظم به طور مجزا بسیار شبیه به الگوهای خواب در بیماران مبتلا به جنون جوانی هستند.
جزئیات این بررسی در مجله نورون به چاپ رسیده است.
روانشناسان هشدار دادند الگوی خواب نامنظم و ناکافی و بهم خوردن همزمانی فعالیتهای مغزی در حین خواب، میتواند به بروز برخی از علائم جنون جوانی (شیزوفرنی) منجر شود.