این در حالی است که یونسکو اگر «باغ ایرانی» را ثبت کرده است به عنوان یک اثر آن را به ثبت رسانده است و در آماری که از کشورها ارائه میکند این اثر ثبت شده را اگر 100 باغ در دل آن باشد یا 9 باغ، فقط به عنوان یک اثر ثبتی میشناسد.
بر اساس روش محاسبه یونسکو ، کشور ایران در حال حاضر با اضافه شدن «کاخ گلستان» 16 اثر ثبت شده جهانی دارد نه 26 اثر.
جالب است کشور ایتالیا به عنوان رتبه نخست کشورهای دنیا در تعداد آثار ثبت شده جهانی، به دلیل دارا بودن آثار متعدد باستانی و نحوه حفاظت مطلوب از آثار، در بیشتر موارد به جای ثبت تک بنا، یک منطقه وسیع و حتی یک جزیره را به طور کامل ثبت می کند.
جزایر «پالماریا»، «تینو»، «تینتو» و مراکز تاریخی «رم»، «فلورانس»، «ناپل» و « سیه نا» مصداقهایی از این موضوع هستند، پس با روش محاسبه رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، اگر تا پیش از این جلسه یونسکو، ایتالیا با 47 اثر جهانی در رتبه نخست کشورهای دنیا قرار داشت از این به بعد با شمارش تمام آثاری که در این شهرها و جزایر ثبت شده وجود دارد، آمار آثار ثبتی این کشور، هزاران هزار اثر خواهد شد!
از سوی دیگر کشور دوم دنیا در تعداد آثار ثبت شده جهانی، یعنی اسپانیا بیش از 5 شهر تاریخی وسیع را در این لیست آثار جهانی دارد شهرهای تاریخی «سالامانکا»، «سانتیاگو دکمپوستلا»، «سگوبیا و آب گذر سگوبیا»، «کاسرس» و شهر تاریخی «تولدو».
تلاش دولت در بالابردن تعداد آثار ثبت شده ایران در یونسکو قابل تقدیر است اما بهتر است آمار و اطلاعات واقعی از سوی مسئولان به مردم و افکار عمومی ارائه شود.
کشور ایران در حال حاضر طبق آمار یونسکو، 16 اثر ثبت شده جهانی دارد که شامل چغازنبیل، تخت جمشید، پاسارگاد، تخت سلیمان، بم و فضای فرهنگی آن، گنبد سلطانیه، سنگ نبشته بیستون، سازه های آبی شوشتر، کلیساهای ارامنه ، بازار تاریخی تبریز، بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی، میدان نقش جهان، مسجد جامع اصفهان، برج گنبد قابوس، مجموعه باغهای ایرانی و کاخ گلستان است.
پیش از این نیز رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در ارائه آمار متعلق به یونسکو، کشور ایتالیا را به عنوان سومین کشور دنیا در تعداد آثار ثبت شده جهانی اعلام کرده بود در حالی که ایتالیا رتبه نخست را در بین کشورهای دنیا داراست.