به گزارش مشرق به نقل از فارس، در حالی که بیش از دو ماه از اعتصاب غذای زندانیان در زندان گوانتانامو میگذرد فعالان حقوق بشر در سر تا سر آمریکا امروز (جمعه 23 فروردین) دست به کار شدند و در اعتراض به نحوه برخورد با زندانیان این زندان تظاهرات کردند.
رسانههای بینالمللیگزارش میدهندشهرهای نیویورک، واشنگتن، لسآنجلس و سانفرانسیسکو در آمریکا امروز شاهد حضور تظاهراتکنندگانی است که به نشانه همبستگی با زندانیان گوانتانامو لباسهایی به زنگ نارنجی، همانند زندانیهای گوانتانامو، به تن کردهاند.
همچنین گزارش شده برخی دیگر از تظاهراتکنندگان بر سرشان کلاههای مشکی سر گذاشتهاند تا رسواییهایی را به رخ دولت کشورشان بکشند که بر اساس اندک تصاویر منتشر شده از زندانیان خلیج گوانتانامو و سایر زندانهای موسوم به «سایتهای سیاه» آمریکا در سر تا سر خاورمیانه افشا شدهاند.
در پارهای از تصاویری که از بازداشتشدگان گوانتانامو و سایتهای سیاه آمریکا منتشر شده، کلاههایی سیاهرنگ بر سر زندانیان دیده میشود که یکی از راههای قطع ارتباط حسی فرد با جهان خارج و ایجاد حالتی موسوم به «محرومیت حسی » در آنها برای شکستن انسجام شخصیتی فرد و مقاومت وی در برابر مراجع قدرت است.
روش محرومیت حسی که انجمن روانشناسی آمریکا به یاری دکتر «هب»، روانشناس معروف آمریکایی و استاد دانشگاه مکگیل، آن را توسعه داده است از جمله روشهای شکنجه تولید آمریکاست که در آن هر نوع ارتباط حسی فرد (اعم از شنیداری، دیداری، لامسه و غیره) با جهان خارج قطع میشود تا در وی حالتهای روانپریشی و شخصیتزدودگی ایجاد کرده و سامانههای مقاومتی فرد در برابر بازجو را بشکند.
اتحادیه آزادیهای شهروندی آمریکا، سازمان عفو بینالملل، دیدهبان حقوق بشر و 22 سازمان حقوق بشری دیگر امروز با امضای نامهای سرگشاده از باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، خواستهاند زندان گوانتانامو را تعطیل کند.
در این نامه خطاب به آقای اوباما آمده است: «وضعیت موجود نتیجه آشکار بازداشت نامعلوم زندانیان، بدون ایراد اتهام علیه آنها و برای بیش از 11 سال است. از شما میخواهیم زندانیهای باقی مانده در این زندان را به کشورهایشان یا کشورهای دیگر بازگردانید یا آنها را در دادگاهی منصفانه محاکمه کنید.»
باراک اوباما قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2008 که وی را به قدرت رساند، وعده داده بود این زندان را برای همیشه ببندد.
گوانتاناموهاییها که اکثرشان مسلمان هستند و با ادعای ارتباط با گروههای تروریستی سالهاست در این زندان بازداشت هستند، از بیش از دو ماه پیش اقدام به اعتصاب غذا کردهاند. آنها میگویند مقامات زندان اموال شخصی آنها از جمله نامهها و عکسهای خانوادگی آنها را مصادره و به مقدسات مذهبیشان توهین کردهاند.
پیش از این هم بسیاری از زندانیان گوانتانامو گفتهاند مقامات این زندان از توهین به مقدسات مذهبی به عنوان روشی برای شکنجه استفاده میکنند.