سناريوي انتخاباتي و سياست زده کردن فضاي کشور که مغاير با رويکرد مورد نظر رهبري در سال همت مضاعف و کار مضاعف است، با تمرکز بر رئيس‌جمهور بعدي از سوي برخي رسانه‌ها به‌طور هماهنگ در حال اجرا است.

سناريوي انتخاباتي کردن زودهنگام فضاي کشور در سال کار مضاعف

به گزارش رجانيوز، حرکت هماهنگ اين رسانه‌ها متمرکز بر گزينه‌هاي رياست جمهوري آينده آن‌هم صرفاً‌ در ميان مقامات ارشد دولت دهم است.

در اين زمينه مجله همشهري ماه در شماره جديد خود پرونده ويژه‌اي به انتخابات سه سال بعد اختصاص داده و در سراسر اين پرونده با تأکيد بر اينکه اسفنديار رحيم‌مشايي گزينه قطعي مورد نظر دکتر احمدي‌نژاد است، حتي درباره کارآيي مدل مدودوف- پوتين بحث مفصلي شده است.

اين پرونده با مصاحبه‌اي با عنوان "سه جريان سياسي رقابت مي‌کنند"، آغاز شده و در ادامه به‌طور کامل موضوع تمايل دولت به انتخاب رئيس‌جمهور يازدهم با تيتر اصلي "مدودوف خواهد شد؟" و درج کاريکاتورهاي مشايي، رحيم‌مشايي و رحيمي بررسي شده است.

"اتفاقات روسيه در اينجا تکرار نمي‌شود"،‌ "ايران روسيه نيست"، "رفيقي براي تزار" و "تجربه گل و اردوغان" بخشي از مطالب اين پرونده با رويکرد تداعي طراحي مدل روسيه براي ايران از سوي مقامات ارشد دولت در انتخابات آينده است.

نکته قابل توجه اينکه مجله متعلق به شهرداري تهران در اين پرونده، هيچ اشاره‌اي به احتمال کانديداتوري محمد باقر قاليباف شهردار تهران نکرده و ترجيح داده شده است، مباحث زودهنگام  انتخاباتي بر روي مقامات ارشد دولت که قاعدتاً‌ بايد انرژي، وقت و فکر خود را براي ساماندهي امور کشور صرف کنند، متمرکز شود.

همچنين هفته نامه پنجره متعلق به دکتر عليرضا زاکاني نيز در بخشي از مطالب شماره 50 به‌ويژه گفت‌وگو با مهندس سيد مرتضي نبوي مشابه اين رويکرد را انتخاب کرده است، به‌طوري که نبوي در مصاحبه خود از تلاش جريان معتقد به اسلام منهاي روحانيت براي حاکم شدن بر دولت ياد کرده و به بزرگنمايي اين خطر پرداخته است.

نبوي اگرچه در اين مصاحبه نامي از مشايي نمي‌برد اما کدها و تعريض‌هاي وي جايي براي شبهه باقي نمي‌گذارد. وي البته توضيح نمي‌دهد چرا با وجود در اختيار داشتن مديرمسئولي روزنامه رسالت تاکنون در خصوص اين خطر اعلام هشدار نکرده است.

اين در حالي است که مشابه مورد شهردار تهران البته با شدت به‌مراتب کمتر، در برخي محافل از احتمال کانديداتوري دکتر زاکاني براي انتخابات آينده نيز اخباري رد و بدل مي‌شود و گسترش تشکيلات تأسيس شده از سوي وي و تقويت سايت و هفته‌نامه متعلق به او نيز در همين راستا تحليل شده است؛ گمانه‌اي که البته خود او، آن را تأييد نکرده و گفته است در هر مقطعي منتظر است ببيند تکليف وي چيست.

دامن زدن زودهنگام به مباحث انتخاباتي از سوي رسانه‌ها و سايت‌هاي متعلق به افراد و جريان‌هايي که نشانه‌هايي از تمايل آن‌ها براي کانديداتوري وجود دارد، آن‌هم با رويکرد تمرکز بر رقيب مشترک به قصد سوزندان او اگرچه از حيث تاکتيک‌هاي سياسي معمول است و چنانچه اين رفتار از جريان ضداصولگرا سر بزند، کاملاً طبيعي است اما پيگيري اين روند از سوي جريان‌هاي مدعي اصولگرايي و معتقد به رهبري آن‌هم در سالي که به "کار مضاعف و همت مضاعف" نام‌گذاري شده، و برخي از همين رسانه‎ها بعضاً از دولت به‌خاطر تعطيلي دو روزه ادارات در سال همت و کار مضاعف انتقاد مي‌کنند، يقيناً ايجادکننده فضاي کار مضاعف نخواهد بود، بلکه برعکس موجب تشديد درگيري‌هاي بيهوده و هرز رفتن انرژي‌هايي است که بايد در خدمت مردم و کشور باشد.

اما علاوه بر جريان فوق، به‌نظر مي‌رسد در سطح ارشد دولت نيز بايد از رفتارهايي که شائبه تحرکات انتخاباتي زودهنگام را ايجاد مي‌کند، پرهيز شود. سخنراني‌هاي مشايي در حضور رئيس‌جمهور در برخي همايش‌ها، اصرار وي بر بيان مطالب تنش‌زا، حضور وي به‌نمايندگي از دکتر احمدي‌نژاد در برخي همايش‌ها، فعاليت‌هاي ستادي در برخي شهرستان‌ها و سفرهاي خارجي مواردي است که مي‌تواند به تقويت شائبه‌ و حاشيه‌ها کمک کند.

تأييد مصوبه تجميع انتخابات شوراها و رياست جمهوري از سوي شوراي نگهبان نيز نشان مي‌دهد که مجموعه نظام معتقدند که بايد علاوه بر کاستن از هزينه‌هاي اقتصادي برگزاري انتخابات‌هاي سالانه، هزينه‌هاي سياسي و تنش‌هاي ناشي از قبل و بعد انتخابات نيز تا حد امکان کاهش يابد تا فضا براي کار و تلاش و رفع مشکلات مردم مهيا شود.

در اين زمينه عباس سليمي‌نمين نيز معتقد است بايد به‌شدت با فعاليت‌هاي زودهنگام انتخاباتي مقابله کرد.

وي مي‌گويد: در فضاي سياسي فعلي کشور علائمي از رقابت‌هاي انتخاباتي را به خوبي مشاهده مي‌کنيم؛ درحالي که هنوز سه سال به انتخابات دوره آتي رياست جمهوري باقي مانده است.

مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران در ارزيابي از فضاي سياسي کشور به بررسي وضعيت جريان‌هاي مختلف سياسي پرداخت و «علائم رقابت‌هاي انتخاباتي بسيار زود هنگام» را در بين اين جريان‌ها مشهود دانست و با بيان دلايلي تاکيد کرد که " بايد به شدت با اين قبيل فعاليت‌هاي غيرمنطقي و غيراصولي انتخاباتي مقابله کرد.

سليمي نمين خاطرنشان کرد: در هر کشوري برگزاري انتخابات‌ها به دليل رقابت التهاباتي را به وجود مي‌آورد که نيروهاي دلسوز جامعه سعي مي‌کنند اين التهابات را به حداقل ممکن برسانند، ضمن اين‌که در رقابت، نقد و چالش سياسي براي اين‌که افراد و احزاب آ‌راء مردم را از آن خود کنند، وجود دارد ولي بايد تبعات فعاليت‌هاي انتخاباتي به حداقل ممکن برسد.

وي با اشاره به اين‌که «در انتخابات گذشته شاهد التهابات جدي بوديم که ناشي از خطاهاي سياسي برخي از خواص جامعه بود و متاسفانه هنوز هم تاثيرات سوء اين خطاها را در جامعه شاهد هستيم» ادامه داد: اما امروز با يک مشکل ديگري با عنوان «آغاز فعاليت‌هاي زود هنگام انتخاباتي» مواجهيم.

بايد به شدت با فعاليت‌هاي زودهنگام انتخاباتي مقابله کرد

مدير دفتر مطالعات و تدوين و تاريخ ايران با بيان اين‌که «در فضاي سياسي فعلي کشور علائمي از رقابت‌هاي انتخاباتي را به خوبي مشاهده مي‌کنيم» اظهار کرد: درحالي که هنوز سه سال به انتخابات دوره آتي رياست جمهوري باقي مانده است، اين نشانه خوبي نيست و براي مصالح کشور زيانبار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس