به گزارش مشرق به نقل از فارس، بیمارستان مرکز طبی کودکان یکی از بیمارستانهای بزرگ و مرجع کشور است و انتظار است الگوی اجرای قوانین باشد اما با وجود ابلاغ قانون ارتقای بهره وری کارکنان بالینی یا همان کاهش ساعت کاری و ممنوعیت کار بیش از ۱۲ ساعته پرستاران، با وجود حجم کاری بالا به دلیل کمبود پرستار، پرستاران مجبورند شیفتهای 19 ساعته را بگذرانند.
موضوع را از معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران جویا شدیم. ناصر محمدپور در مورد ساعت کاری پرستاران گفت: افزایش شیفت کاری پرستاران تا 19 ساعت بر اساس تمایل خود پرستاران است.
وی افزود: با توجه به اینکه ساعت کاری با 10 شیفت استاندارد 12 ساعته پر نمیشود و پرستاران باید حداقل 15 ساعت در بیمارستان بمانند، طبیعی است که خودشان مایلند شیفتهای 19 ساعته را بگذرانند.
محمدپور تاکید کرد: هر بیمارستانی به ما اعلام کند که پرستاران مایل نیستند شیفت 12 ساعته و بیشتر بایستند ما با کمال میل استقبال میکنیم.
اما باید دید جایگاه قانون ارتقای بهرهوری کجاست و بالاخره کی قرار است پرستاران کمتر کار کنند و کمتر دغدغه معیشت داشته باشند.
موضوع ساعتهای کاری طولانی پرستاران را از غضنفر میرزابیگی رئیس سازمان نظام پرستاری پرسیدیم.
وی گفت: قانون ارتقای بهرهوری میگوید شبی که پرستار 12 ساعت کار میکند با محاسبه ضریب 5/1 ، 18 ساعت کاری باید برای او در نظر گرفته شود.
میرزابیگی تصریح کرد: بنا بود با اجرای تعرفههای خدمات پرستاری دریافتی پرستاران بالا برود ولی قانون تعرفهگذاری را اجرا نکردند. از طرفی قرار بود با اجرای قانون ارتقای بهره وری ساعت کار پرستاران پایین بیاید و در نتیجه پرستار با ساعت کاری کمتر دریافتی بیشتری داشته باشد.
رئیس سازمان نظام پرستاری با تاکید با اینکه قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در شورای عالی بیمه هنوز تصویب نشده اضافه کرد: عملاً شاهد اجرای این قانون نیستیم و قانون ارتقای بهره وری را هم نتوانستیم تمام و کمال اجرا کنیم و پرستارانی هستند که به هر دلیلی نمیخواهند دریافتیشان پایین بیاید بنابراین مجبورند بیشتر کار کنند.
وی ادامه داد: از طرفی دیگر برخی پرستارانی که راهشان دور است و رفت و آمد برایشان مشکل است یا در بیمارستانهای خصوصی مسئولیتی دارند حتی نمیخواهند از قانون ارتقای بهره وری استفاده کنند.
به گفته میرزابیگی در هر صورت سختگیری در مورد ساعت کاری پرستاران از طرف بیمارستانهای دانشگاهی صورت نمیگیرد و اجباری هم نیست، اما اگر پرستاری شکایت داشته باشد ما رسیدگی میکنیم.