به گزارش مشرق، علیرضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم ، در تبیین فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع مردم تبریز، گفت: مقام معظم رهبری در سخنرانیشان در جمع مردم تبریز، بیان بسیار صریحی داشتند که ما تا کنون در دوره ایشان، چنین بیان صریحی نداشتیم؛ این به نظرم یک ویژگی بسیار مهم و هشدار دهنده است.
وی اضافه کرد: جریان انحرافی فکر میکرد دو تضمین دارد؛ یکی اینکه بخاطر نزاع خارجی و شرایط حساس داخلی و بین المللی، آنها هر مقدار بد اخلاقی، قانون شکنی و خلاف شرع داشته باشند، از هر برخوردی مصون هستند و کسی سراغ آنها نخواهد رفت؛ نکته دوم اینکه جریان انحرافی در حاشیه دولت تصور میکردند با هر میزان هزینهای که متوجه مردم و نظام میکنند و با هر شرایطی تا انتهای دوره باقی خواهد ماند. لذا باور نمیکردند که اینطور کارت قرمز دریافت کنند.
***راه برای مواجهه با جریان انحرافی در صورت رفتار غیر شرعی، بسته نیست
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینکه در این بیانات، اقدام آقای احمدی نژاد به درستی با صفاتی از جمله خلاف شرع، خلاف قانون، خلاف اخلاق، تضییع حقوق اساسی مردم، کار غلط، کار ناشایست در نظام، اتهام، عدم تناسب با سوگندها و تعهدات قانون اساسی و... توصیف شد، اظهار داشت: طبعاً اگر چنین رفتارهایی ادامه یابد، بگونه دیگری با او برخورد خواهد شد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در اولین گام فرمودند «فعلا نصیحت می کنم»؛ نصیحت یعنی اینکه راه برای مواجهه با دولت در صورتی که خود جریان انحرافی رفتارهای غیر شرعی و غیر قانونی و غیر اخلاقی را ادامه دهد و مسیر آیندهاش را به سمتی ببرد که سنگلاخ باشد، بسته نیست.
زاکانی با اظهار امیدواری برای پند گرفتن و جبران اقدامات گذشته، تصریح کرد: مقام معظم رهبری یک پیام صریح به نمایندگان طرفدار و مخالف استیضاح داشتند و فرمودند که این استیضاح نادرست بود چون حاصلی نداشت؛ اگر الان وزیر، وزیرِ قبلی بود، حتماً بهتر از وزیر آتی و یا سرپرست خواهد بود. لذا هر کسی نصیحت کرد، راه را برای حرکت بعدی باز کرد که با حرکت دولت تنظیم شود.
***3 ویژگی جریان انحرافی که توسط رهبری خنثی شد
علی رضا زاکانی با اشاره به وجود 3 ویژگی در جریان انحرافی که رهبری آن را از میدان به در کرد، ویژگی اول را توهم چند برابر کردن یارانهها بدون اقدام کارشناسانه خواند و در تشریح آن گفت: مقام معظم رهبری قبل از جلسهای که آقای احمدینژاد به مجلس بیاید، نمایندهها را خواستند و همان جا فرمودند که من درباره فاز دوم هدفمندی یارانه ها نظری ندادم و کار باید کارشناسی و از مجرای قانونی و مجلس انجام شود . تاکید مقام معظم رهبری بر نیاز به قانون و اجرا با صبر بود.
به گفته وی، با این فرمایشات رهبری هم دست برخی افراد در دولت برای کار خوسرانه در اقتصاد کشور بسته شد و هم اینکه وقتی مسیر قانون دنبال شود، مانع جدی برای حرکات خودسرانه در دولت و آقای رئیسجمهور ایجاد میشود.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، ویژگی دوم جریان انحرافی را پیشبرد خود اتهامزنیای دانست که با برخورد محکم رهبری و اینکه "فعلاً نصیحت میکنم" مواجه شد.
این نماینده مجلس ادامه داد: ویژگی سوم جریان انحرافی مذاکره با آمریکا بود که بارها دولت عنوان میکرد و مقام معظم رهبری نیز به این مساله نیز پاسخ منفی دادند و هر سه ویژگی جریان انحرافی را خلع سلاح کردند و کنار گذاشتند.
***رهبری مبارزه با مفاسد اقتصادی را به رخ سران قوا کشیدند
زاکانی ادامه داد: انتقاد از برخورد شعاری مسئولین با مفاسد اقتصادی ویژگی دیگر فرمایشات رهبری بود؛ ایشان جمله "چند سال گفتم" را به رخ قوا کشیدند که اظهارات مسئولین فقط در مقام شعار مطرح میشود؛ ویژگی بعدی هم پیشبینی رهبری بود. گفتند: من چهار- پنج سال پیش گفتم مشکل در حوزه اقتصاد خواهیم داشت، اما در داخل بیتوجهی کردند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری نقشه راه دشمن را بیان کردند، اظهار داشت: ایشان فرمودند که دشمن دنبال ایجاد شکاف است، شما برعکس خواست دشمن عمل کنید و با هم دوست باشید؛ اگر دشمن دنبال فشار در حوزه معیشت است، شما گره از زندگی مردم باز کنید؛ مفاسد اقتصادی هست شما در مقام عمل با فساد برخورد کنید.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که رهبری دشمن را بیرونی تبیین کردند یا داخلی، گفت: مقام معظم رهبری دشمن را بیرون تعریف کردند؛ چون گفتند شما که با هم دوستید و دشمن مشترک دارید، چرا همچینکاری میکنید؟ نهایتاً هم ایشان به تقوا و صبر توصیه کردند که تمام اشکالات ما به بیصبری و بیتقوایی باز میگردد.
***نامه احمدینژاد با انتظارات مردم سازگاری نداشت
وی درباره عذرخواهی مسئولان گفت: ما امیدوار هستیم این عذرخواهیها در مقام حرف باقی نماند و در مقام عمل نیز انجام شود و البته باز نحوه نامه دادن آقای احمدی نژاد به گونهای بود که اساساً با انتظارات مردم سازگاری نداشت.معلوم نیست چرا وی اصرار دارد فاصله اش را با مردم و رهبری زیاد کند؟
***سهم هر یک از مسئولین در وقایع مجلس
زاکانی درباره اینکه برخی مقاله نوشتند و مجلس و آقای لاریجانی را مقصر اصلی و اول وقایع مجلس دانستند، اظهار داشت: در بخش اول ما نباید ناحقی کنیم. اشکال اول به آقای احمدی نژاد بازمیگردد که دهها انتصاب در دولت داشته است که این انتصابات از سوی مجلس و دیوان عدالت اداری غیرقانونی اعلام شده، یعنی دیوان عدالت اداری صراحتاً 2 نوبت به نادرست بودن این انتصابات رأی داد.
وی اشکال دوم را متوجه مجلس دانست و گفت: مجلس وقتی استیضاح وزیر کار را در دستور داشت باید ابتدا بررسی میکرد که اشکال مورد نظر مجلس با آن وزیر نسبت مستقیمی دارد یا خیر؟ یا اینکه این استیضاح نتیجهای دارد یا خیر؟ استیضاح را باید در جهت اصلاح انجام داد. آیا استیضاح به اصلاح میانجامد یا نمیانجامد که به اعتقاد ما نمیانجامد، به همین دلیل ما مخالف این قضیه بودیم.
***نمایندگانی که قبلاً از رهبری تذکر گرفتند، توهین کردند
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نکته سوم را شیوه غلط آقای رئیس جمهور و پاسخ نادرست برخی از نمایندهها به وی دانست و تصریح کرد: رئیسجمهور شیوه کاملاً غیر اخلاقی و غیر شرعی را در پیش گرفت که مقام معظم رهبری نیز این موضوع را توصیف کردند؛ از سوی دیگر، برخی نمایندگان که حتی در دوره قبل به دلیل توهین کردن در مقابل آقای رئیس جمهور، از سوی مقام معظم رهبری تذکر گرفته بودند، توهینهایی کردند اصلاً برای خانه ملت قابل پذیرش نیست.
زاکانی بخشی از سخنان رئیسمجلس را کاملاً درست وبخشی دیگر را نادرست دانست و درباره اشکالاتی که در بر هم زدن سخنرانیها مطرح است، اظهار داشت: از قبل هم معلوم بود که مقام معظم رهبری ناراحت این وقایع هستند، یعنی رهبری نسبت به اینگونه اعتراضات که از زمان تجمع مرقد حضرت امام (ره) صورت گرفت و یا تجمعات دیگری که چند سال قبل در قم و در مقابل دفاتر علما برگزار شد، اعتراض ویژه داشتند و نظر رهبر معظم انقلاب این بود که اینگونه تجمعات نباید صورت گیرد.
وی افزود: به همین دلیل که اشاره شد، کسانی که این کار را انجام میدهند، نمیتوانند این مساله را مستمسک خود کنند که نمیتوانند احساسشان را کنترل کنند و بنابراین رفتار غلطی را به واسطه احساس پاک ظهور و بروز میدهند.
***استیضاح هیچ فایدهای نداشت
وی خاطرنشان کرد: در جریان استیضاح وزیر راه شش نفر خدمت رهبری رفتیم و ایشان دیدگاه اقتصادیاشان را که فرمودند، گفتند به وزیر راه بخاطر آخر دوره فرصتی داده شود؛ ...بعد رهبری صراحتاً بیان کردند و گفتند که مسئولین به هم کمک کنند و باعث ایجاد آرامش و ایجاد همگرایی و کمک برای رفع مشکلات معیشتی مردم بشوند. این سه مساله را اگر لحاظ کنیم، هم دشمن در نقشهاش ناکارآمد میشود و هم فضای مثبتی در جامعه ایجاد میشود، یعنی از الان هم نباید دنبال این که چطور میشود جلویش را بگیریم باشیم. به نظرم در عین حال الان نباید اصل زحماتی که در دولت و مجلس کشیده میشود را نفی کنیم.
زاکانی افزود: استیضاح در چنین شرایطی هیچ نفعی نداشت و از آن کارهای زشتی بود که از اول انقلاب تا الان جز ضرر، هیچ چیز دیگر نداشت.
***هاشمی، خاتمی و احمدینژاد با فساد مبارزه نکردند
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس نهم در پاسخ به این سوال که اقدام اخیر احمدی نژاد در مجلس و اظهاراتش در 22 بهمن و ماقبل آن یک ژست مردمی و مبارز با فساد و مافیا از وی نشان میداد،آیا واقعاً ایشان با مسائلی که شما از اطرافیان رئیسجمهور دیدهاید، میتواند چنین ادعایی را داشته باشد و خود را به عنوان نماد مبارزه با فساد معرفی کند، گفت: من در این دوسه هفته چندبار تکرار کردم و گفتم که نه آقای هاشمی، نه آقای خاتمی و نه آقای احمدینژاد با فساد مبارزه نکردهاند و کارنامه قابل قبولی ندارند.
وی ادامه داد: اظهار داشت: فسادهای مالی و اقتصادی از دوره هاشمی آغاز و در دوره خاتمی و احمدینژاد ادامه پیدا کرد و در این دوره برخورد جدی با آن نشد.از10 اردیبهشت سال 80 که رهبری فرمان هشت مادهای را ابلاغ کردند، نه در دوره خاتمی و نه در دوره آقای احمدینژاد برخورد جدیای با مفاسد اقتصادی صورت نگرفت و این مساله خیلی آسیب زد و لذا اگر شعارش را میدهند حتما شعارش ریشه ندارد.
***مجالس هشتم ونهم در مبارزه با فساد، کم فروغ بودند
زاکانی درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی در مجلس نیز گفت: مجلس هفتم در حوزه مبارزه با فساد و سر پنجههای فساد خیلی شفاف عمل کرد؛ لذا از قوه قضائیه و دانشگاه آزاد تحقیق و تفحص داشت ولی به اعتقاد من، در مجلس هشتم و نهم، مبارزه با فساد خیلی کم فروغ شد، یعنی کم فروغ به سمتی که هیچ سناریو و دستوری در مواجهه با فساد ندارند.
نماینده اصولگرای مجلس نهم در ادامه به بخشهای دیگری از فرمایشات رهبری اشاره کرد و با بیان اینکه اولین گام در تبیین فرمایشات مقام معظم رهبری، اصلی و فرعی کردن بیانات ایشان است، گفت: ایشان موضوع اصلی را روی تبلیغات اخیر مسئولین آمریکایی قرار دادند و به این تبلیغات دروغین پاسخ مناسب و مدنظر دادند و ماهیت تهدید و مذاکره را به صورت کامل و جامع تبیین فرمودند.
وی افزود: آنچه که مقام معظم رهبری در انتهای فرمایشاتشان بیان کردند، به قدری دقیق و مهم بود که بازتاب جهانیاش، شرایط را کاملاً تحت پوشش قرار داد.
***رهبری برای مذاکره، شرط گذاشتند
زاکانی ویژگی دیگر فرمایشات مقام معظم رهبری را اشاره به بسته نبودن باب مذاکره با آمریکا دانست و گفت: ایشان فرمودند که این مذاکره شرایطی دارد و این پیششرطها را نظام اسلامی تعیین میکند، نه اینکه بر خلاف رویه گذشته انقلاب اسلامی، غرب شرایط خودش را تحمیل کند؛ اساساً غرب مذاکره را برای القای شرایط خودش میطلبد ولی اینجا برعکس است و باید بر اساس پیششرطهایی که کاملاً از یک منطق درست برخوردار است، این پیششرطها محقق شود.
وی ادامه داد: نکته دیگری که مقام معظم رهبری فرمودند، اشاره به دو نکته داشت؛ یکی اینکه اولاً مردم و نظام اسلامی باید درباره مذاکره قانع شوند و ثانیاً اگر مسئولی دلش بخواهد بیانی داشته باشد، نمیتواند آن را در خارج اثرگذار کند؛ بنابراین باید پیش شرطهای اساسی نظام اسلامی که از منشأء درست هست، جبران شود تا نظام و مردم به مذاکره کاملاً برابر و به دور از خلق و خوی سلطهطلبی آمریکا راضی شوند.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، نقض ربط مذاکره با تحریم و ربط مذاکره را با کاهش شعائر اسلامی را از دیگر ویژگیهای سخنان رهبری برشمرد و گفت: ایشان درباره تبلیغ غلطی که از سوی برخی جریانهای انحرافی در داخل صورت میگیرد که «شرایط باید به سمت و سویی برود که ما با مذاکره، کاهش فشارها را در حوزه تحریم ببینیم»، فرمودند این تبلیغات درست نیست و بالطبع مذاکره حلال مشکلات مردم نیست و این تبلیغات، غلط است.
زاکانی ویژگی بعدی که در بیانات رهبری قابل تبیین است را نقشه راه دشمن خواند و در تشریح آن گفت: ایشان اشاره داشتند که دشمن از چه مسیری و از چه مقصودی، فشار را بر مردم زیاد میکند و بهانهای مثل موضوع هستهای در اختیار گرفته است؛ رهبری در اینباره فرمودند که ما تسلیم فشارهای شما نخواهیم شد و اگر ما میخواستیم بمبهستهای داشته باشیم یا آن را مشروع میدانستیم، شما هیچکاری نمیتوانستید بکنید؛ لذا همین جا پیام صریح دادند که خط قرمز ما غنیسازی است و برای غنیسازی هم شما کاری نمیتوانید بکنید؛ ما خودمان سلاح کشتار جمعی را قبول نداریم و خودمان هم سراغش نمیرویم.
به گفته وی، رهبری با این بیانات القای دشمنان را حنثی کردند و معلوم فرمودند که آنچه که ما به آن میپردازیم، در راستای منافع ملی و کاملاً مشروع است و آنچه از جانب خودمان نامشروع می دانیم را دنبال نمیکنیم، نه اینکه به خاطر دشمنان آن را نمیخواهیم.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تاکید رهبری بر روی برچیده شدن کلیه سلاحهای کشتار جمعی را در معرض اتهام قرار گرفتن غرب خواند و درباره دیگر ویژگی فرمایشات مقام معظم رهبری، گفت: رهبری فرموند این تهدیدها یک فرصت طلایی است و این تحلیل دقیق را در برابر تحلیل عدهای که با سر خم کردن درمقابل خارجیها میخواهند مشکلات داخلی را حل کنند و نسخه از خارج بگیرند، قرار داد و مشخص کردند که راه سازش بیراهه است.
وی ادامه داد: ویژگی بعدی فرمایشات رهبری این بود که دشمن دروغگو و زیادهخواه است؛ چرا که حداقل در سه نوبت درخواست کردند که با ما مذاکره داشته باشند ولی وقتی معلوم شد که حرف ما منطقی است و حرف آنها غیر منطقی است، خودشان مذاکره را قطع کردند و آسیب زدند. اصل مذاکره آنها برای این است که این محوریت قطب معارض نظام سلطه و مستضعفین را بشکنند و جریانی در مقابلشان وجود نداشته باشد.
زاکانی در پایان گفت: محصول فرمایشات رهبری، اشاره به این داشت که آنچه دشمن درخصوص فشار بر مردم میخواهد، در 22 بهمن گرفت و مشاهده کرد که مردم مسیر دشمن را نفی کردند و نشان دادند در مسیر آنان حرکت نمیکنند.
وی اضافه کرد: جریان انحرافی فکر میکرد دو تضمین دارد؛ یکی اینکه بخاطر نزاع خارجی و شرایط حساس داخلی و بین المللی، آنها هر مقدار بد اخلاقی، قانون شکنی و خلاف شرع داشته باشند، از هر برخوردی مصون هستند و کسی سراغ آنها نخواهد رفت؛ نکته دوم اینکه جریان انحرافی در حاشیه دولت تصور میکردند با هر میزان هزینهای که متوجه مردم و نظام میکنند و با هر شرایطی تا انتهای دوره باقی خواهد ماند. لذا باور نمیکردند که اینطور کارت قرمز دریافت کنند.
***راه برای مواجهه با جریان انحرافی در صورت رفتار غیر شرعی، بسته نیست
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینکه در این بیانات، اقدام آقای احمدی نژاد به درستی با صفاتی از جمله خلاف شرع، خلاف قانون، خلاف اخلاق، تضییع حقوق اساسی مردم، کار غلط، کار ناشایست در نظام، اتهام، عدم تناسب با سوگندها و تعهدات قانون اساسی و... توصیف شد، اظهار داشت: طبعاً اگر چنین رفتارهایی ادامه یابد، بگونه دیگری با او برخورد خواهد شد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در اولین گام فرمودند «فعلا نصیحت می کنم»؛ نصیحت یعنی اینکه راه برای مواجهه با دولت در صورتی که خود جریان انحرافی رفتارهای غیر شرعی و غیر قانونی و غیر اخلاقی را ادامه دهد و مسیر آیندهاش را به سمتی ببرد که سنگلاخ باشد، بسته نیست.
زاکانی با اظهار امیدواری برای پند گرفتن و جبران اقدامات گذشته، تصریح کرد: مقام معظم رهبری یک پیام صریح به نمایندگان طرفدار و مخالف استیضاح داشتند و فرمودند که این استیضاح نادرست بود چون حاصلی نداشت؛ اگر الان وزیر، وزیرِ قبلی بود، حتماً بهتر از وزیر آتی و یا سرپرست خواهد بود. لذا هر کسی نصیحت کرد، راه را برای حرکت بعدی باز کرد که با حرکت دولت تنظیم شود.
***3 ویژگی جریان انحرافی که توسط رهبری خنثی شد
علی رضا زاکانی با اشاره به وجود 3 ویژگی در جریان انحرافی که رهبری آن را از میدان به در کرد، ویژگی اول را توهم چند برابر کردن یارانهها بدون اقدام کارشناسانه خواند و در تشریح آن گفت: مقام معظم رهبری قبل از جلسهای که آقای احمدینژاد به مجلس بیاید، نمایندهها را خواستند و همان جا فرمودند که من درباره فاز دوم هدفمندی یارانه ها نظری ندادم و کار باید کارشناسی و از مجرای قانونی و مجلس انجام شود . تاکید مقام معظم رهبری بر نیاز به قانون و اجرا با صبر بود.
به گفته وی، با این فرمایشات رهبری هم دست برخی افراد در دولت برای کار خوسرانه در اقتصاد کشور بسته شد و هم اینکه وقتی مسیر قانون دنبال شود، مانع جدی برای حرکات خودسرانه در دولت و آقای رئیسجمهور ایجاد میشود.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، ویژگی دوم جریان انحرافی را پیشبرد خود اتهامزنیای دانست که با برخورد محکم رهبری و اینکه "فعلاً نصیحت میکنم" مواجه شد.
این نماینده مجلس ادامه داد: ویژگی سوم جریان انحرافی مذاکره با آمریکا بود که بارها دولت عنوان میکرد و مقام معظم رهبری نیز به این مساله نیز پاسخ منفی دادند و هر سه ویژگی جریان انحرافی را خلع سلاح کردند و کنار گذاشتند.
***رهبری مبارزه با مفاسد اقتصادی را به رخ سران قوا کشیدند
زاکانی ادامه داد: انتقاد از برخورد شعاری مسئولین با مفاسد اقتصادی ویژگی دیگر فرمایشات رهبری بود؛ ایشان جمله "چند سال گفتم" را به رخ قوا کشیدند که اظهارات مسئولین فقط در مقام شعار مطرح میشود؛ ویژگی بعدی هم پیشبینی رهبری بود. گفتند: من چهار- پنج سال پیش گفتم مشکل در حوزه اقتصاد خواهیم داشت، اما در داخل بیتوجهی کردند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری نقشه راه دشمن را بیان کردند، اظهار داشت: ایشان فرمودند که دشمن دنبال ایجاد شکاف است، شما برعکس خواست دشمن عمل کنید و با هم دوست باشید؛ اگر دشمن دنبال فشار در حوزه معیشت است، شما گره از زندگی مردم باز کنید؛ مفاسد اقتصادی هست شما در مقام عمل با فساد برخورد کنید.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که رهبری دشمن را بیرونی تبیین کردند یا داخلی، گفت: مقام معظم رهبری دشمن را بیرون تعریف کردند؛ چون گفتند شما که با هم دوستید و دشمن مشترک دارید، چرا همچینکاری میکنید؟ نهایتاً هم ایشان به تقوا و صبر توصیه کردند که تمام اشکالات ما به بیصبری و بیتقوایی باز میگردد.
***نامه احمدینژاد با انتظارات مردم سازگاری نداشت
وی درباره عذرخواهی مسئولان گفت: ما امیدوار هستیم این عذرخواهیها در مقام حرف باقی نماند و در مقام عمل نیز انجام شود و البته باز نحوه نامه دادن آقای احمدی نژاد به گونهای بود که اساساً با انتظارات مردم سازگاری نداشت.معلوم نیست چرا وی اصرار دارد فاصله اش را با مردم و رهبری زیاد کند؟
***سهم هر یک از مسئولین در وقایع مجلس
زاکانی درباره اینکه برخی مقاله نوشتند و مجلس و آقای لاریجانی را مقصر اصلی و اول وقایع مجلس دانستند، اظهار داشت: در بخش اول ما نباید ناحقی کنیم. اشکال اول به آقای احمدی نژاد بازمیگردد که دهها انتصاب در دولت داشته است که این انتصابات از سوی مجلس و دیوان عدالت اداری غیرقانونی اعلام شده، یعنی دیوان عدالت اداری صراحتاً 2 نوبت به نادرست بودن این انتصابات رأی داد.
وی اشکال دوم را متوجه مجلس دانست و گفت: مجلس وقتی استیضاح وزیر کار را در دستور داشت باید ابتدا بررسی میکرد که اشکال مورد نظر مجلس با آن وزیر نسبت مستقیمی دارد یا خیر؟ یا اینکه این استیضاح نتیجهای دارد یا خیر؟ استیضاح را باید در جهت اصلاح انجام داد. آیا استیضاح به اصلاح میانجامد یا نمیانجامد که به اعتقاد ما نمیانجامد، به همین دلیل ما مخالف این قضیه بودیم.
***نمایندگانی که قبلاً از رهبری تذکر گرفتند، توهین کردند
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نکته سوم را شیوه غلط آقای رئیس جمهور و پاسخ نادرست برخی از نمایندهها به وی دانست و تصریح کرد: رئیسجمهور شیوه کاملاً غیر اخلاقی و غیر شرعی را در پیش گرفت که مقام معظم رهبری نیز این موضوع را توصیف کردند؛ از سوی دیگر، برخی نمایندگان که حتی در دوره قبل به دلیل توهین کردن در مقابل آقای رئیس جمهور، از سوی مقام معظم رهبری تذکر گرفته بودند، توهینهایی کردند اصلاً برای خانه ملت قابل پذیرش نیست.
زاکانی بخشی از سخنان رئیسمجلس را کاملاً درست وبخشی دیگر را نادرست دانست و درباره اشکالاتی که در بر هم زدن سخنرانیها مطرح است، اظهار داشت: از قبل هم معلوم بود که مقام معظم رهبری ناراحت این وقایع هستند، یعنی رهبری نسبت به اینگونه اعتراضات که از زمان تجمع مرقد حضرت امام (ره) صورت گرفت و یا تجمعات دیگری که چند سال قبل در قم و در مقابل دفاتر علما برگزار شد، اعتراض ویژه داشتند و نظر رهبر معظم انقلاب این بود که اینگونه تجمعات نباید صورت گیرد.
وی افزود: به همین دلیل که اشاره شد، کسانی که این کار را انجام میدهند، نمیتوانند این مساله را مستمسک خود کنند که نمیتوانند احساسشان را کنترل کنند و بنابراین رفتار غلطی را به واسطه احساس پاک ظهور و بروز میدهند.
***استیضاح هیچ فایدهای نداشت
وی خاطرنشان کرد: در جریان استیضاح وزیر راه شش نفر خدمت رهبری رفتیم و ایشان دیدگاه اقتصادیاشان را که فرمودند، گفتند به وزیر راه بخاطر آخر دوره فرصتی داده شود؛ ...بعد رهبری صراحتاً بیان کردند و گفتند که مسئولین به هم کمک کنند و باعث ایجاد آرامش و ایجاد همگرایی و کمک برای رفع مشکلات معیشتی مردم بشوند. این سه مساله را اگر لحاظ کنیم، هم دشمن در نقشهاش ناکارآمد میشود و هم فضای مثبتی در جامعه ایجاد میشود، یعنی از الان هم نباید دنبال این که چطور میشود جلویش را بگیریم باشیم. به نظرم در عین حال الان نباید اصل زحماتی که در دولت و مجلس کشیده میشود را نفی کنیم.
زاکانی افزود: استیضاح در چنین شرایطی هیچ نفعی نداشت و از آن کارهای زشتی بود که از اول انقلاب تا الان جز ضرر، هیچ چیز دیگر نداشت.
***هاشمی، خاتمی و احمدینژاد با فساد مبارزه نکردند
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس نهم در پاسخ به این سوال که اقدام اخیر احمدی نژاد در مجلس و اظهاراتش در 22 بهمن و ماقبل آن یک ژست مردمی و مبارز با فساد و مافیا از وی نشان میداد،آیا واقعاً ایشان با مسائلی که شما از اطرافیان رئیسجمهور دیدهاید، میتواند چنین ادعایی را داشته باشد و خود را به عنوان نماد مبارزه با فساد معرفی کند، گفت: من در این دوسه هفته چندبار تکرار کردم و گفتم که نه آقای هاشمی، نه آقای خاتمی و نه آقای احمدینژاد با فساد مبارزه نکردهاند و کارنامه قابل قبولی ندارند.
وی ادامه داد: اظهار داشت: فسادهای مالی و اقتصادی از دوره هاشمی آغاز و در دوره خاتمی و احمدینژاد ادامه پیدا کرد و در این دوره برخورد جدی با آن نشد.از10 اردیبهشت سال 80 که رهبری فرمان هشت مادهای را ابلاغ کردند، نه در دوره خاتمی و نه در دوره آقای احمدینژاد برخورد جدیای با مفاسد اقتصادی صورت نگرفت و این مساله خیلی آسیب زد و لذا اگر شعارش را میدهند حتما شعارش ریشه ندارد.
***مجالس هشتم ونهم در مبارزه با فساد، کم فروغ بودند
زاکانی درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی در مجلس نیز گفت: مجلس هفتم در حوزه مبارزه با فساد و سر پنجههای فساد خیلی شفاف عمل کرد؛ لذا از قوه قضائیه و دانشگاه آزاد تحقیق و تفحص داشت ولی به اعتقاد من، در مجلس هشتم و نهم، مبارزه با فساد خیلی کم فروغ شد، یعنی کم فروغ به سمتی که هیچ سناریو و دستوری در مواجهه با فساد ندارند.
نماینده اصولگرای مجلس نهم در ادامه به بخشهای دیگری از فرمایشات رهبری اشاره کرد و با بیان اینکه اولین گام در تبیین فرمایشات مقام معظم رهبری، اصلی و فرعی کردن بیانات ایشان است، گفت: ایشان موضوع اصلی را روی تبلیغات اخیر مسئولین آمریکایی قرار دادند و به این تبلیغات دروغین پاسخ مناسب و مدنظر دادند و ماهیت تهدید و مذاکره را به صورت کامل و جامع تبیین فرمودند.
وی افزود: آنچه که مقام معظم رهبری در انتهای فرمایشاتشان بیان کردند، به قدری دقیق و مهم بود که بازتاب جهانیاش، شرایط را کاملاً تحت پوشش قرار داد.
***رهبری برای مذاکره، شرط گذاشتند
زاکانی ویژگی دیگر فرمایشات مقام معظم رهبری را اشاره به بسته نبودن باب مذاکره با آمریکا دانست و گفت: ایشان فرمودند که این مذاکره شرایطی دارد و این پیششرطها را نظام اسلامی تعیین میکند، نه اینکه بر خلاف رویه گذشته انقلاب اسلامی، غرب شرایط خودش را تحمیل کند؛ اساساً غرب مذاکره را برای القای شرایط خودش میطلبد ولی اینجا برعکس است و باید بر اساس پیششرطهایی که کاملاً از یک منطق درست برخوردار است، این پیششرطها محقق شود.
وی ادامه داد: نکته دیگری که مقام معظم رهبری فرمودند، اشاره به دو نکته داشت؛ یکی اینکه اولاً مردم و نظام اسلامی باید درباره مذاکره قانع شوند و ثانیاً اگر مسئولی دلش بخواهد بیانی داشته باشد، نمیتواند آن را در خارج اثرگذار کند؛ بنابراین باید پیش شرطهای اساسی نظام اسلامی که از منشأء درست هست، جبران شود تا نظام و مردم به مذاکره کاملاً برابر و به دور از خلق و خوی سلطهطلبی آمریکا راضی شوند.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، نقض ربط مذاکره با تحریم و ربط مذاکره را با کاهش شعائر اسلامی را از دیگر ویژگیهای سخنان رهبری برشمرد و گفت: ایشان درباره تبلیغ غلطی که از سوی برخی جریانهای انحرافی در داخل صورت میگیرد که «شرایط باید به سمت و سویی برود که ما با مذاکره، کاهش فشارها را در حوزه تحریم ببینیم»، فرمودند این تبلیغات درست نیست و بالطبع مذاکره حلال مشکلات مردم نیست و این تبلیغات، غلط است.
زاکانی ویژگی بعدی که در بیانات رهبری قابل تبیین است را نقشه راه دشمن خواند و در تشریح آن گفت: ایشان اشاره داشتند که دشمن از چه مسیری و از چه مقصودی، فشار را بر مردم زیاد میکند و بهانهای مثل موضوع هستهای در اختیار گرفته است؛ رهبری در اینباره فرمودند که ما تسلیم فشارهای شما نخواهیم شد و اگر ما میخواستیم بمبهستهای داشته باشیم یا آن را مشروع میدانستیم، شما هیچکاری نمیتوانستید بکنید؛ لذا همین جا پیام صریح دادند که خط قرمز ما غنیسازی است و برای غنیسازی هم شما کاری نمیتوانید بکنید؛ ما خودمان سلاح کشتار جمعی را قبول نداریم و خودمان هم سراغش نمیرویم.
به گفته وی، رهبری با این بیانات القای دشمنان را حنثی کردند و معلوم فرمودند که آنچه که ما به آن میپردازیم، در راستای منافع ملی و کاملاً مشروع است و آنچه از جانب خودمان نامشروع می دانیم را دنبال نمیکنیم، نه اینکه به خاطر دشمنان آن را نمیخواهیم.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تاکید رهبری بر روی برچیده شدن کلیه سلاحهای کشتار جمعی را در معرض اتهام قرار گرفتن غرب خواند و درباره دیگر ویژگی فرمایشات مقام معظم رهبری، گفت: رهبری فرموند این تهدیدها یک فرصت طلایی است و این تحلیل دقیق را در برابر تحلیل عدهای که با سر خم کردن درمقابل خارجیها میخواهند مشکلات داخلی را حل کنند و نسخه از خارج بگیرند، قرار داد و مشخص کردند که راه سازش بیراهه است.
وی ادامه داد: ویژگی بعدی فرمایشات رهبری این بود که دشمن دروغگو و زیادهخواه است؛ چرا که حداقل در سه نوبت درخواست کردند که با ما مذاکره داشته باشند ولی وقتی معلوم شد که حرف ما منطقی است و حرف آنها غیر منطقی است، خودشان مذاکره را قطع کردند و آسیب زدند. اصل مذاکره آنها برای این است که این محوریت قطب معارض نظام سلطه و مستضعفین را بشکنند و جریانی در مقابلشان وجود نداشته باشد.
زاکانی در پایان گفت: محصول فرمایشات رهبری، اشاره به این داشت که آنچه دشمن درخصوص فشار بر مردم میخواهد، در 22 بهمن گرفت و مشاهده کرد که مردم مسیر دشمن را نفی کردند و نشان دادند در مسیر آنان حرکت نمیکنند.