کد خبر 225464
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۸

معاون پژوهش‌‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک تاکید کرد: طیف‌های افراطی دوطرف در دولت جدید جای ندارند، اما کسانی که از نظر مشی معتدل باشند، چه اصولگرا و چه اصلاح طلب برای فعالیت در دولت یازدهم در نظر گرفته خواهند شد.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، محمود واعظی معاون پژوهش‌‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک در برنامه "دیروز، امروز، فردا" در سخنانی در مورد تغییرات سیاسی دولت، گفت: کشور ما بر اساس قانون اساسی و میراثی که امام خمینی(ره) به جا گذاشته‌اند و رهنمودهای رهبری یک اصول کلی را در سیاست خارجی و بخش‌های دیگر دنبال می کند. چیزی که باید تغییر کند روش‌ها، نوع تعامل، استفاده از ابزارها و نیروهای کارآمد است.

وی افزود: بحث معیشت مهم است، اما انقلاب ما انقلاب فرهنگی است و ما نباید نسبت به فرهنگ بی توجه باشیم. امروز بحث اقتصاد و سیاست خارجی به هر دلیلی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. درسیاست خارجی رویکردها با رویکردهای فعلی کاملا تفاوت خواهد داشت. موضوع رویکرد تعاملی در روابط خارجی به طور جد دنبال خواهد شد. روحانی این راهبرد را از سند چشم انداز استخراج کرده اند و بخش روابط خارجی این سند، راهبرد تعامل موثر و سازنده را توصیه کرده که تا سال 1404 ایران کشوری توسعه یافته با جایگاه اول در منطقه باشد.

معاون پژوهش‌‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک با بیان اینکه وقتی می‌گوییم سیاست ما سیاست تعامل سازنده است یعنی چیزی که در سیاست خارجی بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، منافع و امنیت ملی است، یادآور شد: دستگاه سیاست خارجی کشور باید برای تحقق هرچه بیشتر منافع ملی و امنیت کشور با کشورهای مختلف تعامل داشته باشد و دولت جدید سعی دارد اقدامات خود را انجام دهد و نتایجی را کسب کند و بعد گزارشات را به مردم ارائه دهد.

واعظی اظهار داشت: برای کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی برنامه‌های مشخصی وجود دارد که روابط، روابط مناسبی باشد؛ برای کشورهای اروپایی و آسیایی و کشورهای مصرف کننده انرژی نیز برنامه‌های مشخصی داریم. مجموعه برنامه‌ای که در بخش سیاست خارجی وجود دارد، باعث می‌شود تغییراتی در سیاست خارجی کشور به جود بیاید.

وی در خصوص شاخصه‌های اعتدال‌گرایی دولت روحانی تأکید کرد: کشور ما همواره از افراط و تفریط لطمه خورده است. چه اصلاح طلب و چه اصولگرا اگر بخواهد تندروی کند همه چیز را می‌بندد واگر بخواهد باز برخورد کند، حقوق و منافع مردم و کشور نادیده گرفته می‌شود. این دولت به دنبال این است که یک مشی اعتدالی را در همه بخش‌ها رعایت کند.

معاون پژوهش‌‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک با اشاره به تعاریف گوناگون اعتدال در عرصه‌های مختلف افزود: در سیاست خارجی مهم این است که بتوانیم با طرف‌های مقابل خود با منطق کار کنیم و از هرگونه شعارزدگی، سیاست زدگی و از روش‌هایی که ما را به حقوق خود نمی‌رساند و فقط مصرف داخلی دارد، بپرهیزیم. چیزی که به هرحال در فرهنگ اسلامی ما و در آموزه‌های دینی ما به آن توصیه مرتب شده و در فرهنگ ایرانی ما نهادینه شده است را پشتوانه روابط خارجی خود قرار دهیم. در شرایط جدید قطعاً بسیاری از رفتارهایی که در دوران گذشته مثل زبان، مواضع تند، مواضع متغیر را مشاهده کردیم را نخواهیم دید.

واعظی ادامه داد: افرادی که مسئولیت می پذیرند به نوعی باید نسبت به کار خود دارای تجربه باشند. الان کشور ما نمی‌تواند با سعی و خطا فرصتی فراهم کند تا افراد تجربه کسب کنند. بحث بعدی، اعتقاد افراد به نظام، ولایت فقیه و رهنمودهای ولی فقیه و قانون اساسی است. مورد سوم، بحث تدین و اعتقاد به دین مبین اسلام در عمل است. مورد چهارم این است که از نظر جریان‌های سیاسی افراد باید در یک فضای معتدل قرار داشته باشند. طیف‌های افراطی دو طرف در مشی اعتدالی دولت جدید جای ندارند اما کسانی که شاخصه‌هایی که گفتم را دارا باشند و از نظر مشی معتدل باشند، چه اصولگرا و چه اصلاح طلب برای فعالیت در دولت یازدهم در نظر گرفته خواهند شد.

وی در ادامه درباره انتخابات یازدهم گفت: انتخابات در سه سطح قابل بررسی است. سطح اول فضا سازی بود که برای این انتخابات در خارج از کشور به وجود آمد؛ خیلی تلاش کردند این انتخابات و نتیجه آن را از قبل تعیین شده و غیر دموکراتیک اعلام کنند. 20 روز آخر تبلیغات و چیزی که در صدا و سیما به بحث کذاشته شد، شاهد شفافیت در مباحث مختلف و رقابت جدی بین نامزدها بود که این افراد توانستند در یک دوره بیست روزه با مردم حرف بزنند و دیدگاه‌های خود را با آن ها در میان بگذارند. در دو مناظره آخر، تفاوت نامزدها مشخص شد. این هم عرصه ای بود که استانداردهای بالای بین المللی را دارا بود. از طرف دیگر ما شاهد این بودیم که نامزدها اخلاق را رعایت کردند.

معاون پژوهش‌‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک افزود:در بین مردم عقلانیت و پختگی دیده می‌شد که با تمام احساسی که داشتند، خیلی مناسب برخورد کردند. اخلاق در این انتخابات برنده واقعی بود که باید به آن توجه ویژه ای داشت. مردم خیلی خوب عمل کردند. مردم ما فهمیدند و لذا مسئولین باید به این مردم فهمیم افتخار کنند. این انتخابات بازنده نداشت و همه نامزدها پیروز بودند.

واعظی گفت: بعد از انتخابات هم ما شاهد این بودیم که طرفداران نامزدهای مختلف، هم دوش بقیه شادی کردند. رئیس جمهور منتخب هم اعلام کرد که من رئیس جمهور همه مردم ایران هستم. نکته دیگر این بود که نامزدهای دیگر خیلی سریع توانستند رقابت را به رفاقت تبدیل کنند. ملت و کشور ما شایسته این نوع رفتار هستند.

وی با بیان اینکه قانون نکته بسیار مهمی است، تصریح کرد:  اگر قانون همانطور که نوشته شده، اجرا شود جلوی خیلی از فسادها گرفته می‌شود. دولت قانونگرا نگران چیزی نیست و اتفاقاً از نظارت مردم از طریق رسانه‌ها بر کارهای دولت استقبال می‌کند تا مردم را همیشه پشت سر خود داشته باشد. اعتقاد بنده و بسیاری از همکاران من این است که دولتی که قوی باشد، اما مستحضر به حمایت‌های مردم نباشد، موفق نخواهد بود. اساسی‌ترین کار این دولت این است که همه مردم را پشت سر خود داشته باشد.

واعظی در ادامه گفت: آیین نامه اجرایی قانون آزادی اطلاعات باید نوشته شود چراکه مبارزه دولت با فساد، بدون شفافیت در رسانه‌ها به موفقیت نمی‌رسد. ما یک نقد دلسوزانه و علمی داریم که باید آن را قبول کنیم. نقد باید برای اصلاح دولت باشد، نه اینکه پشت نقد پنهان شویم تا دولت را تخریب کنیم؛ اگر دولت از شفافیت و آزادی بیان نقد منصفانه استقبال کند و از آن طرف نقدها علمی و منصفانه باشد، خیلی از مشکلات برطرف می‌شود.

وی گفت: همدلی به وجود آمده باید استمرار پیدا کند. این همدلی و حماسه اقتصادی را باید در بخش‌های مختلف ترجمه کنیم تا به موفقیت‌های بیشتری دست پیدا کنیم.

معاون پژوهش‌‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک در پایان خاطرنشان کرد: برای تحقق حماسه اقتصادی باید سیاست خارجی را هزینه اقتصاد و توسعه و تولید کنیم. همیشه اقتصاد و فرهنگ در خدمت سیاست خارجی بوده، اما سیاست خارجی باید با تمام وجود در خدمت اقتصاد و فرهنگ و دیگر بخش‌ها باشد و اگر این اتفاق بیافتد مشکلات خارجی حل می‌شود و حماسه اقتصادی نیزمحقق خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس