به گزارش مشرق به نقل از فارس محمدجواد لاريجاني دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه صبح امروز در نشست صميمي قوه قضائيه با نمايندگان شوراي کميسارياي حقوق بشر سازمان ملل با اعلام اين مطلب افزود: تشکيل شوراي حقوق بشر حادثه مبارکي در صحنه بين المللي بود و اميدها و آرزوهاي زيادي را ايجاد کرد و ما اين موضوع را به فال نيک گرفتيم.
وي ادامه داد: اگر به دلايل تشکيل شورا بر مجمع عمومي سازمان ملل مراجعه کنيم خواهيم ديد غالبا نمايندههاي کشورها نگران بودند که کميسيون حقوق بشر سازمان ملل از حالت اعتدال و انصاف خارج شده و حقوق بشر سياسي شده است.
لاريجاني افزود: تشکيل شوراي حقوق بشر در واقع براي اين بود که به دور از بازيهاي سياسي مسائل مربوط به حقوق بشر را دنبال کنيم.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه با اشاره به اين مطلب که کشور ما نيز مانند ديگر ملتها اميدهاي زيادي را گذاشته و اميدوار است اين شورا در مسيري صحيح جلو برود گفت: يکي از دلايل فعاليتمان در اين شورا اين است که فکر ميکنيم يک ميدان عادلانه در اين شورا به وجود آمده البته ما نميگوييم که شورا از هيچ کشوري دفاع کند.
وي با اشاره به اين مطلب که سه تهديد عمده شوراي حقوق بشر را تهديد ميکند تا همچون کميسيون حقوق بشر به ناکامي برسد گفت: تهديد اول ناديده گرفته شدن حرفهايگري است.
لاريجاني گفت: حرفهاي گري به معناي قطع نظر از گرايشهاي سياسي نيست زيرا ما قبول نداريم که انسانها بايد از سياست فارغ شوند بلکه معتقديم هر انساني ميتواند گرايش سياسي داشته باشد بلکه به شرطي که در کارهايي که به وي سپرده ميشود براساس حرفهاي بودن عمل کرده و گرايشهاي سياسي خود را در آن دخيل نکند.
وي همچنين با اشاره به اين مطلب که ما تز انزوا را نميپذيريم گفت: استراتژي جمهوري اسلامي انزوا و قهر کردن از مجامع بينالمللي مخصوصا در حوزه حقوق بشر نيست.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه با اشاره به گزارش دبيرکل سازمان ملل درباره حقوق بشر در ايران گفت: ما مشکلمان اين نيست که راجع به ما انتقاد کنند بلکه مشکل م اين است که انتقاد افراد غيرحرفهاي نباشد.
وي به اعتراضهاي سازمان ملل درباره سنگسار و اعدام در ايران اشاره کرد و گفت: در موضوع اعدام بايد گفت: بيش از 50 درصد اعدامها از نوع قصاص است و ميدانيد که قصاص حقي خصوصي است يعني درست است که قاضي حکم ميکند ولي اين حق اولياي دم است که از قصاص گذشت کرده يا فرد خاطي را قصاص کنند.
لاريجاني همچنين به تلاش ستاد حقوق بشر اشاره کرد و گفت: ما در اين ستاد از سالها قبل تلاش کرديم تا با پرداخت ديه و ديگر روشها موفق شويم رضايت اولياي دم را بگيريم تا اين قصاصها کاهش يابد و اين درست نقطه مقابل کشورهاي غربي است که براي مثال يک فرد در نيويورک محکوم به اعدام ميشود و هيچ راهي هم براي بخشش ندارد.
وي همچنين با اشاره به اين مطلب که بخش ديگر از اعدامها به متهمان دلالي مواد مخدر بر ميگردد گفت: من معتقدم قانون اعدام دلالان مواد مخدر بايد تغيير کند زيرا مقصد مواد مخدر کشورهاي غربي است اگر قرار نيست آنها به ما کمک کنند چرا ما بايد متهمان را اعدام کنيم و سپس در محاکم حقوق بشري دنيا هم به واسطه اين اعدامها محکوم شويم و لازم باشد پاسخ دهيم.
وي افزود: امروز به واسطه فشارهاي زياد برخي دولتها سعي دارند تا کاري کنند شوراي حقوق بشر نتواند جريان راحت خودش را پيش ببرد اما بايد توجه داشت که همه کشورها بايد کمک کنند اين مشکل حل شود.
وي به تهديد سوم اشاره کرد و گفت: مسئله سوم مسئله تروريسم است.
لاريجاني گفت: مسئله تروريسم مسئله خطرناک است و بايد همه ما با آن مقابله کنيم نبايد بگذاريم از ملتها و انسانها خسارت بگيرد و همچنين خسارت تحميل کند امروزه تروريسم خيلي پيچيده شده است. تروريسم امروز داراي نقاطي است که طراحي ميکنند و بعد با مکانيزمهاي قوي آن را به اجرا در ميآورند.
لاريجاني همچنين به ترور 2 فيزيکدان و دانشمند فناوري هستهاي کشورمان در 2 روز گذشته اشاره کرد و گفت: به فاصله چند روز قبل از اين حادثه سازمان ملل اسم اين اساتيد را در ليست دانشمندان فناوري هستهآي قرار ميدهد سپس چند روز بعد سازمانهاي بينالمللي اسم چند سازمان تروريستي از ليست سازمانها بيرون ميآورند و سپس ميبينيم اين دو دانشمند ترور ميشوند.
وي ادامه داد: اين پازل، پازلي کامل است و اگر نخواهيم خود را به تجاهل بزنيم بايد بدانيم که متأسفانه اين اتفاقات از سوي گروههاي تروريستي رخ داده است.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه با اشاره به موضوع اعدام کردها نيز گفت: ما قبول نداريم که کردها را اعدام ميکنيم شاهد اين مدعاي ما معاون اول رئيس جمهورمان است که فردي کرد است و پس از طي مدارج علمي به موقعيتي خوبي دست يافته است البته گروههاي تروريستي داريم که تحت عنوان کردها فعاليت ميکنند مانند گروهک پژاک که تحت نظر مستقيم کشور آلمان فعاليت خود را ادامه ميدهد.
لاريجاني با اشاره به اين مطلب که امکانات سازمان ملل مقدس است و نبايد با حضور چند کشور آلوده شود گفت: چندين سال قبل آمريکاييها و انگليسيها گروههايي مانند القاعده و طالبان را به وجود آوردند تا برخي از دروغها را نابود کنند امروز نيز در حال پرورش يک نيروي جديد هستند تا القاعده و طالبان را از بين ببرند غافل از آنکه در آيندهاي نه چندان دور همين گروههاي تازه تأسيس مانند القاعده و طالبان آثار مخربي به غربيها وارد ميکنند.
وي با اشاره به اين مطلب که ما از هرگونه همکاري نزديک با مسئولان شوراي حقوق بشر سازمان ملل استقبال ميکنيم گفت: خوشحال ميشويم از ما بررسيهاي دقيقي انجام دهند و از ما اشکال بگيرند به شرطي که اشکالاتشان در يک فضاي انتقادي سالم باشد.
لاريجاني همچنين با اشاره به اين مطلب که دوست داريم گزارشگران موضوعي به کشورمان بيايند گفت: به آنها توصيه ميکنيم اول موضوعي مشخص را انتخاب کنند و سپس وقتي مناسب براي رسيدگي به آن در نظر بگيرند و به آنها اين نويد را ميدهيم که سيستم قضايي ما باز است.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه همچنين با اشاره به اين مطلب که قوانين به قوانين حقوق بشري مسلح شده گفت: براي مثال ما قانون حقوق شهروندي را داريم که قانوني مهم براي حفظ حقوق هر شهروند است.