به گزارش گروه سیاسی مشرق ـ مصطفی کواکبیان در ادامه سلسله نشستهای «انتخاب یازدهم» که در سالن امام خمینی(ره) دانشگاه آزاد قم برگزار شد در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان اظهار کرد: از همان ابتدا در سال 88 تقلب در انتخابات را قبول نداشتم اما گفتم که تخلف شده است.
خلاصه این پرسش و پاسخ را در ادامه می خوانید:
* بحث انتخابات آزاد به این معنا که انتخابات گذشته آزاد نبوده اشکال دارد وگرنه انتخابات باید همیشه آزاد باشد و نباید از گفتن این واژه هراسی داشته باشیم.
* در ماههای نخست پس از فتنه طرحی را با عنوان لویه جرگه ایرانی مطرح کردم و پیشنهاد بر این بود که آیتالله مهدوی کنی با حضور همه طرفها و شخصیتها بنشینند و دولت به رسمیت شناخته شود، مطبوعات رفع توقیف و زندانیان هم آزاد شوند اما کسی این حرف ما را گوش نکرد.
* به نظر من باید چند سال بگذرد و چند برنامه ضربتی لازم است تا اقتصاد به حالت نخست بازگردد؛ زمانی که احمدینژاد دولت را تحویل گرفت 70 هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی کشور بود اما امروز شاهد رسیدن آن به 470 هزار میلیارد تومان هستیم؛ اینگونه یارانه دادن موجب بدبختی بیشتر مردم میشود بنابراین در درجه نخست نیازمند برنامههایی برای عدم تزریق نقدینگی بیشتر به بازار هستیم.
* در یک ماه اخیر بانک مرکزی چندین بار تغییر برنامه داده است بنابراین دولت بعدی باید طرحهایی برای ثبات سیاستهای اقتصادی داشته باشد.
* در حال حاضر سه دسته از اصلاحطلبان حضور دارند؛ گروه نخست نمیخواهند شرکت کنند؛ دستهای دیگر نمیخواهند کاندیدا داشته باشند و گروه سوم هم عقیده دارند باید حضور فعالانه داشته و نامزد هم معرفی کنند به همین دلیل نمیتوان گفت وحدت رویهای میان همه آنها وجود دارد.
* معتقد هستم که شعار ولایتپذیری را نمیتوان با گفتار ثابت کرد بلکه باید در عمل نشان داد که ولایتمدار هستیم؛ این افتخار را دارم که در همه دورههای زندگیام طوری رفتار کردهام که کسی نمیتواند حتی یک مورد تخلف از اصول ولایتمداری پیدا کند و سوابق من چراغ راه آیندهام خواهد بود.
* یکی از مشکلات ما تفکیک قائل نشدن میان تفکر براندازانه و اصلاحطلبی است؛ صدا و سیما در آن زمان به شکل نگرفتن این تفکیک دامن زد و برخی اصلاحطلبان هم موضعگیری نکردند اما من همیشه میان افراد ضد نظام و اصلاحطلبان تفکیک قائل شدم؛ هیچ کس سندی ارائه نکرده که افرادی که برانداز بودهاند از میان اصلاحطلبان هستند.
* هیچگاه نمیتوان باور کرد که اصلاحطلبان شعار ضد ولایت سر دهند و پرچم امام حسین(ع) را آتش بزنند؛ اصلاحطلبی به این معناست که در چارچوب اصل نظام و مطالبات مردمی حرکت و خواستههای خود را مطرح کنیم.
*در سراسر دوران ریاست جمهوری آیتالله خامنهای، ایشان تنها یک یا دو بار به سازمان ملل رفتند؛ هاشمی رفسجانی هم هیچگاه این سفر را انجام نداد و خاتمی هم دو بار رفت؛ احمدینژاد تاکنون 10 بار این سفر را انجام داده است در حالیکه بهتر بود همین جا بماند و لایحه بودجه را زودتر به مجلس ارائه دهد.
* مشکل اصلی ارتباط ایران و آمریکا مسئله اسرائیل است؛ نه ایران میتواند از حمایت فلسطین دست بردارد و نه آمریکا میتواند حمایت خود از این رژیم را قطع کند بنابراین معتقد هستم که واژه «باید» در ارتباط ایران و آمریکا بر اساس منطق سیاسی عنوان میشود.
* ایران به تنهایی نمیتواند مشکل اسرائیل را حل کند بلکه نیازمند همکاری با همه کشورهای اسلامی در این زمینه است؛ زمانی امام خمینی(ره) فرمودند هر مسلمانی اگر یک سطل آب بر روی اسرائیل بریزد این رژیم غرق خواهد شد بنابراین باید بررسی شود که چرا رابطه ما با کشورهای اسلامی اینگونه است؟ هنر دیپلماسی این است که جمع میان استکبارستیزی و تنشزدایی را پیاده کنیم.
* احمدینژاد دستپخت اصلاحطلبان بود و اگر کروبی خواب اصحاب کهف
هم مینمیدید باز این اتفاقات در سال 84 رخ میداد؛ باید بگویم اگر مشایی
به خودی خودش باشد یک میلیون رأی هم نمیآورد .
* این تفکر خطرناک است که امام زمان(عج) لحظه به لحظه ما را مدیریت میکند، اگر این حرف صحیح باشد پس گوشت 30 هزار تومانی هم کار امام زمان(عج) باید باشد؛ اتصال بدون واسطه به امام عصر(عج) و حذف روحانیت و مرجعیت تفکری خطرناک است و نباید با اعتقادات مردم بازی کرد.
منبع: فارس