به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، سید رضا غلامی با بیان اینکه ظاهر مراکز خرید از اهمیت ویژهای در سلامتی محصول برخوردار است، گفت: اگر افراد با مراکز آشفته و به هم ریخته مواجه شدند برای اهمیت به سلامتی خود از آن مرکز خرید نکنند چرا که کسی که به ظاهر توجه نکند به سلامت و کیفیت محصولات هم توجه چندانی نخواهد داشت و همچنین خانوادهها به هیچ وجه مواد غذایی را از دکهداران و دست فروشان خریداری نکنند.
وی افزود: توصیه میشود اگر خانوادهها میخواهند با قرار گرفتن در مکانهای تفریحی خود به پخت غذا بپردازند حتماً از مواد اولیه سالم (مثل گوشتی که مهر دامپزشکی دارد) استفاده کنند و محصولات خود را از مراکز مجاز تهیه کنند.
غلامی در خصوص مصرف تنقلات مخصوصاً برای کودکان گفت: توصیه میشود که از تنقلات سنتی مثل آجیل استفاده شود و در صورت خرید پفک، چیپس و لواشک (در صورت اصرار کودکان) برای تفنن از مواد بستهبندی دارای مجوز استفاده کرده و دقت کنند که به هیچ عنوان پفک و چیپس زیرنور آفتاب قرار نگرفته باشد و دارای تاریخ تولید و انقضاء باشد.
وی خاطرنشان کرد: بوی نامطبوع و مزه تلخ تنقلات نشانههایی از فساد آن محصول است و والدین حتماً محصولاتی را که کودکان میخواهند مصرف کنند را بچشند و از مراکزی خرید کنند که اولاً حداقل شرایط بهداشتی را داشته باشد و همچنین دارای کارت معاینه پزشکی باشد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار درخصوص نشانههای فاسد شدن گوشت و فرآوردههای مرغ و ماهی گفت: تنها بوی بد و رنگ نامناسب نشانه فساد این مواد نیست بلکه اگر 4 تا 3 ساعت این مواد در هوای آزاد قرار گیرد و بدون یخ باشد دچار فساد شده و هیچ علامت خاصی ندارد و تنها درجه حرارت نامناسب برای فساد مرغ، گوشت و ماهی کافی است.
وی ادامه داد: بهترین مواد برای مصرف در طول مسافرت نان و پنیر و استفاده از غذای سالم و تازه است و باید توجه کرد که تخممرغ پخته هم اگر بیشتر از 2 ساعت در هوای آزاد باقی بماند دچار فساد میشود.
غلامی درخصوص مصرف کنسروها در طول مسافرت گفت: مصرف کنسروها در صورت توجه به تاریخ انقضاء، تولید و دستورات روی قوطی مشکلی ایجاد نمیکند و اگر قوطی کنسرو دارای برآمدگی بود و با فشار دوطرف بر سر جای خود برگشت، نشان از فساد آن محصول دارد ولی اگر برآمدگی در یک سمت بود و در صورت فشار به جای خود برنگشت از لحاظ سلامتی و مصرف مشکلی ایجاد نمیکند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: از سالم بودن مواد خوراکی که بین راه تهیه می شود مطمئن شوید.