به گزارش مشرق، مهدی ابویی در گفتگو با مهر از قاچاق طلا و مصنوعات آن به خارج به دلیل وجود بازار و مشتری خبر داد و گفت: در بحث طلا و مصنوعات تا 3 ماهه اول سال قاچاق به داخل کشور داشتیم که بعد از مرداد و شهریورماه سال جاری این رویه برعکس شد.
معاون ستاد مرکزی قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه هم اکنون شبکه های سودجو طلا و مصنوعات را از بازار جمع آوری می کنند، اظهار داشت: این گروه ها برای تامین درآمد ارزی خود، نسبت به خروج این مصنوعات جمع آوری شده از کشور اقدام می کنند.
این مقام مسئول در ستاد قاچاق کالا و ارز درباره واکنش وزارت اقتصاد و گمرک در جلوگیری از صادرات مصنوعات طلا به عنوان اقدامی پیشگیرانه در این بخش، گفت: در شهریورماه امسال وزارت اقتصاد متوجه شد که حجم صادرات مصنوعات طلا به شدت افزایش یافته است و خارج از رویه های معمولی کار بوده که البته این موضوع در بخش صادرات بوده است.
ابویی ادامه داد: در جریان بررسی های وزارت اقتصاد و گمرک مشخص شد افرادی در حال خارج کردن سرمایه های ملی از کشور هستند؛ بنابراین برای این کار محدودیت ایجاد شد.
معاون ستاد مرکزی قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: این محدودیت باعث تشدید قاچاق مصنوعات طلا شد که البته در حال حاضر برنامه های خوبی برای جلوگیری از ادامه این روند تدوین شد که نتایج خوبی نیز به همراه داشته است.
اخیرا مقامات گمرک اعلام کردند: صادرات فلزات گرانبها اعم از اینکه به صورت خام (شمش، مسکوک، قراضه و...) یا مصنوعات و زیورآلات باشد، موکول به اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.