به گزارش مشرق به نقل از فارس، آیتالله محیالدین حائری شیرازی بعد از ظهر امروز در نخستین «نشست اخلاقی و معنوی ویژه اصحاب بسیجی رسانههای استان فارس» اظهار داشت: شناسایی و درک فقر و نیازمندی انسان به عنایت خداوند، موجب ایجاد ذلت باطنه در مقابل عزت ظاهره در فرد میشود.
وی ادامه داد: ذلت باطنه موجب توجه بیشتر به پروردگار و فروتنی در انسان میشود اما عزت ظاهره به معنای توانمندیها و هنر فرد است و درصورتی که عزت ظاهره بر ذلت باطنه چیره شود، انسان از توجه به خداوند و احساس مسئولیت بیشتر باز میماند.
این استاد برجسته حوزه با اشاره به اینکه ذلت باطنی که همان فروتنی انسان است پشتیبان عزت ظاهره محسوب میشود، افزود: ذلت باطنه ایجاد کننده احساس مسئولیت است که باید مسئولیت در احساس مسئولیت بگنجد و سلامت کار اصحاب رسانه در این امر تحقق مییابد.
آیتالله حائری شیرازی با مثال زدن محمدعلی رجایی، رئیس جمهور شهید ایران، به عنوان شخصی که ذلت باطنیاش بر عزت ظاهریاش غلبه داشت خاطرنشان کرد: این شهید، ریشه غرور را که از عزت ظاهری به وجود آمده بود، خشکاند و تا هماکنون به عنوان فردی لایق و محبوب شناخته میشود، همچنین به یاد داریم که امام راحل (ره) به دگرگون نشدن شهیدان رجایی و باهنر اشاره داشت و این موضوع را به بنیصدر گوشزد کرد اما عزت ظاهری او بر ذلت باطنیاش غلبه داشت و دستخوش تغییر شد.
وی با اشاره به برخی مشکلات بین مسئولان که بازتاب رسانهای داشته است بیان داشت: رفتار مسئولان باعث واکنش و ناراحتی مردم میشود و باید یادآوری کرد که گذشت آنها از یکدیگر بر ملت و جامعه اثر بسیار مطلوب دارد.
رسانهها به بزرگنمایی گامهای برداشته شده نپردازند
این استاد برجسته حوزه که در جمع اهالی رسانه فارس حضور داشت در سخنانی برای بهبود کار این افراد تصریح کرد: اخلاق صحیح رسانه این است که به مردم حقیقت را بیان کند و در عین حال از ایجاد غرور به وسیله بزرگنمایی گامهای برداشته شده توسط نظام در پیشرفت کشور خودداری کنند.
آیتالله حائری شیرازی اضافه کرد: همانطور که رهبری با سخنانش به مردم امید و قوت قلب میبخشد لازم است که رسانهها به تبعیت از ایشان بپردازند، همچنین خوف و رجا را در کنار یکدیگر حفظ کنند.
جان برکف بصیر با جان برکف غیر بصیر مبارزه کند
وی با بیان اینکه رهبر کبیر انقلاب در سالهای پایانی عمر خود بر جدال بین اسلام آمریکایی و اسلام ناب تاکید داشتند، تصریح کرد: در زمان ایشان، اسلام آمریکایی، همان اسلام مرفهان بود و ما از این مرحله گذشتهایم و تحولی که بعد از امام خمینی (ره) شاهد آن هستیم، جدال جان برکف بصیر و جان برکف بیبصیرت است.
این استاد برجسته حوزه ادامه داد: امروز افرادی در راه رضای خدا و خدمت به اسلام، با بصیرت جان بر کف دارند و در مقابل آنها افرادی بیبصیرت حضور دارند که باید با آنها مقابله کرد.
صحبتهای مشایی جامع نیست
آیتالله حائری شیرازی خاطرنشان کرد: صحبتهایی درباره مکتب ایرانی که در ابتدا با قصد بدی به وجود نیامده بود، وجود دارد که من در دو نامه به اسفندیار رحیممشایی نکاتی را به وی گوشزد کردم و ما نباید مکتب ایرانی را منحصر به ایران پیش از اسلام بدانیم.
وی با اشاره به موروثی بودن مشاغل در ایران باستان و نبود امکان ارتقا در طبقات اجتماعی آن زمان در ادامه گفت: در آن زمان، علم نیز موروثی بود و افراد عادی جامعه حق فراگیری دانش را نداشتند و ما برای معرفی دانشمندان پیش از اسلام در کشورمان دچار مشکل میشویم در حالی که در ایران پس از اسلام، شاهد پیشرفت علمی چشمگیر و ورود اندیشمندان نامی ایرانی در فهرست عالمان جهان هستیم.
این استاد برجسته حوزه با بیان اینکه صحبتهای مشایی جامع نیست افزود: منحصر دانستن مکتب ایران به دوره پیش از اسلام در ایران، باعث ایجاد تفرقه در جامعه میشود و لازم است که بازبینی بیشتری در این مورد صورت گیرد.
آیتالله حائری شیرازی با بیان اینکه در پرکاری دولت احمدینژاد تردیدی نیست ادامه داد: دولت وی پرتلاش بود و شجاعت بسیار و سیاست خارجی خوبی داشت، همچنین کارهای بزرگی در این دولت انجام شد و شاهد پیوند بیشتر دولت با مردم در زمان او بودیم اما دیدیم که بعدها غرور، وی را از مسیر اصلیاش جدا کرده و در دوره دوم ریاست جمهوری خود در زمینههایی تغییر موضع داد.
وی در موضوع مذاکره با آمریکا بیان داشت: ما از موضع منطق صحبت میکنیم و معتقدیم که این کشور با اسلحهای که در دست دارد در ظاهر اعلام آمادگی برای مذاکره میکند که لازم است ایالات متحده این اسلحه را کنار گذاشته تا در مراحل بعدی تصمیمگیریهای لازم انجام شود همچنین باید توجه داشت که این نظر به معنای تسلیم شدن در برابر آمریکا پس از کنار گذاشتن استکبار خویش نیست، بلکه نشان از منطق و آگاهی ما دارد.
آیتالله مهدوی کنی برای ریاست مجلس خبرگان ارجحیت دارد
آیتالله حائری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخابات پیش روی مجلس خبرگان رهبری گفت: تا زمانی که آیتالله مهدوی کنی داوطلب ریاست این مجلس باشد، دیگری در این عرصه وارد نمیشود.
وی افزود: در سؤال از آیتالله هاشمی رفسنجانی نیز در این مورد، ایشان تاکید داشته که حضور آیتالله مهدوی کنی در راس مجلس خبرگان رهبری بر من ارجحیت دارد.