کد خبر 192218
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۲

هرچند اظهارنظر‌ها و موضع‌گیری‌های برخی کشورهای عربی درباره حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و به ویژه موضوع جزایر سه‌گانه ایرانی، چیز تازه‌ای نیست، به نظر می‌رسد این امر کم کم جنبه‌ای گسترده‌تر پیدا کرده و علیه مقامات رسمی کشوری نیز جهت‌گیری می‌شود. در این راستا، در جدید‌ترین مورد، یک نهاد عربی اقدام به محکومیت بازدید نمایندگان مجلس ایران از جزایر سه‌گانه کرده است.

به گزارش مشرق به نقل از تابناک، هرچند اظهارنظر‌ها و موضع‌گیری‌های برخی کشورهای عربی درباره حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و به ویژه موضوع جزایر سه‌گانه ایرانی، چیز تازه‌ای نیست، به نظر می‌رسد این امر کم کم جنبه‌ای گسترده‌تر پیدا کرده و علیه مقامات رسمی کشوری نیز جهت‌گیری می‌شود. در این راستا، در جدید‌ترین مورد، یک نهاد عربی اقدام به محکومیت بازدید نمایندگان مجلس ایران از جزایر سه‌گانه کرده است.

کمیته اجرایی «اتحادیه بین پارلمانی عرب»، تصمیم نمایندگان مجلس ایران برای بازدید از جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس را محکوم کرده و از مجلس شورای اسلامی خواسته به «اقدامات تحریک‌آمیز» خود در این زمینه پایان دهد. 

روزنامه «گالف تودی» که این خبر را منتشر کرده، می‌نویسد: این شورا همچنین از مجلس شورای اسلامی خواسته با آرام کردن فضا، راه را برای رسیدن به توافقی که امنیت و ثبات را در منطقه افزایش دهد، هموار کند. در این بیانیه همچون همیشه، از حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه با لفظ «اشغال» یاد شده است. 

بنا بر این گزارش، در بیانیه شورای بین پارلمانی عرب آمده، این شورا «نگرانی خود را نسبت به ادامه مداخله ایران در امور داخلی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ابراز کرده و بر حقوق امارات متحده عربی بر سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک تأکید می‌کند. این شورا همچنین از ایران می‌خواهد، موضوع را به روش‌های صلح‌آمیز حل و فصل کرده و موضوع را به دادگاه بین‌المللی داوری ارجاع دهد». 

در همین حال، وزارت خارجه بحرین نیز با انتشار بیانیه‌ای، این سفر را محکوم کرده است. 

اما انتشار این بیانیه از سوی بحرین، حتی از بیانیه شورای مذکور نیز جالب توجه‌تر است، زیرا با لحنی که از سوی این کشور کم سابقه است، نسبت به این موضوع اظهار نظر کرده است. در این بیانیه ضمن طرح این ادعا که اقدام نمایندگان ایران در تعارض با توافقات پیشین با امارات و «نقض کننده حاکمیت و تمامیت ارضی امارات» است، از مجلس ایران خواسته شده تا از تصمیم خود صرف‌نظر کند. 

این ادعاهای تند و بی‌پایه در حالی مطرح می‌شود که ایران همواره بر حاکمیت قطعی خود بر جزایر سه‌گانه خلیج فارس تأکید کرده و گفت‌و‌گو با امارات را نیز تنها برای رفع سوءتفاهم‌ها برای توافق مذکور پذیرفته است. از سوی دیگر، از آنجا که موضوع جزایر از سوی ایران موضوعی کاملاً داخلی در نظر گرفته می‌شود، ارجاع آن به نهادهای جهانی اصولاً هیچ گونه وجاهتی ندارد. 

موضع‌گیری‌های کشورهای عربی علیه ایران بر سر موضوع جزایر سه‌گانه از هنگامی تشدید شد که محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران ـ در اقدامی که با استقبال بیشتر مردم ایران روبه‌رو شد ـ به جزیره ابوموسی سفر کرد. از آن پس نیز تأکید مقامات کشور بر تمرکز بیشتر بر جزایر سه گانه، بیش از پیش خشم کشورهای عربی را برانگیخت. 

با این حال، با ادامه روند کنونی، کشورهای عربی باید دیر یا زود این حقیقت را بپذیرند که ایران در تأکید بر حاکمیت خود بر جزایر سه‌گانه جدی است و امید به مذاکره و اقدام بین‌المللی در این زمینه، تنها امیدی واهی است که روز به روز بیشتر از حقیقت فاصله می‌گیرد. 

یادآوری این نکته نیز خالی از لطف نیست که یکی از دلایل تشدید موضع‌گیری‌های کشورهای عربی علیه ایران، تلاش برای استفاده از فضای کنونی بین‌المللی و افزایش فشارهای غرب بر ایران است تا از آخرین فرصت خود در این زمینه نیز برای رسیدن به مقصود بهره گیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس